Festivalul pescăresc „Fir întins”, la Bechet și Călărași

Festivalul pescăresc „Fir întins”, la Bechet și Călărași

3.080
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Evenimentul dedicat amatorilor de pescuit se defășoară în perioada 1 – 14 iunie, în localitățile doljene Călărași şi Bechet.

 

În cadrul festivalului se vor organiza concursuri de pescuit și gastronomice, iar câștigătorilor le vor fi acordate premii. Se vor derula activități educativ-culturale, îndrăgiți interpreți și ansambluri folclorice oltenești urcând pe scena Festivalului. Sporirea interactivității este realizată prin Concursul culinar „Cea mai bună saramură de pește”, Concursul culinar „Cel mai bun borș de pește”, Concursul individual de „pescuit de crap”, Concursul pe echipe „pescuit cu plase”, precum și expoziția de fotografie „Dunărea” care se va reactualiza pe durata desfășurării concursurilor. Dintre participanți vor fi desemnați câștigători pe baza jurizării.

 

WP_20150603_008[1]

Organizatorii au ca obiective: promovarea în mediul de afaceri național al oportunităților de investiții în domeniul pisciculturii, care ar crea locuri de muncă în zonă; promovarea spre valorificare a resurselor locale; dezvoltarea durabilă a zonei prin stimularea populației din zona Călărași, Bechet și Dăbuleni; diversificarea activităților piscicole; creșterea nivelului de trai al populației; identificarea problemelor și obiectivelor comune comunităților riverane Dunării.

 

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la sediul Primăriei Călărași, primarul Vergică Șovăilă a prezentat potențialul zonei de dezvoltare a turismului și a pisciculturii, prezentând Dunărea ca o sursă pentru creșterea nivelului de trai al comunității.

 

Festivalul pescăresc „Fir întins”, organizat de AMS CONSULTING, este un proiect cofinanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit 2007-2013, Măsura 2. – „Sprijinirea infrastructurii și serviciilor legate de turism, în beneficiul micilor comunități pescărești și promovarea turismului”.

 

Articol de Florin Tomescu



4 COMENTARII

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    3098

    Interesant

  2. #2
    Helper
    Data de inscriere
     16-11-2011
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    3142

    Foarte interesant….!! Tara cu „dosul” in sus…!
    Pe o parte se incearca eradicarea braconajului si protejarea faunei piscicole, pe partea cealalalta se fac concursuri LEGALE de „tras la plasa”..
    Este foarte adevarat, sunt persoane autorizate sa pescuiasca industrial (plase multifilament cu diametrul ochiurilor peste un anumit nr de cm) dar tot acele persoane, in loc sa foloseasca nr. de metri de plasa autorizati, baga de zece ori mai mult… Autorizatia practic le serveste la braconat fara griji O sursa de venit ilegala dar legala…
    Si acum, „colac peste pupaza”, fac concurs de pescuit cu plase…
    Din partea mea, multa bafta si succes sa aiba! Si ceva oase in gat.. ca de asta uitasem…

    Nemintind nu trebuie sa-ti aduci aminte nimic! http://www.pescardejiu.blogspot.com
  3. #3
    Newcomer
    Data de inscriere
     23-05-2015
    Mesaje
    13

    Imi place ca poza este in apropiere de Orsova, ce mai conteaza, Dunarea sa fie in imagine, nu conteaza ca se vorbeste de alte localitati, noi punem Orsova pe fundal . Daca tot nu conteaza, eu luam o poza cu Viena sau Budapesta, si aratam Dunarea acolo, sau la varsare in Marea Neagra

  4. #4
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    1138

    fir intins participantilor

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.