Colegiul ”Frații Buzești” Craiova – cea mai mare notă de admitere din...

Colegiul ”Frații Buzești” Craiova – cea mai mare notă de admitere din țară

1.654
8
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 3,60)

Matematică — Informatică (bilingv limba engleză) și Științele Naturii au fost, anul acesta, specializările cu cele mai mari medii de admitere din țară. Din acest punct de vedere, cel mai prestigios liceu din Craiova nu numai că se se află în topul specializări pe licee, din țară, este chiar primul, conform  datelor transmise de Ministerul Educației și Cercetării Științifice.

 

Iată clasamentul:

1. Colegiul Național ‘Frații Buzești’ din Craiova, specializarea Matematică — Informatică (bilingv: limba engleză): prima medie—10, ultima medie — 9,90

2. Colegiul Național ‘Frații Buzești’ din Craiova, specializarea Științele Naturii: prima medie — 10, ultima medie — 9,88

3. Colegiul Național ‘Sfântul Sava’ din București, specializarea Matematică — Informatică (bilingv: limba engleză): prima medie — 10, ultima medie — 9,87

4. Colegiul Național ‘Mircea cel Bătrân’ din Constanța, specializarea Matematică — Informatică (bilingv: limba engleză): prima medie — 10, ultima medie — 9,87

5. Colegiul Național ‘Gheorghe Lazăr’ din București, specializarea Matematică — Informatică, prima medie — 10, ultima medie — 9,80

6. Colegiul Național ‘Vasile Alecsandri’ din Galați, specializarea Matematică — Informatică (bilingv: limba engleză): prima medie — 9,97, ultima medie — 9,80.

 

Pe de altă parte, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj a comunicat că prima etapă de admitere la liceu (repartizare  computerizată) a absolvenților de clasa a VIII-a s-a încheiat. Din totalul locurilor alocate – 4256 – corespunzătoare unui număr de 152 de clase, în această primă etapă au fost repartizați un număr de 4037 elevi. Dintre aceștia 150 de elevi nu au fost repartizați deoarece nu au completat un număr suficient de opțiuni, iar 220 locuri au rămas libere.

 

Locurile rămase libere pot fi ocupate în etapa a II-a de către elevii care nu au fost repartizați în această etapă precum și de către cei care nu au completat fișe de opțiuni. Etapa a II-a debutează în data de 15 iulie pentru candidații care susțin probe de aptitudini. Între 15-20 iulie se completează fișele de opțiuni pentru candidații care nu au paricipat în prima etapă de admitere da și cei care nu au putut fi repartizați în prima etapă din cauza numărului insuficient de opțiuni.



8 COMENTARII

  1. #1
    VIP User
    Data de inscriere
     03-10-2005
    Mesaje
    4740

    „Ultima cea mai mare nota”, sau „cea mai mare ultima nota”?

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     06-11-2013
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    594

  3. #3
    Senior Member
    Data de inscriere
     29-05-2006
    Mesaje
    568
    Citat Mesaj initiat de alleks
    „Ultima cea mai mare nota”, sau „cea mai mare ultima nota”?

    Cea mai ultima mare nota.

    "You have 99 problems... and bitches are all of them"
  4. #4
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4115

    Oricum tot drogati o sa iasa cam toti de pe acolo.. Primul lucru care il invata in Buzesti este sa traga pe nas..
    Generatia 2015 de liceeni este la alt nivel
    Acelasi lucru valabil si pentru Cuza asa ca dragi parinti aveti grija de copii.. ca isi distrug creierii prin licee din astea de 4 stele..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  5. #5
    Ami
    Addicted!
    Data de inscriere
     17-09-2012
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    1627
    Citat Mesaj initiat de alleks
    „Ultima cea mai mare nota”, sau „cea mai mare ultima nota”?

    )) De aia cea mai bună exprimare e aia simplă!

  6. #6
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    3174

    Super tare,felicitari

  7. #7
    Dim
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-05-2008
    Mesaje
    1574

    @kos_x_tremme
    Dacă ești admis la un liceu de prestigiu nu ești automat ferit de ispite și de necazuri.
    S-au întâmplat multe în anii trecuți, există și în Craiova delicvenți care fac parte din grupuri organizate și care vânează elevii cu bani din toate liceele, nu doar din marile colegii, pentru a le plasa diverse obiecte de valori discutabile și inclusiv droguri.

    Dar cei atinși de astfel de probleme sunt puțini și de regulă sunt din rândul celor cu mulți bani pe mână.

    Majoritatea celor care intră la cele cinci colegii naționale din Craiova au rezultate bune în generală și continuă să aibă rezultate bune și în liceu, intră cu note foarte mari (apropiate de 10) și termină cu note bune, ultimele note din Buzești sunt în jurul notei 8 la bacalaureat, dar sunt multe note apropiate de 10 și la absolvire.

    Valoarea colegiilor este confirmată și de rezultatele foarte bune pe care elevii le obțin la olimpiadele școlare. Indivizi foarte bine pregătiți găsești și în alte școli, dar cele mai bune rezultate le au într-adevăr cei de la Buzești, Carol, Elena Cuza, Nicolae Titulescu și Ștefan Velovan, iar până acum câțiva ani era și Ștefan Odobleja pe lista asta.

    La noi în județ toate Colegiile Naționale sunt cantonate în Craiova, în Gorj am văzut că există un Colegiu Național bine cotat și în Motru, nu sunt toate în Tîrgu Jiu.

    --Optim
  8. #8
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    2880

    Bravo lor felicitari

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.