”Noaptea Cercetătorilor”, la Craiova

”Noaptea Cercetătorilor”, la Craiova

1.160
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Craiova devine pentru al treilea an consecutiv, locul de întâlnire al unor cercetători, profesori şi specialişti ai unor universităţi, companii și instituții cu profil tehnic și științific, sub egida evenimentului European “Noaptea Cercetătorilor”, pe 25 septembrie 2015, în intervalul orar 18:00 – 24:00. Evenimentul se desfăşoară concomitent în peste 300 de oraşe europene şi este cu intrare gratuită. 

 

Organizatorii evenimentului de la Craiova, Departamentul de Fizica din cadrul Universitatii din Craiova, vă invită în Holul Central al Universităţii din Craiova pentru a asista la o incursiune în fascinanta lume a experimentelor științifice, la nivel micro şi macroscopic, pătrunzând în lumea magiei şi a culorii, a baloanelor colorate de săpun, a ceţii carbonice, ghidaţi de personaje feerice din desene animate. Se doreşte schimbarea percepției asupra Ştiinței de către publicul larg. Deschiderea evenimentului va avea loc la ora 18:00, în Sala Albastră și va fi oficiată de către conducerea Universităţii.

 

Evenimentul “Noaptea Cercetatorilor” își propune promoveze știința în rândul tuturor categoriilor sociale, incluzând activități destinate tuturor categoriilor de vârstă, concursuri cu premii pe teme legate de ştiinţă, prezentări şi discuţii din diverse domenii de interes.

 

Evenimentul este coordonat de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi în colaborare cu Universitatea din Bucureşti, Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Craiova, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu precum şi Institutul de Fizică Atomică şi Institutul Naţional de Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei. 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.