Ziua Internaţională a Comemorării Comerţului cu Sclavi

Ziua Internaţională a Comemorării Comerţului cu Sclavi

1.201
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Asociaţia Tineretul ONU – filiala Craiova în parteneriat cu Casa de Cultură Traian Demetrescu va organiza, cu ocazia Zilei Internaţionale a Comemorării Comerţului cu Sclavi, evenimentul: A fost odată sclavie… oare mai este ?”. Activitatea va avea loc astăzi, 24 august, la Casa de Cultură Traian Demetrescu, la ora 15:00. Evenimentul are ca scop conştientizarea tinerilor asupra problematicii sclaviei, iar prin comemorarea abolirii acesteia vom descoperi efectele unei forme noi de sclavie.

 

În prima parte a evenimentului se va discuta pe tema sclaviei din cele mai vechi timpuri şi până în prezent, iar în cea de a doua parte, va fi organizată o dezbatere liberă. În cadrul acesteia, participanţii vor încerca să răspundă la întrebarea : „Mai există sclavie în societatea modernă?” şi se va încerca identificarea simptomelor acestei noi forme de sclavie.

 

Ziua internațională a comemorării comerțului cu sclavi și a abolirii acestuia a fost instituită de Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), la Paris, în noiembrie 1997. Această zi este dedicată pentru a evidenţia faptul că ignoranța sau ascunderea unor evenimente istorice majore constituie un obstacol în calea înțelegerii reciproce, a reconcilierii și cooperării între popoare. UNESCO a decis să rupă tăcerea din jurul comerțului cu sclavi și al sclaviei, fenomene care au afectat toate continentele și au provocat mari frământări ce au contribuit la apariţia unor forme de discriminare şi violenţă. Cunoscându-şi  istoria şi învăţând din aceasta, cresc şansele popoarelor de a nu mai repeta această greşeala, lucru ce va duce la progresul societăţii şi la abolirea formelor moderne de exploatare.

 

Asociația Tineretul ONU din România este o organizație neguvernamentală, ale cărei scopuri sunt promovarea, încurajarea valorilor și activităților ONU în rândul tinerilor români. Filiala Craiova a fost înființată cu scopul de a ajuta la promovarea acestor valori prin intermediul evenimentelor și proiectelor pe care le implementează.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4315

    Sa nu uitam ca Dacii spre deosebire de Romani nu aveau sclavi.. Asta trebuie sa va dea gandit..

    Aproape Toate civilizatiile.natiile care acum sunt mari civilzatii si tari s-au bazat pe sclavi.. Asa s-au ridicat toate.. prin exploatarea omului.. in special al celor defavorizati..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.