Craiova: Interviul de angajare, simulat de elevi

Craiova: Interviul de angajare, simulat de elevi

1.286
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Elevi de la Liceul Teoretic “Henri Coandă”, C.N. ”Elena Cuza” şi Liceul Tehnologic “George Bibescu” au participat la simularea unor interviuri de angajare, organizate în condiții similare cu cele dintr-o situație reală pentru ocuparea unui loc de muncă. După ce ”anunțul de angajare” a fost afișat în sala de clasă, elevii și-au prezentat CV-ul, Scrisoarea de intenție pentru ”postul vizat” şi au răspuns unor întrebări specifice unui interviu de angajare.

 

DSCN4679Participanţii au învăţat cum să-şi alcătuiască propriul Curriculum Vitae în format Europass, cum să redacteze o scrisoare de intenţie, care este cea mai potrivită vestimentaţie la interviu, cum ne îmbrăcăm potrivit postului dorit, ce fel de întrebări primim la interviu şi cum răspundem pentru a fi cât mai convingători în faţa angajatorilor.

 

Concluziile specialiştilor activităţilor suport pentru consiliere şi orientare în carieră care au organizat interviul şi impresiile elevilor prezenți la întâlnire au evidențiat necesitatea organizării unor astfel activități care să simuleze situații cât mai apropiate de cele reale ale unui interviu de angajare de succes. Astfel, elevii au aflat care sunt cele mai frecvente întrebări întâlnite la un interviu de angajare, dar au descoperit şi câteva dintre trucurile și secretele menite să creeze o impresie cât mai bună viitorului recrutor sau proprietar de afacere.

DSCN4675

Elevii au realizat teste de cunoaștere și autocunoaștere pentru a învăţa să se prezinte în faţa unui angajator arătând că posedă calităţile necesare pentru postul vizat, punându-şi în relief carisma, capacitatea de a asculta şi de a se exprima în mod spontan, de a vorbi în public şi de a fi convingatori.

 

Seminarul „Simularea de interviuri pentru angajarea pe un post vizat” s-a derulat în cadrul proiectului „TRAVAIL – Tranziția la viața activă în vederea integrării pe piața muncii pentru elevii din județul Dolj” implementat de Asociația Mereu pentru Europa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Asociația EduFor Craiova și UNIAUDAX – Centro de Investigação e Apoio ao Empreendedorismo e Empresas Familiares din Portugalia.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.