Ministrul Justiției, la Centrul de Detenţie Craiova, Curtea de Apel și Tribunalul...

Ministrul Justiției, la Centrul de Detenţie Craiova, Curtea de Apel și Tribunalul Dolj

1.209
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ministrul justiției, Robert Cazanciuc, a vizitat ieri, 14 septembrie a.c., Curtea de Apel Craiova și Tribunalul Dolj unde a discutat cu conducerile instanțelor și cu magistrații despre problemele legate, în principal, de infrastructură instanțelor din Craiova și despre modificările pe care le va suferi Codul civil. Totodată, ministrul a participat la deschiderea anului an şcolar la Centrul de Detenţie Craiova.

 

În acest moment, noul Tribunal Dolj se află în lucru, iar ministrul spune că investiția, demarată în luna iulie 2014, va fi finalizată până la sfârșitul anului. ”Totodată, Curtea de Apel Craiova a beneficiat de o importantă extindere, iar judecătoria va primi și ea în cel mai scurt timp spații suplimentare”, a precizat Robert Cazanciuc.

 

Un alt subiect discutat cu magistrații s-a referit la intrarea în vigoare de la 1 ianuarie a ultimelor dispoziții ale noului Cod de procedură civilă referitoare la judecarea unor cauze în camera de consiliu și la pregătirea instanțelor pentru acest pas important. ”În același timp, am abordat problema practicii neunitare, situație care ne creează dificultăți și care a fost ridicată inclusiv în Rapoartele Comisiei Europene”, a mai spus ministrul.

 

Pe de altă parte, Cazanciuc a atras atenţia, la deschiderea anului şcolar la Centrul de Detenţie Craiova, asupra faptului că lipsa educaţiei, motivată în multe cazuri de lipsa posibilităţilor materiale, poate duce la tragedii, precizând că tinerii din acest centru ar fi avut o altă şansă în viaţă dacă ar fi putut urma cursul şcolar firesc al oricărui copil, dacă ar fi avut ocazia să înveţe nu numai să scrie, să citească, dar şi să primească un set de valori morale, să afle ce înseamnă respectarea legii şi ce consecinţe poate avea nerespectarea ei. ”Cel mai tânăr elev, în vârstă de 15 ani, este înscris în clasa I, iar cel mai mare are 25 de ani şi este înscris în clasa a XI-a. Există subiecte complicate pe care societatea este preocupată să le dezbată în acest moment, toţi suntem apăsaţi de propriile griji şi probleme, dar nu trebuie să trecem cu vederea lecţia pe care aceşti peste 100 de tineri din Centrul de Detenţie Craiova o oferă„, a declarat ministrul. 

 

Sursa foto: jurnalul.ro



2 COMENTARII

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4207

    stau degeaba in puscarii caci mai rai ies de acolo.
    mananca banii statului degeaba caci tot acolo se intorc

  2. #2
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    3998
    Citat Mesaj initiat de niculicitavi
    stau degeaba in puscarii caci mai rai ies de acolo.
    mananca banii statului degeaba caci tot acolo se intorc

    Corect

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.