Victimele torturii comuniste protestează împotriva Primăriei Craiova

Victimele torturii comuniste protestează împotriva Primăriei Craiova

2.045
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Singura instituție non-guvernamentală din țară care asistă cu precădere victimele torturii regimului comunist, Fundația Centrul Medical de Reabilitare Craiova, fostă ICAR, este în pericol de desființare întrucât autoritatea locală nu vrea să mai prelungească contractul de închiriere al spațiului pe care centrul îl folosea de 18 ani, situat pe Str. Amaradia, la nr.30. Reprezentanții fundației susțin că au făcut numeroase diligențe la RAADPFL, Prefectură și Primărie, însă municipalitatea a tratat cu dezinteres problema. 

 

ICARFoștii deținuți politici din România sunt revoltați de decizia Primăriei Craiova de a nu mai prelungi contractul de închiriere pentru un imobil care găzduiește Centrul Medical de Reabilitare, unde sunt tratați 833 de membrii AFDPR, foști deținuți politici, deportați, strămutați — beneficiari ai legilor speciale 118/1990, 189/2000 și 309/2002). Reprezentanții centrului au făcut numeroase adrese și cereri, au încercat să meargă în audiență la primar și la Direcția Juridică, însă nu au fost primiți. În plus, cererea de prelungire nici măcar nu s-a regăsit pe ordinea de zi a ultimei ședințe de Consiliu Local, din 28 august 2015, pentru a fi luată în discuție.

 

Problema a fost ridicată și de consilierul local Marian Vasile, la punctul ”Întrebări și interpelări”, însă acesta a fost îndrumat de viceprimarul Mihail Genoiu către conducerea Direcției de Patrimoniu, respectiv la Ionuţ Gâlea, cel care decide prelungirea sau nu a contractelor. Însă juristul Primăriei, Ovidiu Mischianu, a ținut să intervină și să explice că nu mai e nimic de făcut în acest caz, întrucât contractul a expirat, caz în care nu se mai poate vorbi de o prelungire, încheind astfel discuția.

 

Iată un scurt rezumat al demersurilor întreprinse de Fundația Centrul Medical de Reabilitare, extras din SCRISOARE PROTEST impotriva deciziei primariei Municipiului Craiova de:

 

— La data de 8 iunie 2015 s-a depus la RAADPFL Craiova cererea de prelungire a contractului de inchiriere aflat in derulare (nr.8809/08.06.2015), respectiv cu 5 (cinci) saptamani inainte de expirarea duratei inchirierii asa cum procedam an de an in ultimii 15 ani , deoarece odata cu expirarea actului de spatiu inceteaza si alte contracte, autorizatii, avize, acreditari care trebuie preschimbate/reinregistrate in functie de actul de spatiu. ( Directia de Sanatate Publica, Colegiul Medicilor Dolj si CAS Dolj, SC CEZ Vanzare SA)

 

— In urma adresei facute de fundatie, RAADPFL Craiova a inaintat documentatia necesara Primariei Craiova(la data de 14 iulie 2015) conform Regulamentului cadru de inchiriere a bunurilor apartinand domeniului public sau privat al municipilui Craiova (aprobat prin HCL 192/2015 art.93 ). La data expirarii contractelor de inchiriere incheiate anterior prezentului regulament, acestea se vor prelungi cu aprobarea Consiliului Local al Municipiului Craiovať

 

— La data de 14 iulie 2015:

 

a) reprezentantii RAADPFL au comunicat verbal Fundatiei ca prelungirea contractelor nu mai este de competenta RAADPFL :

 

b) Fundatia a depus adresa nr.104409/14.07.2015 catre Primaria Craiova . Rezultat : nu s-a primit nici un raspuns.

 

c) Smarandache Simona in calitate de reprezentant legal al fundatiei s-a inscris in audienta la Primar (nu a fost alocat un numar de inregistrare pretinzandu-se ca aceasta este procedura; Va sunam noi ť.). Rezultat : Nu s-a primit nici un telefon.

 

d) Smarandache Simona in calitate de reprezentant legal al fundatiei a solicitat la cabinetul primarului o intrevedere cu Primarul pentru a putea expune situatia critica in care se afla fundatia. Raspunsul : ‘Ne pare rau , Doamna Primar nu va poate primi. Lasati un numar de telefon si va sunam noi cand va va putea primi. Rezultat: Nu s-a primit nici un telefon.

 

— La data de 22 iulie 2015 Fundatia a depus adresa nr.7581/22.07.2015 la Institutia Prefectului — Judetul Dolj pentru a solicita sprijinul in rezolvarea situatiei critice . Rezultat : Institutia Prefectului a inaintat la randul ei o adresa catre Primaria Craiova.

 

— La data de 21 august 2015 in urma publicarii dispozitiei sedintei ordinare din data de 27.08.2015 se constata ca cerererea se prelungire a contractului de inchiriere nu se regaseste pe ordinea de zi (Aceste sedinte se tin odata pe luna, ultima joi a lunii)

 

La data de 24 august 2015 :

 

a) S-a intrerupt furnizarea de energie electrica de catre reprezentantii SC CEZ Vanzare SA in timpul activitatilor medicale (proceduri de fizioterapie, consultatii, eliberare de retete) paralizand activitatea fundatiei si lasand oameni bolnavi fara tratament.

 

b) Smarandache Simona in calitate de reprezentant legal al fundatiei a solicitat la cabinetul directorului Directiei Juridice a Primariei Municipiului Craiova o intrevedere cu acesta pentru a putea expune situatia critica in care se afla fundatia. Rezultat : dupa cateva minute a fost ‘ invitata ‘ sa paraseasca biroul spunandu-i-se : ‘ Va rog … , nu-mi pierd timpul cu asa ceva, nu ma intereseaza ‘

 

c) S-a solicitat la Registratura Consiliului Local al Municipiului Craiova inregistrarea unei adrese catre Consiliul Local, dar primirea si inregistrarea acestei adrese a fost refuzata, acest lucru fiind posibil dupa insistente abia la Registratura Primariei Municipiului Craiova ( nr.126205/24.08.2015)

 

La data de 25 august 2015: s-a solicitat inca o data o intrevedere cu Doamna Primar dar nici de aceasta data nu a fost posibil. 



4 COMENTARII

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4334

    Nimic nou sub soare.

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  2. #2
    @#I
    Oldtimer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1131

    Păi sunt la putere cei care i-au persecutat, torturat și omorât pe oameni, deci este normal.

  3. #3
    Senior Member
    Data de inscriere
     11-03-2013
    Mesaje
    751

    ar fi fost interesant sa vedem si ce scrie in contract.

  4. #4
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4136

    ceva anormal?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.