Doljul nu mai are niciun produs tradițional atestat, din 2013

Doljul nu mai are niciun produs tradițional atestat, din 2013

913
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Județul Dolj nu a reușit să intre pe lista celor care pot oferi produse tradiționale, anul 2013 fiind ultimul în care oltenii de aici au avut cu ce se lăuda. În 2014, un singur dosar a fost înaintat pentru atestare, însă a fost respins.

 

Până în 2013, în Dolj erau înregistrate 17 produse tradiționale, însă ulterior și-au pierdut atestatele în acest sens, iar acum se află pe lista de 15 a Ministerului Agriculturii în care nu există nici măcar un produs atestat. Potrivit Agerpres, care îl citează pe Viorel Morărescu, director general în MADR, până în prezent 480 de produse tradiționale, județele Brașov și Maramureș aflându-se în top cu 143, respectiv 56 de produse, în timp ce 15 județe nu dețin niciun un produs atestat.

 

„Din păcate, avem 15 județe care nu au niciun un produs atestat până la această dată”, a menționat Morărescu. Este vorba de județele Bacău, Călărași, Constanța, Caraș Severin, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Teleorman, Vaslui și Vrancea.

 

Potrivit directorului Direcției Agricole Dolj, Cristina Vladu, până la schimbarea legislației, în Dolj erau atestate ca fiind tradiționale 17 produse din carne, lapte si de panificatie, printre care amintim cașcavalul oltenesc cu praz și telemeaua oltenească, cârnatii trandafir ”Tudor”, ori pâine pe vatră, turtițe pe vatră și colacii prescuri oltenești.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     29-06-2009
    Mesaje
    598

    pacat fiindca am avut produsele de la SC Tudor srl . . . .

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.