Proiect: Taxa de poluare ar putea fi restituită integral

Proiect: Taxa de poluare ar putea fi restituită integral

1.089
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) a publicat un proiect, care se află în prezent în dezbatere publică, prin care cetatenii care – la momentul inmatricularii masinii – au platit taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ar putea sa ceara toti banii inapoi. In momentul de fata, proprietarii de autoturisme pot sa ceara inapoi doar banii platiti in plus, in cazul in care taxa auto a fost mai mare decat timbrul de mediu.

 

Persoanele care au platit taxa pe poluare sau taxa pentru emisiile poluante ar putea avea posibilitatea de a cere restituirea integrala a sumei achitate, conform unui proiect de act normativ lansat recent in dezbatere publica. Masura este inclusa de MMAP in Proiectul de ordonanta pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehiculeContribuabilii care au achitat taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii, pot solicita restituirea acesteia prin cerere adresata organului fiscal competent, scrie in propunerea de act normativ.

 

Mai exact, taxa auto va fi restituita integral acestor persoane pe parcursul unei perioade de cinci ani calendaristici, prin plati anuale a cate 20% din suma datorata. De asemenea,statul va achita si dobanda pentru perioada cuprinsa intre perceperea nejustificata a taxei si rambursarea acesteia.

 

Cererile de restituire vor fi solutionate in maximum 90 de zile de la inregistrare, iar solicitantii vor fi informati asupra acestui aspect in cel mult zece zile de la emiterea deciziei de catre autoritati. Daca decizia organului fiscal va fi defavorabila sau daca acesta nu va respecta termenul de solutionare, contribuabilul va putea sa depuna contestatie. Practic, pentru a face acest lucru, solicitantii vor avea la dispozitie 30 de zile de la comunicarea deciziei sau, dupa caz, de la expirarea termenului de comunicare a actului.

 

Procedura propusa de MMAP prin acest proiect de ordonanta este diferita de cea stabilita de Guvern in anul 2014. Procedura de rambursare introdusa anul trecut vizeaza strict persoanele care au castigat in instanta restituirea taxei auto. Mai multe informatii gasiti in acest articolIn prezent, statul da inapoi doar diferenta dintre taxa auto si timbrul de mediu

 

Sursa: www.avocatnet.ro



2 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     31-10-2008
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    50

    Este pentru cei care au castigat in instanta.

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    2889

    Foarte bine este ilegala oricum.

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.