Președintele CJ Dolj a trăit pe pielea lui experiența din Urgență

Președintele CJ Dolj a trăit pe pielea lui experiența din Urgență

1.767
24
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 3,40)

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, a mărturisit că, recent, a fost nevoit să meargă de urgență la Spitalul Județean din Craiova, cu fiul său, care a suferit o criză de bilă, și a trebuit să aștepte o perioadă bună până un medic a venit să-i acorde îngrijiri. Șeful administrației doljene susține că fiul său a avut noroc cu un fost coleg de școală, medic la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), care l-a cunoscut și l-a tratat.

 

Ion Prioteasa a povestit că a mers ca un cetățean de rând la Urgență, în mare grabă, în hainele de casă și, cum nimeni nu a știut cine este, a simțit pe pielea sa cât trebuie să aștepte și ce trebuie să îndure omul de rând odată ajuns acolo.

 

Am fugit repede cu Sebastian (n.r. fiul) la Urgență, fiindcă a făcut o criză biliară. Am stat și am așteptat să se elibereze un pat, să vină cineva să vadă despre ce e vorba. Nu știu cum a fost gândită Secția, ca dimensiune, când pe aici trec anual circa 140.000 de oameni cu urgențe. Este foarte mică, are 4 paturi unde pot sta bolnavii… În orice caz, noi am avut noroc cu un medic care l-a cunoscut pe fiul meu, cu care a fost coleg de școală, și l-a tratat el”, a povestit Ion Prioteasa.

 

SCJU Craiova este cel mai mare spital din Oltenia, zonă pe care, de altfel, o deservește. Ironia sorții este că unitatea se află în subordinea Consiliului Județean Dolj. În prezent, autoritatea desfășoară o investiție în construirea unei Clinici de Cardiologie chiar în fața UPU urmând ca după finalizarea ei să treacă la a doua investiție, extinderea Unității de Primiri Urgențe, ambele lucrări fiind finanțate din bugetul CJ Dolj.

 

Foto: arhivă



24 COMENTARII

  1. #21
    Newcomer
    Data de inscriere
     28-07-2006
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    27

    Hmmm……… „Nu știu cum a fost gândită Secția, ca dimensiune, când pe aici trec anual circa 140.000 de oameni cu urgențe. Este foarte mică, are 4 paturi unde pot sta bolnavii…”
    U.P.U. Craiova nu are doar 4 „paturi”…….aria RESUSCITARE are 4 „paturi” iar acolo ajung urgentele majore si ………. „cazurile speciale”.
    Las pe altii sa traga concluziile….

  2. #22
    @#I
    Oldtimer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1063
    Citat Mesaj initiat de mpr
    …si-mi promisesem sa termin (e inutila zbaterea) voi avea grija sa stau totusi departe de persoana ce face subiectul articolului (nu de teama ci dintr-un soi de compasiune bizara pentru acesta: incet incet ajunge la ce-l avertizam undeva la inceputuri si sunt aproape sigur ca nu a inteles nimic despre viata asta…oricum e prea tarziu sa priceapa/schimbe ceva) Din motive personale (tin de constiinta: nu dai intr-un om dupa ce viata/soarta/alinierea planetelor l-au ingenuncheat…nici macar atunci cand el nu e constient ori refuza sa priceapa ori nega cu buna stiinta) fac abstractie de persoana presedintelui CJ .
    Cu privire la sectia UPU a spitalului nr1 din Craiova…e dezastru – si n-am nici un interes sa „tin partea personalului medical” dar v-as ruga sa-mi spuneti daca manager-ul spitalului nu va pare din acelasi film cu alt manager…de data asta cu …city manager-ul orasului (nah ca nu m-am putut abtine)
    justitiarul2015 – imi pare sincer rau de situatia prin care a trebuit sa treci, nu-mi aduc aminte unde citisem …acum recent: „cel mai bun medic din Craiova e trenul de Bucuresti, Cluj, Timisoara, Tg.-Mures (in functie de simptomatologie)” Numai ca viata ne demonstreaza ca se poate si altfel de cum ne calculam noi pasii – iar o urgenta medicala daca incape pe mana cui nu trebuie – e reteta unei tragedii, omul caruia te-ai adresat nu e o „persoana care a avut o problema de sanatate in familie.” – sau cel putin nu in calitatea asta i te-ai adresat, te asigur ca indiferent de calitatea in care ai facut-o e inutil: au incercat altii acum un secol sa-i atraga atentia fara rezultat, acum e si el un trist exponat de muzeu peste care se asterne praful

    Așa, bine că ai pomenit. Uitasem că sunt și incompetenți , nu doar hoți și răi.

  3. #23
    Member
    Data de inscriere
     18-02-2010
    Locatie
     Bals
    Mesaje
    225

    Daca nu era presedinte , nu il baga nimeni in seama
    credeti ca a bagat ceva in buzunar la asistenta?

  4. #24
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4301

    Aiurea…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.