Craiova are o nouă societate de termoficare. ADI Termis ia locul SC...

Craiova are o nouă societate de termoficare. ADI Termis ia locul SC Termo

3.764
48
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

SC Termo Craiova a fost declarată, ieri, oficial falimentară, iar Primăria Craiova a decis să încheie socotelile cu vechea societate și să înființeze una nouă care se va numi ADITermis. Ca să fie sigură că noul furnizor nu va mai ajunge în situația vechii regii, municipalitatea nu va mai accepta contracte cu Asociațiile de proprietari care au datorii. Așadar, din cauza craiovenilor rău-platnici, toate blocurile unde vor fi datorii nu vor mai primi apă caldă și, pe timp de iarnă, nici căldură.

 

ADI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară) Termis va trebui să se autorizeze în decurs de maximum trei luni de la înființare. Acționariatul este de 98% Primăria Craiova și câte 1% primăriile Ișalnița și Vârvoru. Cât despre Termo, primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, a afirmat, astăzi, că declararea falimentului a fost cea mai bună decizie, întrucât nu mai exista nicio soluție viabilă pentru salvarea ei. ”De trei ani spuneam că ar fi trebuit să intre în faliment. Dacă alte societăți ale primăriei au fost în prag de faliment, iar acum sunt pe profit, în cazul Termo toate soluțiile propuse s-au dovedit neviabile, iar datoria de 66 milioane de euro era foarte mare și nu mai putea fi plătită”, a spus primarul Craiovei, azi, în cadrul unei conferințe de presă.

 

Potrivit acestuia, toți angajații de la Termo vor fi transferați la noua societate. În cazul în care vor exista salariați care nu vor dori să treacă la ADI Termis, pe locurile rămase disponibile nu se vor mai face angajări. Deocamdată, edilul nu a precizat cine va conduce noua societate.

 

La începutul săptămânii viitoare, va avea loc o şedinţă extraordinară a CL Craiova care va avea pe ordinea de zi înfiinţarea noii societăţi comerciale care va preluat patrimoniul SC Termo Craiova SRL, precum şi toţi angajaţii societăţii falimentare. „Încă din luna aprilie 2014, Consiliul Local a aprobat deja înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitare Termis Dolj care înglobează Primăria Craiova, Primăria Işalniţa şi Primăria Vârvor care a fost deja înregistrată la grefa Judecătoriei Craiova şi drept urmare o nouă societate comercială va fi înfiinţată„, a mai afirmat Olguţa Vasilescu.

 

Însă, cel mai important lucru care trebuie reținut, după cum a subliniat primarul, este faptul că noul furnizor de agent termic al orașului nu va face concesii în privința datornicilor. ”CEZ-ul, Distrigaz-ul, toate companiile private vin și taie electricitatea, gazele rău-platnicilor, nu stau la discuții, atunci, instituțiile sau regiile statului de ce nu ar face la fel? Vom furniza căldură și apă caldă numai către Asociațiile care nu au datorii. Cine este de bună-credință și vrea să mai beneficieze de apă caldă și căldură trebuie să plătească de azi. Dacă un cetățean nu va plăti, atunci va suferi toată scara de bloc unde locuiește. Pornim de la zero, cu o societate curată, iar craiovenii trebuie să o ia și ei de la zero și să-și achite imediat datoriile. Dacă nu, vor rămâne fără furnizor. Altfel, riscăm ca și această societate să ajungă în situația vechii societăți de termoficare”, a declarat Olguța Vasilescu.

 

SC Termo va fi cea care va trimite factura inclusiv pe luna noiembrie, urmând ca de luna următoare, facturarea să fie făcută de ADI Termis.

 

Avem la dispoziţie o lună de zile ca să înfiinţăm această societate comercială, să o facem funcţională, să transferăm tot pe societatea respectivă şi să preluăm toţi angajaţii. Asta înseamnă că populaţia Craiovei nu va suferi din cauza falimentului Termoficării. Asociaţiile de proprietari nu trebuie să stopeze plăţile către termoficare, pentru că până la sfârşitul lunii noiembrie ei trebuie să plătească în continuare facturile către Termoficare. Dacă vor exista Asociaţii de proprietari care nu vor plăti aceste facturi, noua societate comercială nu va mai încheia contracte cu aceste asociaţii şi automat proprietarii vor rămâne fără căldură şi fără apă caldă. Situaţia cu proprietarii care nu înţeleg că au nişte facturi de plătit nu mai poate continua, pentru că, în mare parte, din această cauză am ajuns aici„, a mai afirmat Olguţa Vasilescu.



48 COMENTARII

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4293

    Cei cu datorii sunt vai de ei sărmanii.
    Unii sunt săraci.
    Dar la multi e rea intentie

  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     02-07-2008
    Mesaje
    18

    80% sunt datornici cu intentie. Am niste prieteni care bau banii pe alcol si jocuri de noroc, dar la intretinere au 50 mil. Asta ca si-au vandut ap cu 3 camere unde aveau 200mil si acum stau intr-o garsoniera infecta. Ce pretentii avem? In curand o sa fie precum in alte tari: unele zone puternice si altele precum oltenia… mai de saraci si slab dezvoltate.

  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     09-03-2011
    Mesaje
    140

    aceiasi marie cu alta palarie si o gramada de jocuri de culise

  4. #4
    De-al casei
    Data de inscriere
     29-01-2009
    Mesaje
    359

    Locuri de munca ioc. Prin anii ’90 gramada de romani au devenit propietari…., aceasi gramada vor fi foarte curand chiriasi cu fundul gol.
    Vai de noi !!!

  5. #5
    Oldtimer
    Data de inscriere
     09-12-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    1013

    Cei cu datorii de cele mai multe ori nu sunt cei saraci. La mine in bloc cei cu datorii au masini, unul dintre ei are 2 .Un prieten din Brazda are magazin , masina dar are datorii de zeci de milioane. E bataie de joc. Ar trebui sa li se taie caldura , apa rece ,dar si gazele .

  6. #6
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4600

    Asa.. si noua societate va lua din banii TUTUROR craiovenilor care stau prin Brestii sau prin Bariera ca sa subventioneze gigacaloria la astia de stau la bloc.. La dracu eu nu am nici canalizare pluviala pe strada.. nici trotuare.. strada facuta praf si subventioneaza din banii mei caldura celor care stau la bloc. Nu-mi convine asa ceva. ASA CEVA ESTE JAF PUBLIC..

    Olguta asta stie doar sa cloneze.. acum mai nou cloneaza societati de termoficare..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  7. #7
    Eros
    Data de inscriere
     05-10-2005
    Locatie
     Craiova, Romania
    Mesaje
    14952

    Eu personal n-o inteleg pe asta, dar poate nu stiu eu prea bine economie. Deci avem o societate cu sute de angajati si nenumarate active, bunuri, sedii, proprietati. Societatea asta intra in faliment. Pentru a nu intrerupe furnizarea agentului termic, apare o alta societate. Toate bune si frumoase pana acum dar mie mi se intrezaresc mai multe intrebari:
    1. De unde ia agentul termic noua societate pentru a-l disctribui? Daca-l produce singura, in ce instalatii? Daca-l ia de la CET (din cate stiu eu CET II s-a unit cu Termo acum cativa ani) atunci este ok. Dar mergem la punctul 2, daca nu-l ia de la CET, inseamna ca-l produce. In instalatiile Termo? In instalatiile CET? In baza a ce? Avand in vedere ca Termo are datorii, proprietatile acesteia trebuiesc valorificate pentru recuperarea datoriilor. Atunci cum se face ca un alt agent economic foloseste instalatiile Termo pentru a… face profit?

    2. Daca il ia de la CET si doar il distribuie, prin ce instalatii face acest lucru? Prin instalatiile Termo? Pai termo e in faliment si inclusiv instalatiile a caror proprietar este, trebuiesc valorificate pentru recuperarea datoriilor.

    Mai mult in articolul de pe blogul meu:
    http://www.lucianpr.ro/cine-ma-invata-putina-economie/

    Chestiile astea eu nu le pricep intr-o economie de piata. Eu daca am o societate care face mobilier din lemn spre exemplu, il transporta si-l monteaza la client si aceasta societate intra in faliment, pot pur si simplu sa fac o alta societate care sa faca in continuare mobilier pe utilajele primei societati, in sediul acesteia, sa-l transport catre clienti cu autoturismele fostei societati si sa-l montez cu fostii angajati ai acesteia?

    The message above is my opinion and only mine, no influences and no official statement so if you think it's wrong, you may be right, I'm just human you know..."Only two things are infinite, the Universe and human stupidity, and I'm not sure about the Universe." - Albert Einstein ...
  8. #8
    Newcomer
    Data de inscriere
     11-05-2010
    Mesaje
    12

    Termo srl va rezil contr cu termo 2 si adi termis va incheia un nou contract! In Craiova e un singur producator de ag term ….e termo 1 si 2.Sti care e marea belea? Ca si termo 2 e in mare datorie sub umbrela CEO!Daca Min ind nu i taie datoriile..o belim! Si are destule de taiat! Elcenu e la fel..Hunedoara…
    Problemele sant grave ptr ca astia au furat de au rupt!

  9. #9
    Newcomer
    Data de inscriere
     11-05-2010
    Mesaje
    13

    Eu cred sincer ca stii tot dar, incerci sa ne provoci..!

  10. #10
    Newcomer
    Data de inscriere
     09-03-2008
    Mesaje
    31

    ……..nu poti taia apa, gazele sau caldura pe o scara de bloc daca O SINGURA PERSOANA este cu plata la zi.
    varianta ar fi ca fiecare scara sa aiba coloane separate de apa, de gaze , de caldura, iar fiecare apartament sa fie bransat individual la utilitati.
    doar atunci poate veni posesoru utilitatii sa iti taie la ce nu platesti…….

  11. #11
    Eros
    Data de inscriere
     05-10-2005
    Locatie
     Craiova, Romania
    Mesaje
    14955
    Citat Mesaj initiat de stelian_63
    Termo srl va rezil contr cu termo 2 si adi termis va incheia un nou contract! In Craiova e un singur producator de ag term ….e termo 1 si 2.Sti care e marea belea? Ca si termo 2 e in mare datorie sub umbrela CEO!Daca Min ind nu i taie datoriile..o belim! Si are destule de taiat! Elcenu e la fel..Hunedoara…
    Problemele sant grave ptr ca astia au furat de au rupt!

    Repet, termo a fuzionat cu CET II acum 2 ani daca nu ma insel, tocmai pentru a scapa de datoriile termo catre cet si pentru a incerca sa plateasca astfel din datoriile cet catre Complexul energetic Oltenia.

    The message above is my opinion and only mine, no influences and no official statement so if you think it's wrong, you may be right, I'm just human you know..."Only two things are infinite, the Universe and human stupidity, and I'm not sure about the Universe." - Albert Einstein ...
  12. #12
    @#I
    Oldtimer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1359
    Citat Mesaj initiat de Prejbeanu Lucian
    Eu personal n-o inteleg pe asta, dar poate nu stiu eu prea bine economie. Deci avem o societate cu sute de angajati si nenumarate active, bunuri, sedii, proprietati. Societatea asta intra in faliment. Pentru a nu intrerupe furnizarea agentului termic, apare o alta societate. Toate bune si frumoase pana acum dar mie mi se intrezaresc mai multe intrebari:
    1. De unde ia agentul termic noua societate pentru a-l disctribui? Daca-l produce singura, in ce instalatii? Daca-l ia de la CET (din cate stiu eu CET II s-a unit cu Termo acum cativa ani) atunci este ok. Dar mergem la punctul 2, daca nu-l ia de la CET, inseamna ca-l produce. In instalatiile Termo? In instalatiile CET? In baza a ce? Avand in vedere ca Termo are datorii, proprietatile acesteia trebuiesc valorificate pentru recuperarea datoriilor. Atunci cum se face ca un alt agent economic foloseste instalatiile Termo pentru a… face profit?

    2. Daca il ia de la CET si doar il distribuie, prin ce instalatii face acest lucru? Prin instalatiile Termo? Pai termo e in faliment si inclusiv instalatiile a caror proprietar este, trebuiesc valorificate pentru recuperarea datoriilor.

    Mai mult in articolul de pe blogul meu:
    http://www.lucianpr.ro/cine-ma-invata-putina-economie/

    Chestiile astea eu nu le pricep intr-o economie de piata. Eu daca am o societate care face mobilier din lemn spre exemplu, il transporta si-l monteaza la client si aceasta societate intra in faliment, pot pur si simplu sa fac o alta societate care sa faca in continuare mobilier pe utilajele primei societati, in sediul acesteia, sa-l transport catre clienti cu autoturismele fostei societati si sa-l montez cu fostii angajati ai acesteia?

    Păi este doar o nouă înșelătorie PCR-istă. Nu vezi că se vorbește în continuare de ”asociații”, când asociațiile astea comuniste, folosite de PCR pentru jaf și manipulare, ar trebui desființate și încheiate contrate individuale de furnizare de apă caldă , ca la curent, cablu tv etc.
    Asociațiile au fost înființate pe vremea comunismului pentru că oamenii trăiau la grămadă, ca animalele și erau tratați ca atare. Toți plăteau un preț, indiferent de cât consumau, dar erau și un mijloc kgb-ist de a ține populația sub control, șantajabilă.
    Schimbate peste noapte în asociații de proprietari, după 1990, aceste asociații nu diferă cu nimic de asociațiile comuniste. Proprietarii nu au nicio treabă cu ce se întâmplă, pt că ei nu pot să ia liber nicio decizie, fiind șantajați de puterea peceristă care controlează și jefuiește resursele naturale etc etc.
    Cred că, dacă mai dura un pic ceaușismul, am fi avut și asociații pentru curent electric și tv. Și chiar și pentru mâncare.
    E o nebunie totală că mai există așa ceva după 25 de ani. Suntem cei mai nenorociți din lume, cu aceiași agenți sovietici și securiști PCR-iști la conducere (plozii lor or plozii de suflet).
    Numai când mă uit pe factura de curent mă ia râsul, pt că DOAR 25% DIN FACTURĂ REPREZINTĂ CURENTUL ELECTRIC CONSUMAT DE MINE. Restul e o lungă listă de hoții.
    Cam asta este, pt că restul sunt deja detalii în care se pierde România, detalii care nu duc nicăieri.

  13. #13
    @#I
    Oldtimer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1360
    Citat Mesaj initiat de sorin_81
    ……..nu poti taia apa, gazele sau caldura pe o scara de bloc daca O SINGURA PERSOANA este cu plata la zi.
    varianta ar fi ca fiecare scara sa aiba coloane separate de apa, de gaze , de caldura, iar fiecare apartament sa fie bransat individual la utilitati.
    doar atunci poate veni posesoru utilitatii sa iti taie la ce nu platesti…….

    Nu e nevoie de coloane separate. Cel prin a cărui casă trece țeava caldă în drumul ei către abonatul vecin nu ar trebui pus la plată.
    asta e o hoție inventată de hoți, cu căldura care vine și la X, neabonat, de la vecinul abonat, prin pereți etc.
    totul e inventat la șmecherie, un sistem hoțesc care să provoace confuzie și vrajbă între oameni și să poată unii fura în liniște.

  14. #14
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4601

    Daca nu stiti ce fac asociatiile de locatari.. va spun eu ce fac. Baga mana in banii oamenilor prosti . Fac delapidari.. de asta sunt bune asociatiile de locatari

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  15. #15
    Senior Member
    Data de inscriere
     08-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    988

    Alt nume, acelasi rahat.

    Incearca sa treci apa ca Titanicul,nu ca gasca.
  16. #16
    Newcomer
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    13
    Citat Mesaj initiat de @#I
    Citat Mesaj initiat de Prejbeanu Lucian
    Eu personal n-o inteleg pe asta, dar poate nu stiu eu prea bine economie. Deci avem o societate cu sute de angajati si nenumarate active, bunuri, sedii, proprietati. Societatea asta intra in faliment. Pentru a nu intrerupe furnizarea agentului termic, apare o alta societate. Toate bune si frumoase pana acum dar mie mi se intrezaresc mai multe intrebari:
    1. De unde ia agentul termic noua societate pentru a-l disctribui? Daca-l produce singura, in ce instalatii? Daca-l ia de la CET (din cate stiu eu CET II s-a unit cu Termo acum cativa ani) atunci este ok. Dar mergem la punctul 2, daca nu-l ia de la CET, inseamna ca-l produce. In instalatiile Termo? In instalatiile CET? In baza a ce? Avand in vedere ca Termo are datorii, proprietatile acesteia trebuiesc valorificate pentru recuperarea datoriilor. Atunci cum se face ca un alt agent economic foloseste instalatiile Termo pentru a… face profit?

    2. Daca il ia de la CET si doar il distribuie, prin ce instalatii face acest lucru? Prin instalatiile Termo? Pai termo e in faliment si inclusiv instalatiile a caror proprietar este, trebuiesc valorificate pentru recuperarea datoriilor.

    Mai mult in articolul de pe blogul meu:
    http://www.lucianpr.ro/cine-ma-invata-putina-economie/

    Chestiile astea eu nu le pricep intr-o economie de piata. Eu daca am o societate care face mobilier din lemn spre exemplu, il transporta si-l monteaza la client si aceasta societate intra in faliment, pot pur si simplu sa fac o alta societate care sa faca in continuare mobilier pe utilajele primei societati, in sediul acesteia, sa-l transport catre clienti cu autoturismele fostei societati si sa-l montez cu fostii angajati ai acesteia?

    Păi este doar o nouă înșelătorie PCR-istă. Nu vezi că se vorbește în continuare de ”asociații”, când asociațiile astea comuniste, folosite de PCR pentru jaf și manipulare, ar trebui desființate și încheiate contrate individuale de furnizare de apă caldă , ca la curent, cablu tv etc.
    Asociațiile au fost înființate pe vremea comunismului pentru că oamenii trăiau la grămadă, ca animalele și erau tratați ca atare. Toți plăteau un preț, indiferent de cât consumau, dar erau și un mijloc kgb-ist de a ține populația sub control, șantajabilă.
    Schimbate peste noapte în asociații de proprietari, după 1990, aceste asociații nu diferă cu nimic de asociațiile comuniste. Proprietarii nu au nicio treabă cu ce se întâmplă, pt că ei nu pot să ia liber nicio decizie, fiind șantajați de puterea peceristă care controlează și jefuiește resursele naturale etc etc.
    Cred că, dacă mai dura un pic ceaușismul, am fi avut și asociații pentru curent electric și tv. Și chiar și pentru mâncare.
    E o nebunie totală că mai există așa ceva după 25 de ani. Suntem cei mai nenorociți din lume, cu aceiași agenți sovietici și securiști PCR-iști la conducere (plozii lor or plozii de suflet).
    Numai când mă uit pe factura de curent mă ia râsul, pt că DOAR 25% DIN FACTURĂ REPREZINTĂ CURENTUL ELECTRIC CONSUMAT DE MINE. Restul e o lungă listă de hoții.
    Cam asta este, pt că restul sunt deja detalii în care se pierde România, detalii care nu duc nicăieri.

    Nu sunt jurist, dar daca noua societate nu preia si datoriile, ci doar „active, bunuri, sedii, proprietati”, se pare ca Lia Olguta Vasilescu a comis-o prin declaratiile facute (Art241 litera c):

    CAPITOLUL III – NOUL COD PENAL
    Infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii
    Art. 241
    Bancruta frauduloasă
    (1) Fapta persoanei care, în frauda creditorilor:
    a) falsifică, sustrage sau distruge evidenţele debitorului ori ascunde o parte din activul averii acestuia;
    b) înfăţişează datorii inexistente sau prezintă în registrele debitorului, în alt act sau în situaţia financiară sume nedatorate;
    c) înstrăinează, în caz de insolvenţă a debitorului, o parte din active se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.
    (2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

    Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-241

  17. #17
    Coder
    Data de inscriere
     06-10-2005
    Mesaje
    313
    Citat Mesaj initiat de niculicitavi
    Cei cu datorii sunt vai de ei sărmanii.
    Unii sunt săraci.
    Dar la multi e rea intentie

    Pai sunt ca orasul e sarac, somaj de 8%, de unde sa plateasca ? Cum tot repet prin toate posturile, atata timp cat primarul nu alearga dupa investitori in orasul asta nu o sa mearga NICIODATA NIMIC. E simpla treaba: oamenii au bani, deci platesc impozite taxe, nu au datorii la intretinere, se investeste in oras pentru ca oamenii au ce cheltuii, oamenii nu mai emigreaza, etc etc. Daca oamenii nu au bani se intampla exact ce se intampla la momentul actual, oras falimentar.

  18. #18
    Coder
    Data de inscriere
     06-10-2005
    Mesaje
    314
    Citat Mesaj initiat de store1208
    80% sunt datornici cu intentie. Am niste prieteni care bau banii pe alcol si jocuri de noroc, dar la intretinere au 50 mil. Asta ca si-au vandut ap cu 3 camere unde aveau 200mil si acum stau intr-o garsoniera infecta. Ce pretentii avem? In curand o sa fie precum in alte tari: unele zone puternice si altele precum oltenia… mai de saraci si slab dezvoltate.

    Pai este deja: bucuresti, cluj, timisoara si restul milogilor.

  19. #19
    @#I
    Oldtimer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1361
    Citat Mesaj initiat de creatorul
    Citat Mesaj initiat de store1208
    80% sunt datornici cu intentie. Am niste prieteni care bau banii pe alcol si jocuri de noroc, dar la intretinere au 50 mil. Asta ca si-au vandut ap cu 3 camere unde aveau 200mil si acum stau intr-o garsoniera infecta. Ce pretentii avem? In curand o sa fie precum in alte tari: unele zone puternice si altele precum oltenia… mai de saraci si slab dezvoltate.

    Pai este deja: bucuresti, cluj, timisoara si restul milogilor.

    Păi cam pe unde patronează PCR-PSD, din 1989 încoace: Oltenia, Moldova, niște județe din Muntenia (Teleorman, cel mai distrus, județul lui Dragnea) etc.

  20. #20
    Newcomer
    Data de inscriere
     25-02-2009
    Mesaje
    34
    Citat Mesaj initiat de stelian_63
    Termo srl va rezil contr cu termo 2 si adi termis va incheia un nou contract! In Craiova e un singur producator de ag term ….e termo 1 si 2.Sti care e marea belea? Ca si termo 2 e in mare datorie sub umbrela CEO!Daca Min ind nu i taie datoriile..o belim! Si are destule de taiat! Elcenu e la fel..Hunedoara…
    Problemele sant grave ptr ca astia au furat de au rupt!

    OK,toata lumea are contract cu toata lumea…EU, cetateanul de la bloc, cu care dintre astia am contract?
    Ale carui conditii contractuale trebuie sa le accept?Ale vecinului de sub mine, care nu a platit nimic ani de zile,si beneficiaza de aceeasi caldura si apa calda ca si mine?
    Sincer, as vrea sa intalnesc un dobitoc care, in mintea lui si a noilor dispozitii ale primarului ales sau a altei persoane care ii plateste salariul ar fi in stare sa-mi opreasca/limiteze accesul la agentul termic pe care l-am platit permanent.
    Si,mai consider eu, ca am aceleasi drepturi de a trai civilizat in acest oras la fel cu cei care au comentat mai sus!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.