Săraca familie ”bogată” din Predești: Zece persoane trăiesc într-o casă de chirpici

Săraca familie ”bogată” din Predești: Zece persoane trăiesc într-o casă de chirpici

6.063
31
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 2,60)

Familia Popa din comuna doljeană Predești trăiește de opt ani într-o casă de chirpici în condiții greu de imaginat. Zece persoane stau într-o singură cameră. Au doar două paturi și o noptieră pe care patru dintre cei opt frățiori își fac temele. Părinții recunosc că nu se descurcă bine, însă nu au renunțat niciodată la copiii lor.

 

predestiAvem un venit lunar de 800 de lei pe lună și ne descurcăm extrem de greu. O mare parte din bani se duc pe rechizitele copiilor și pe mâncare. Am opt copilași frumoși și ascultători, iar ei sunt lumina ochiilor mei. Nu vreau să mă despart niciodată de ei. Tot timpul au înțeles că nu avem bani și nu cer nimic din ce nu pot eu să le ofer. Dulciuri mănâncă doar odată pe lună”, a spus Anișoara Daniela Popa, mama celor 8 frățiori.

 

Patru dintre cei opt frățiori merg la școală, iar fiecare în parte visează să ajungă cineva în viață pentru a-și ajuta familia. Daniel are 12 ani, iar cât este ziua de mare se ocupă de frățiorii lui mai mici sau își ajută mama la treburile gospodărești.

 

Familia Popa are nevoie de mâncare, haine, rechizite pentru copii, lemne și materiale de construcții, pentru că vor să își mai ridice două camera lângă căsuța de chirpici. Cine vrea să ajute familia Popa o poate face la numărul de telefon: 0744.48.96.93 



31 COMENTARII

  1. #21
    Ami
    Addicted!
    Data de inscriere
     17-09-2012
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    1838

    E interesant că v-ați gândit că sunt numărați din poză! Sunt fix 8, cum scrie în material!

    Citat Mesaj initiat de shoricel
    Acesti copii n-au nici o vina pentru situatia de fata, cred ca in loc sa criticati ca a facut 10, 12, 50 de copii mai bine ati incerca sa ajutati, asta daca puteti nu va obliga nimeni. Ganditi-va ca si voi ati fost copii si v-ati dorit unele lucruri pe care parintii nu si le-au permis, dar pana la urma de craciun, de ziua voastra sau mai stiu eu cu ce ocazia v-au indeplinit dorinta, la acesti copii visele raman … vise, dorintele … dorinte iar orice speranta moare inainte de a se gandi la ea.

    Pentru cel care a scris articolul, e de apreciat intiativa ta, insa cu numaratu stai cam prost, din cate vad in pozele tale sunt 7 copii si 2 parinti

  2. #22
    Member
    Data de inscriere
     30-03-2010
    Mesaje
    184

    Ei nu au auzit de metode contraceptive? Sau a luat numai bărbatul pastile si femeia a mestecat prezervativul zicând că este gumă orbit?
    emoticon smile
    Nu înțeleg familiile astea nu au ce manca și unde să stea dar fac sex într-una și scot copii pe banda. Adevărul este că te plictisesti acasa în lipsa unui loc de muncă. Și ce faci? SEX !!!!!

  3. #23
    @#I
    Oldtimer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1354
    Citat Mesaj initiat de GTME
    Citat Mesaj initiat de koss_x_treeme
    Lui dbescu asta si lui GTME ar trebui sa le ridicati o statuie.. pentru prostie
    Copiii peste tot in lumea asta se nasc in numar mare in familiile sarace nu in familiile cu bani fiindca aia cu bani sunt prea snobi, nu dau 2 bani pe societate, nu dau 2 bani pe familie..
    In general oamenii cu bani sunt de cea mai joasa speta morala cam pe oriunde in lumea asta. Sunt preocupati cum sa-si multiplice averea nu cum sa faca multi copii.

    GTME, frate ia-ti prezervativele alea si pune-le in bradul de craciun.. vezi sa le iei colorate si sa te bucuri de ele atarnate in Brad, fraiere

    bai koss tu esti un roman tipic. din comentariile pe care le-am vazut (nu doar anti oloaga, ca nici mie nu imi place de ea), tu esti genul de roman sarac care nu vrea sa isi depaseasca deloc conditia. esti ca aia care stau la seminte seara si se bucura ca ia un salariu la sfarsitul lunii, fara sa se gandeasca daca ar putea sa ia 2 salarii sau sa caute altceva. au bani de salam si o branza mucegaita si se cred bogati. te-ai intebat vreodata de ce bogatii devin mai bogati si saracii mai saraci? din cauza mentalitatii pe care o au. e exact cum a spus @#I – saracimea moare in curul altora. nu e vorba de snobism. e vorba de mentalitate si de a asigura o viata dupa tine. daca tu vrei sa iti iei o casa platind 30 de ani la ea sau sa stai cu copilul si nevasta/sotul copilului tau in casa pana mori tu doar pt. ca nu isi poate lua o casa, atunci e problema ta. esti ca 99% din populatie, adica aia 99% saracii. si saracie nu tine de noroc. nu e o rusine sa te nasti sarac, in romania, dintr-o familie modesta etc…. o rusine e sa fii inca sarac pana la 30 de ani. atunci deja te triezi si arati ca faci parte din pulime.

    viata e usoara daca nu esti imbecil. cum a zis si dbescu, faci 50 de copii daca esti beckham. altfel faci 1 sau 2. eu iti zic sa te uiti la „Idiocracy” si sa-mi spui in care familie te regasesti la inceputul filmului. am impresia ca partea aia cu familiile e si pe youtube. crezi ca nu mai pot eu ca au astia nspe mii de copii? sa moara toti de foame. mor milioane de copii in africa si pe mine ma doare de copiii romaniei? care romanie? mai cunosc eu cativa patrioti din astia.. la fel, muritori de foame. romania iti da la m*. nu exista patriotism. exista acum 500 de ani, desi si atunci se puneau domnitorii dupa mita la turci, deci e cam aceeasi poveste ca acum. veniti-va in fire pentru ca nu sunteti in genul de tara unde sa puteti fi patrioti. vrei sa donezi ceva? doneaza. am donat si eu haine, calculatoare, laptopuri, saci de jucarii noi… in fiecare an fac asta. dar nu la familii cu 10 copii… ci la familii cu 1 sau 2 copii unde munceau AMBII PARINTI.

    restul e can can si pulime.

    EDIT: @#I, asta e si ideea. cu cat sunt mai multi prosti si imbecili, tarusi, nescoliti, incuiati, cu atat o duc bogatii mai bine. ideea ta de egalitate nu exista decat intr-o tara pur comunista, unde sunt cativa care conduc si restul toti egali. in societatea de astazi, nu se va intampla. mai citeste si tu o istorie si o sa vezi ca se repeta aceste „tendinte”. asta e si ideea. daca ar fi toti destepti sau toti prosti, nu ar mai exista societate. e normal sa fie unii scoliti care au bani si sa conduca .. pe toti ceilalti care sunt mai incuiati si mai degraba ia 5 pungi de seminte pe zi (150 de lei pe luna) decat sa ii dea pe un curs sau o specializare si sa isi impuste un salariu mai mare ..

    GTME, nu am timp de povești lungi, de super explicații. Doar atât:
    În familia mea , la fel ca în familiile multor ROMÂNI), au fost foarte mulți copii (de la bunici, străbunici și chiar părinți și alte rude).
    Bineînțeles, ca mai toți românii din generațiile trecute, că au fost săraci, dar au trăit decent, curați educați și hrăniți. Niciunul nu a ajuns aurolac, ”țăruș” și ce mai zici tu. Majoritatea a făcut facultate. Au ajuns medici, profesori, și-au făcut case, familii șamd. Câțiva au ajuns chiar mai sus. Totul a depins de educație, dar și de felul în care societatea privea atunci lucrurile.
    Uită-te în jur acum și vezi efectele noii ”gândiri”. E deșert, lipsă de viitor, iar europenii se sting încet, dar sigur. Normal, își construiesc o viață mai bună, la nivel individual, dar pentru ce? După o generație-două viitorul lor e kaput. Care mai este, atunci, scopul pentru care mai trăiesc oamenii? Pentru douăzeci de kile în plus, pentru a schimba des hainele, mobila, mașina?
    Mai gândește-te. Uite cine se înmulțește, de fapt: Asia, Africa. Noi NU . Noi dispărem. Nu cred că asta e reacția potrivită la situația celor de sus. Hai să ne mai gândim, să lăsăm formule din astea tip, de ”condamnare”, care nu vin de la oameni educați și deștepți ca tine (și nu o spun ca să te lingușesc, ci ca să atrag atenția că oricine poate cădea în capcana unor rahaturi lansate de proști, unor chestii ”inteligente”).
    Eu zic doar să ne mai gândim. Să trecem la un alt nivel, pentru că, așa cum am mai spus, copiii ăștia, într-un fel, sunt și ai noștri.
    Și bravo ție că ai ajutat și cu alte ocazii. Salutare.
    Copiii sunt buni și dacă-s buni, sunt buni și părinții lor , care i-au făcut. ”Dacă eu sunt bun, atunci părinții mei sunt răi pentru că m-au făcut?” …

  4. #24
    0-day Member
    Data de inscriere
     13-12-2013
    Mesaje
    9

    Daca dumnezeu exista le dadea cu mana lui un bax de prezervative la iepurasii astia cafenii.

  5. #25
    Member
    Data de inscriere
     13-05-2015
    Mesaje
    106

    Copii aia nu au nici o vina dar din pacte ei sufera cel mai mult

  6. #26
    Member
    Data de inscriere
     18-11-2005
    Mesaje
    198
    Citat Mesaj initiat de dbescu
    Citat Mesaj initiat de shoricel
    Acesti copii n-au nici o vina pentru situatia de fata, cred ca in loc sa criticati ca a facut 10, 12, 50 de copii mai bine ati incerca sa ajutati, asta daca puteti nu va obliga nimeni. Ganditi-va ca si voi ati fost copii si v-ati dorit unele lucruri pe care parintii nu si le-au permis, dar pana la urma de craciun, de ziua voastra sau mai stiu eu cu ce ocazia v-au indeplinit dorinta, la acesti copii visele raman … vise, dorintele … dorinte iar orice speranta moare inainte de a se gandi la ea.

    Pentru cel care a scris articolul, e de apreciat intiativa ta, insa cu numaratu stai cam prost, din cate vad in pozele tale sunt 7 copii si 2 parinti

    Prietene, de ce spui tu sa nu ii criticam? Nu crezi ca sunt salbatici numai pt. faptul ca au facut 8 copii? Faci multi daca te tine buzunarul. 8 copii nu st pt saraci. Esti Beckham? Bun. Ala poate sustine si 50, nu doar 8. Ia fa un calcul mic: 800RON : 10 membri = 80RON / cap de locuitor / luna. Daca aveau un copil, nu era mai bine? 800 : 3 = 267. Nu traiau mai decent, ce zici? A cui e vina ca ei au 246 de copii? A mea? Pacat de copii, nu au nicio vina, pacat ca cel mai probabil se va alege praful de ei. Parintii ar trebui impuscati.

    Impusti parintii si raman copii, ce-ai rezolvat? faci o alta drama buna de-un reportaj nu? hai sa fim seriosi, suma aia de 800 de care zici probabil o capata din alocatiile si ajutorul dat de stat de pe urma celor 8 copii, ca astfel nu primeau un chior. Daca aveau 1-2 sau 3 atunci probabil discutam de o suma mult mai mica, oricum nu asta e problema aici … cei 800 lei, ci faptul ca acei copii in iarna asta … fara voia lor … o sa faca frigu si vor manca numai uscaturi, ti-ar place sa fi in pielea vreunuia din ei? mie nu.

  7. #27
    Newcomer
    Data de inscriere
     06-09-2015
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    27
    Citat Mesaj initiat de shoricel
    Citat Mesaj initiat de dbescu
    Citat Mesaj initiat de shoricel
    Acesti copii n-au nici o vina pentru situatia de fata, cred ca in loc sa criticati ca a facut 10, 12, 50 de copii mai bine ati incerca sa ajutati, asta daca puteti nu va obliga nimeni. Ganditi-va ca si voi ati fost copii si v-ati dorit unele lucruri pe care parintii nu si le-au permis, dar pana la urma de craciun, de ziua voastra sau mai stiu eu cu ce ocazia v-au indeplinit dorinta, la acesti copii visele raman … vise, dorintele … dorinte iar orice speranta moare inainte de a se gandi la ea.

    Pentru cel care a scris articolul, e de apreciat intiativa ta, insa cu numaratu stai cam prost, din cate vad in pozele tale sunt 7 copii si 2 parinti

    Prietene, de ce spui tu sa nu ii criticam? Nu crezi ca sunt salbatici numai pt. faptul ca au facut 8 copii? Faci multi daca te tine buzunarul. 8 copii nu st pt saraci. Esti Beckham? Bun. Ala poate sustine si 50, nu doar 8. Ia fa un calcul mic: 800RON : 10 membri = 80RON / cap de locuitor / luna. Daca aveau un copil, nu era mai bine? 800 : 3 = 267. Nu traiau mai decent, ce zici? A cui e vina ca ei au 246 de copii? A mea? Pacat de copii, nu au nicio vina, pacat ca cel mai probabil se va alege praful de ei. Parintii ar trebui impuscati.

    Impusti parintii si raman copii, ce-ai rezolvat? faci o alta drama buna de-un reportaj nu? hai sa fim seriosi, suma aia de 800 de care zici probabil o capata din alocatiile si ajutorul dat de stat de pe urma celor 8 copii, ca astfel nu primeau un chior. Daca aveau 1-2 sau 3 atunci probabil discutam de o suma mult mai mica, oricum nu asta e problema aici … cei 800 lei, ci faptul ca acei copii in iarna asta … fara voia lor … o sa faca frigu si vor manca numai uscaturi, ti-ar place sa fi in pielea vreunuia din ei? mie nu.

    pai exact asta zic si eu! copiii saracii sunt nevinovati, vinovati sunt animalele care i-au crescut…

  8. #28
    0-day Member
    Data de inscriere
     13-12-2013
    Mesaje
    10

    Care face pariu cu mine ca Mama sau tatal copiilor fumeaza sau beau de sting ?

  9. #29
    Newcomer
    Data de inscriere
     18-11-2006
    Mesaje
    47
    Citat Mesaj initiat de code
    Care face pariu cu mine ca Mama sau tatal copiilor fumeaza sau beau de sting ?

    Evident, tu nu vezi ce fete au ? Uite-te ce mocirla si ce balarii au prin curte, nu le e draga munca.

  10. #30
    Member
    Data de inscriere
     30-03-2010
    Mesaje
    185
    Citat Mesaj initiat de Slick
    Citat Mesaj initiat de code
    Care face pariu cu mine ca Mama sau tatal copiilor fumeaza sau beau de sting ?

    Evident, tu nu vezi ce fete au ? Uite-te ce mocirla si ce balarii au prin curte, nu le e draga munca.

    În lipsa de un loc de muncă te plictisesti in casă și ce să faci? SEX !!! si asa ies copii aia nevinovati care maine poimâine ne dau în cap pentru o bucata de paine.

  11. #31
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    3788
    Citat Mesaj initiat de Scorpio
    Citat Mesaj initiat de GTME
    voi face si eu o donatie de craciun … un bax de prezervative … iau de la lidl ca sunt 10 sau 12 bucati la 10 lei …

    + 1 . Partea nasoala ca fapta e deja implinita si cei mici nu au nicio vina.

    De acord cu tine

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.