Craiova găzduiește Campionatul Internațional de Misiuni pentru Cainii de Salvare

Craiova găzduiește Campionatul Internațional de Misiuni pentru Cainii de Salvare

1.394
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

România va fi, în premieră la nivelul Europei de Est, gazda Campionatului Internațional de Misiuni pentru Cainii de Salvare, care va avea loc la Craiova, în perioada 16-18 octombrie 2015. 18 echipe, printre care ale Cehiei, Austriei, Ungariei, formate din trei câini și trei conducători vor trece prin șase probe, urmând ca, în funcție de evaluarea juriului, să obțină certificările necesare pentru a putea participa la misiuni reale de salvare organizate la nivel mondial.

 

screenshot.562Rolul fiecarei echipe de căutare canină la IRO ITC este sa găsească cât mai multe victime posibile în diferite zone de căutare, la diferite nivele de dificultate. Probele prin care vor trece patrupedele și conducătorii lor sunt cele de specialitate, respectiv ”căutare în dărâmături”, ”căutare pe suprafață” și, ca o noutate, ”căutarea pe timp de noapte” și probele secundare: prim ajutor, exerciții de căutare și una teoretică, de cunoaștere a metodologiei INSARAG. (Programul și locurile de desfășurare pot fi consultate în tabelul alăturat). Vor fi trei căutări de persoane dispărute, în zona împădurită în zona Unității militare de la Aeroport, în spatele hanului Doctorului, și în zona Parcului Romanescu. Probele de căutare în dărâmături vor avea loc la ”El Preco” – unde va avea loc și proba nou introdusă, cea de căutare pe timp de noapte -, în intervalul orar 20:00-8:00. O altă zonă de căutare-salvare din dărâmături va fi lângă Hotelul ”Helin” Aeroport, la IJJ. ”S-a dorit ca locurile stabilite să fie cât mai aproape de cazurile reale, să nu fie special amenajate sau special construite, pentru că juriul vrea să vadă cum se descurcă echipele de intervenție într-un caz și loc reale”, a explicat managerul general al evenimentului, Liviu Ionescu.

 

Printre exemplarele care vor putea fi observate în cadrul competiției se numără rasele de ciobănesc german, belgian, francez, labrador retriever, golden retriever, cocker, brac german, precum și alte încricișeri de rase.

 

HPIM6547Potrivit acestuia, pregătirea evenimentului a început încă de acum doi ani, fiind extrem de important nu numai pentru lumea chinologică, dar și pentru Craiova. ”Este un ambasador de imagine la nivel socio-cultural-sportiv pentru toată zona europeană și, de ce nu, în lume. Timp de trei zile, lumea emergenței se va muta la Craiova, iar Craiova devine primul oraș european din zona de est care se poate mândri că organizează și reușește să încadreze evenimentul ca activitate de emergență, conformă recomandărilor normelor europene. (…) Veți vedea la lucru, în diferite probe de căutare-salvare, campioni mondiali, europeni atât la individual, cât și pe echipe. Evaluarea lor se va face cu calificativele Admis și Respins, iar echipele care vor reuși să treacă probele vor obține certificatul internațional cu care pot participa oficial în misiunile de căutare-salvare la nivel mondial”, a explicat Liviu Ionescu.

 

Acesta a afirmat că în contextul candidaturii orașului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 evenimentul este un bun prilej de mediatizare a orașului, dată fiind prezența în Bănie a numeroase personalități din lumea chinologică, care pot deveni promotori ai Craiovei la nivel mondial. ”Sunt oameni de artă și de cultură, personalități din lumea teatrului în țările lor, care vor veni să vadă și ce înseamnă mentalitatea orașului, atitudinea, nivelul de cultură al craiovenilor, al Olteniei, iar impresiile lor vor fi catalogate drept imaginea României”, a afirmat Ionescu

 

Organizarea Campionatul Internațional de Misiuni pentru Cainii de Salvare se bucură de suportul financiar și logistic al Primăriei Craiova.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Addicted!
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    1825

    Si la primarie..s-o caute pe olga beata…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.