Craiova: Parcul „Romanescu” se închide pentru reabilitare

Craiova: Parcul „Romanescu” se închide pentru reabilitare

12.543
85
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 2,25)

Cel mai mare parc din Craiova se va închide, începând de săptămâna viitoare, pentru demararea lucrărilor de reabilitare. Proiectul, în valoare de circa 11 milioane de euro, bani europeni, va fi pus în operă de firma Mitliv. Principala lucrare care se va face în Parcul „Nicolae Romanescu” se referă la infrastructură. Potrivit edilului Craiovei, zona de recreere va fi gata în luna martie 2016. 

 

parcul romanescu raadpfl 1Toate aleile sunt incluse pe lista de lucrări, urmând să fie reabilitate în totalitate, în același mod, prin aplicarea un strat nou de bitum. În ceea ce privește aleile din beton, acestea vor fi așternute cu un strat de piatră cubică. Autoritățile intervin și asupra aleilor din pământ care au fost trasate pe lângă cursul de apă, acestea urmând să fie îmbrăcate cu piatră spartă.

 

Lucrările de reabilitare includ şi decolmatarea pârâului în aval de lacul mare și recondiționarea cascadelor și a căderilor de apă. Podul suspendat, precum și toate celelalte podețe vor fi și ele reabilitate, la fel și cele două intrări în parc și împrejmuirea. Vor fi modernizate toate pavilioanele care există în parc, inclusiv pavilionul fanfarei, Glorieta și Debarcaderul. Autoritățile locale își propun să reabiliteze, de asemenea, toate băncile și grupurile sanitare, precum și să înlocuiască stâlpii de iluminat și coșurile de gunoi. Cișmelele publice care există în incinta parcului vor fi recondiționate și vor fi completate și cu alte fântâni cu apă potabilă care vor fi construite în stilul parcului. Pentru spațiile verzi, vor fi achiziționate sisteme de irigare automată. Parcul va fi supravegheat cu o rețea de 100 de camere video care vor fi montate după ce se vor termina amenajările. O altă dotare va fi o rețea de wireless la care vizitatorii se vor putea conecta gratuit.

 

De luni, 19 octombrie, se inchide Parcul Nicolae Romanescu, pana la finalizarea lucrarilor de reabilitare, adica pana in luna martie. Constructorul Mitliv a cerut acest lucru Primariei Craiova, pentru a putea lucra concomitent pe toate aleile, astfel incat sa poata absorbi cat mai multi bani europeni. Cetatenii Craiovei sunt asteptati in Parcul Tineretului sau in Gradina Botanica„, a anunţat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.



85 COMENTARII

  1. #81
    Member
    Data de inscriere
     03-04-2007
    Mesaje
    170

    Mai fura niste milioane bune mascand ca cica reabiliteaza parcul o mafie patronata de Larguta este la putere . de cand a venit dezastru a taiat panglicile la proiecte incepute de Solomon si atat . Vine cu reabilitari si prostii prin care se musamalizeaza furturi , reparatiile sunt cele mai bune pt furat bani si sters urmele . Au nevoie de multi bani pt alegeri si deaia mai reabiliteaza o pasune ceva o bordura la pret triplu.

  2. #82
    Addicted!
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    1835

    a draq olga cu mata si cu tacto…cum mama draq sa inchizi un prac??iarna??jumatate din copii craiovei se duc acolo,daca se face reabilitarea ca mizeria aia de gradina zoologica,cu cabluri iesita din pamant,atunci e groaznic
    Cine maam draq ii invata pe astia sa reabliteze si sa asfalteze iarna?chiar ne cred cretini?
    In valea rosie au scos borduri noi puse acum cativa ani de Solomon,ca isi puna vaca asta alte borduri,este un namol de nedescris
    Olga….du te draq,imi cer scuze dar nu mai rezist,asta chiar isi bate joc de noi…trebuie sa inchizi un parca ca sa dau cu pensula pe un pod???sau sa muti 4 bolovani?

  3. #83
    Addicted!
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    1836
    Citat Mesaj initiat de kelye81
    Citat Mesaj initiat de KEVIN24
    In loc sa faca ceva cu Spitalul Nr.1 Craiova ca iti cade tavanul in cap in salile de nasteri,in saloane te mananca gandacii,in toalete numai vorbesc,pe holuri este mobilier de pe vremea Impuscatului.pentru ce trebuia reabilitat Parcul Romanescu?se naste cumva in parc?bolnavii sunt ingrijiti in parc?

    Dacă ești prost stai in banca ta!!! Spitalul nr1, de care vb, este in subordinea Consilului Județean.

    PAi ba desteptule,cine mama draq isi alege Consiliul judetean??cine draq e la conducere?nu este familia Ponta-Olga??Nu e PDs ul vostru firti ai draq cu ei cu tot,de jigodii comuniste??

  4. #84
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4271

    vor fi pavate cu zapada?

  5. #85
    @#I
    Oldtimer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1339
    Citat Mesaj initiat de niculicitavi
    vor fi pavate cu zapada?

    Nu. Zăpada e chiar prea scumpă. Se vor monta niște dale mai ieftine, de un miliard/metru.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.