Craiova: Elevi premiați de ABA ”Jiu” pentru implicarea în campaniile de mediu

Craiova: Elevi premiați de ABA ”Jiu” pentru implicarea în campaniile de mediu

1.603
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În apropierea Zilei Internaţionale a Dunării 2015, Administraţia Bazinală de Apă Jiu a desfăşurat în această săptămână, în şcolile doljene, acţiunea de premiere a elevilor ce au fost cuprinşi în proiectul naţional demarat în această primăvară, “Ovi îşi face prieteni noi”.

 

DSC07160

Acest amplu proiect a avut ca scop informarea şi educaţia  de mediu. Proiectul este intitulat ”Ovi își face prieteni” noi și face parte din cadrul campaniei de informare și responsabilizare socială ”Să păstrăm apele curate!”, campanie premiată în cadrul festivalului campaniilor de mediu, de la Londra, la categoria BEST GREEN INTERNATIONAL CAMPAIGN. Admnistrația Națională ”Apele Române” este singura instituție publică din România premiată în cadrul acestui festival, de la începutul lui și până în prezent.

 

Având în vedere că pe 29 Iunie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Dunării, specialiştii A.B.A Jiu au cuplat acest eveniment cu cel al premierii elevilor implicaţi în proiectul  amintit.

DSC07074

«Anul acesta, tema Zilei Internaţionale a Dunării este simplă: ”Fii activ!”, dându-ne, astfel posibilitatea să organizăm diferite evenimente de conştientizare specifice împreună cu şcolarii cuprinşi în Proiectul Ovi îşi face prieteni noi. Astfel, micuţii au realizat desene tematice, machete, eseuri pe teme de mediu, dar şi competiţii sportive. În funcţie de implicarea lor, specialiştii A.B.A Jiu i-au premiat cu diferite materiale: stikere, orare,  jocuri puzzle, tricouri cu Ovi, plăsuţe cu Ziua Dunării, iar pentru participare cu toţii au primit diplome. Au fost şi câteva unităţi de învăţămând care au marcat în acest an Ziua Dunării printr-un concurs de cros», a declarat Camelia Bărbuţu, purtător de cuvânt A.B.A Jiu.

 

La nivelul judeţului Dolj, specialiştii Administraţiei Bazinale de Apă Jiu au mers în această săptămână în 11 unităţi de învăţământ: Şcoala cu clasele I-VIII “Mircea Eliade”, nr. 22, Şcoala Gimnazială“Alexandru Macedonski”, nr. 32, Colegiul Naţional “Carol I”, Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti”, Liceul Teoretic “Henri Coandă” Craiova, Şcoala Gimnazială, “Decebal”, Şcoala cu clasele I-VIII “Marin Sorescu” Bulzeşti, Şcoala Gimnazială Sălcuţa, structura Plopşor, Şcoala nr. 2 “Traian”, Şcoala Gimnazială  nr. 21“ Gheorghe Ţiţeica”şi  Grădiniţa “Căsuţa cu poveşti”.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.