Dolj: Joi demarează prima etapă gratuită de vaccinare antigripală a populației

Dolj: Joi demarează prima etapă gratuită de vaccinare antigripală a populației

1.420
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Aproximativ 10.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite în județul Dolj, pentru prima etapă de vaccinare gratuită a populaţiei care demarează joi, 15 octombrie 2015. Dozele au ajuns la cabinetele medicilor de familie, unităţi medico-sociale şi spitale, iar în funcţie de solicitările oamenilor se aşteaptă suplimentarea numărului de vaccinuri.

 

Potrivit dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, prima tranşă de doze, respectiv 9.850, a fost deja distribuită, însă ”este sub nivelul din alţi ani, când primeam circa 16.000 de doze, însă este o primă etapă, urmând să vedem ce solicitări vor veni din partea populaţiei şi aşteptăm cea de-a doua tranşă”.

 

La nivelul judeţului Dolj s-au înregistrat, în ultima săptămână, 543 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 240 cazuri de pneumopatii acute şi niciun caz de suspect de gripă. Conform datelor DSP Dolj, numărul total al cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în această săptămână (783) este scăzut faţă de valoarea înregistrată în aceeaşi săptămâna a anului trecut (1.336 cazuri). Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 18,26%.

 

Vaccinarea antigripală este recomandată următoarelor categorii: persoanele cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 64 de ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau virusul imunodeficienţei umane; gravide; medici, cadre sanitare medii şi personal auxiliar, atât din spitale cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţi ai instituţiilor de ocrotire(copii sau bătrâni) şi ai unităţilor de bolnavi cronici, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii; persoane, adulţi şi copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială precum şi persoane care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliu persoanelor la risc înalt; toate pesoanele cu vârsta egală sau peste 65 de ani.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4570

    Bagati virusuri semi-moarte in organism . Eu nu m-am mai vaccinat de 10 ani .. si culmea nu am mai racit tot de atatia ani..

    Umbla fel si fel de virusuri si boli mai mult sau mai putin mortale prin craiova.. iar spitalele le musamalizeaza ca sa nu se inchida sa intre in carantina si sa bage spaima in populatie si astia fac comunicate cu vaccinare gripala gratuita.. So funny..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.