Olguţa Vasilescu: „Vreţi să avem și box? Niciun fel de problemă!”

Olguţa Vasilescu: „Vreţi să avem și box? Niciun fel de problemă!”

1.386
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 4,33)

Un punct de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Municipal (CLM), care prevedea înființarea unei secții de box în cadrul Sport Club Municipal (SCM) Craiova, a stârnit mari controverse. Contrele, vizibile, au fost între primarul Olguţa Vasilescu şi consilierul Pavel Badea.  

 

Să fie box sau nu, la Craiova? Asta a fost întrebarea zilei, cu argumentele pro și contra la pachet. Ba chiar ca la piață, după cum și-au întors replicile liberalul Pavel Badea – anunțat drept candidatul PNL la alegerile locale de la anul, și Olguța Vasilescu, de asemenea, înscrisă în competiție: Vreţi să vindeţi castraveţi grădinarului, iar grădinarul sunt eu!”, i-a reproșat Badea primarului.

 

În jurul cutiei Pandorei

 

Badea le-a reamintit colegilor că, în urmă cu trei luni, au respins o cerere de înfiinţare a unor secţii de tenis de câmp şi scrimă, din cauza finanțării slabe, însă acum vor să înființeze o secţie de box. „Am refuzat pe considerentul că acest club a fost înființat pentru sporturile de echipă. În momentul în care vom anexa un alt sport, individual, vom deschide o cutie a Pandorei. Nu am nimic împotriva boxului sau a altui sport individual, dar noi și așa avem resursă limitată financiar. Acum o lună am desființat echipa de baschet fete. În momentul în care spunem că nu avem bani să susținem toate echipele și înființăm după aceea secții pe care le susținem cu bani de la resursa noastră bugetară, vom da un ton de neseriozitate și de inconsecvență. Cred că ar fi bine să nu deschidem această cutie, pentru că s-ar putea ca luna viitoare să ne vină cerere pentru karate, sport pe care doamna primar îl iubește și să nu poată să refuze sau să vină cerere pe alte sporturi”, a susţinut Pavel Badea.

 

”Eu iubesc karatele, dumneavoastră – fotbalul”

 

Cum remarca alesului local viza primarul, Olguța Vasilescu i-a răspuns lui Badea că, deşi este antrenor de karate, nu s-a gândit vreodată să le introducă în structura SCM: „Eu iubesc karatele, sunt şi antrenor, dar nu am avut ideea până acum să le introduc la SCM (…). Dumneavoastră aţi fost fotbalist, iubiţi fotbalul. În momentul când aţi venit la mine cu regretatul Cornel Stroe ca să înfiinţăm echipa de fotbal a oraşului, am fost de acord cu dumneavoastră. Nu ştiu dacă îmi place boxul mai mult decât fotbalul, nu m-am gândit niciodată, dar cred că nu. Însă cei care iau decizia de a introduce boxul în SCM sunteţi dumneavoastră, consilierii. Dacă dumneavoastră veţi consideră că e oportun, îl vom introduce”.

 

Olguța ar da baschetul pe box

 

Primarul a mai opinat că a fost o mare greşeală decizia consilierilor locali din vechea administrație ca în cadrul SCM-ului să funcţioneze numai sporturi de echipă: „Dacă mă puneţi să pun în balanţă echipa de baschet feminin, unde dădeam 6 miliarde de lei vechi şi era mereu la retrogradare, şi cu boxul care va avea 1 miliard de lei vechi, în condiţiile în care participă la titlul mondial, eu vă spun că aleg fără doar şi poate boxul. Dar, încă o dată vă spun, decizia e a dumneavoastră: vreţi să avem şi box? Nici un fel de problemă! Dacă tot dăm bani de la bugetul localităţii, haideţi să ne împăunăm şi cu medalii”.

 

”Aşa o să faceţi şi cu stadionul?!”

 

Însă replica l-a deranjat și mai tare pe Pavel Badea, care a ținut să i-o întoarcă edilului: ”Eu am 14 secţii în subordine de 10 ani şi acolo se face performanţă (…) Dar ştiţi de ce s-a făcut SCM? Ca să-i dea o utilitate Sălii Polivalente. Aşa o să faceţi şi cu stadionul pe care îl construiţi acum”, a reacționat  tăios Badea.

 

Sportivii craioveni trăiesc dintr-o indemnizație de 200 de lei

 

Însă argumentele Olguței vasilescu nu s-au oprit aici: „Am organizat Centura de Aur şi am avut craioveni care au participat la această competiţie. Unii dintre ei au titluri de vicecampioni europeni, unii s-au calificat la mondiale, alţii la olimpiade. Vreau să vă spun că aceşti sportivi trăiesc dintr-o indemnizaţie de 200 de lei, asta înseamnă că nu le ajunge nici măcar pentru mâncare, nu mai vorbim de vitamine şi de toate celelalte lucruri de care au nevoie sportivii. Mi-a fost ruşine când am aflat că unul dintre aceşti sportivi ai noştri nu are ce să mănânce şi un om de afaceri din Craiova îl primea la restaurant în fiecare zi. Şi acest sportiv a obţinut un titlu pentru oraşul nostru, este craiovean”.

 

Proiectul de hotărâre pentru înfiinţarea secţiei de box a fost votat, cu patru abţineri din partea consilierilor PNL.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    504

    Pe bune? Olguţa e karatistă? Şi antrenoare, pe de-asupra? Înseamnă că e peligroso…
    Ştirea asta mi-a luminat ziua!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.