Craiova, între mall-uri şi spitale

Craiova, între mall-uri şi spitale

573
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Craiovenii vor avea parte de un al doilea şi al treilea mall, dar şi de un spital municipal nou. Primarul Antonie Solomon a afirmat că unitatea spitalicească va fi ridicată la iniţiativa sa,  cu fonduri europene sau, dacă nu e posibil, cu bani de la bugetul local.

Edilul-şef al Craiovei, Antonie Solomon, a afirmat, în ultima sa conferinţă de presă, că proiectul cel mai important al său este, în acest an, construirea unui spital municipal. Primarul a precizat că, dacă va fi ales din nou în funcţie, va dota oraşul cu încă o unitate spitalicească, care ar trebui să fie cea mai modernă dintre toate. “Voi face un spital municipal. Este dorinţa mea şi cred că a tuturor craiovenilor. Să avem un spital dotat fiindcă sănătatea înseamnă foarte mult pentru toţi oamenii”, a declarat acesta. Solomon a mai spus că se încearcă să fie ridicat cu fonduri externe, dar dacă nu se va putea, va fi construit cu bani de la bugetul local, indiferent de costurile proiectului.

Spital municipal cu banii oricui

Solomon a spus că spitalul a devenit o “dorinţă arzătoare”  întrucât, în ultimul timp, a trebuit să meargă de multe ori la medici şi a constatat că infrastructura oraşului este depăşită. “Îţi dai seama că este nevoie de un spital când ajungi într-unul dintre ele. De vreo 15 ani merg pe la doctori cu părinţii mei şi pot să spun că eu cunosc  Spitalul nr. 1 aproape pe de rost. Şi m-am convins că mai avem nevoie de încă unul”. În opinia primarului, sănătatea şi învăţământul sunt priorităţile pentru oricare popor.  “Dacă nu ai sănătate şi educaţie, eşti pe cale de dispariţie, fără aceste lucruri e greu să te menţii în modializarea asta. Şi e păcat să ne pierdem identitatea în timp”.

Loc de cheltuit banii

În acelaşi timp, Solomon a precizat că va continua şi celelalte proiecte privind dezvoltarea Craiovei, urmărind să facă din acest municipiu un punct turistic al ţării. “Vreau să văd Craiova ca şi o capitală turistică,  acesta eeste of-ul meu. Când te duci la Paris – bineînţeles, păstrând proporţiile –, la Praga, la Barcelona, ce îţi sare în ochi? Adică te duci la Valencia nu ca să vizitezi nu ştiu ce fabrică Ford, ci ca să vezi oraşul. Vizitezi o grămadă şi spui: mă, ce oraş!”. Solomon spune că Bănia trebuie să se dezvolte pe acelaşi principiu: “Să fie un aspirator de bani, să vină lumea să îşi cheltuiască banii, iar partea de industrie să o dezvoltăm în jurul ei, în zona metropolitană”.

Parcurile şi muzeele, zestrea Băniei

Solomon spune că turiştii au ce să viziteze chiar şi acum, în Craiova, chiar dacă nu sunt gata investiţiilor noi, între care perla coroanei pare să fie Water Park-ului din Parcul Tineretului. Întrebat care ar fi punctele de atracţie, primarul a enumerat parcurile şi muzeele. “Îţi spun eu ce să viziteze: ai două parcuri, unice în ţară şi poate în Europa. Nu merită vizitat Parcul Romanescu sau Parcul Tineretului? Muzeul de Artă, Muzeul Olteniei, cu toate exponatele şi sala Brâncuşi, există aici. Cei care iubesc istoria, care vor să vadă ce înseamnă Grigorescu şi mai ştiu eu cine pictează pe aici şi ce exponate au”. Craiova va fi căutată şi pentru mall-urile sale, pentru că “o să vină şi al doilea şi al treilea mall, în care să vii să te relaxezi, să te destresezi”.

cvlpress.ro



2 COMENTARII

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     22-12-2011
    Mesaje
    7

    .

  2. #2
    Spammer
    Data de inscriere
     06-02-2009
    Locatie
     Unde nu te astepti!
    Mesaje
    4856

    Momentan realitatea ne spune altceva.Numarul bisericilor depaseste dublul numarului scolilor, in niciun caz tara nu geme de spitale!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.