Craiova: Testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin

Craiova: Testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin

1.931
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Programul se adresează femeilor cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani, indiferent că sunt asigurate sau nu, iar pentru testarea gratuită este necesar bilet de trimitere de la medicul de familie.

 

Pentru efectuarea testului Babeş-Papanicolau în cadrul programului, o femeie care este eligibilă trebuie să se prezinte la medicul de familie unde solicită eliberarea formularului pentru recoltare şi pentru a obţine date despre centrul de recoltare. După recoltarea într-un centru specializat, femeile primesc rezultatul după 30 de zile, la medicul de familie. Dacă acesta este pozitiv, vor fi îndrumate pentru investigaţii suplimentare. Dacă rezultatul este negativ, vor fi reprogramate la o nouă testare după cinci ani.

 

Anual, în spitalele din toată ţara se înregistrează 3.000 de cazuri noi, un total de 40.000 de femei primind până acum diagnosticul de cancer de col uterin. Zilnic, opt femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, iar şase mor din cauza acestei boli. Programul de screening a debutat în luna iunie a anului 2012. Iar planul autorităţilor este ca în cei cinci ani de program să fie testată 65% din populaţia eligibilă.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4319

    e ok

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.