Dolj: Amenzi de 42.000 de lei aplicate de ITM

Dolj: Amenzi de 42.000 de lei aplicate de ITM

944
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

18 angajatori din Dolj au fost verificați de I.T.M., în perioada 3-7 august 2015, cu privire la modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniul relațiilor de muncă. Inspectorii au aplicat opt sancțiuni contravenționale în valoare de 35.000 de lei (din care 20.000 de lei pentru muncă la negru) iar pentru deficiențele constatate au trasat 23 de măsuri de remediere. Au fost sancţionaţi 8 angajatori, din care doi pentru muncă fără forme legale.

 

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă inspectorii de muncă au efectuat 22 de acțiuni de control în urma cărora au aplicat 12 de sancțiuni contravenționale în valoare de 7.000 de lei. Totodată, pentru deficienţele constatate au fost dispuse 20 de măsuri de remediere cu termene ferme de realizare.

 

Angajatorii au comunicat către I.T.M. Dolj 9 evenimente soldate cu vătămare corporală. Acesta vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă după finalizarea cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă. 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.