Descinderi la persoane bănuite de evaziune și spălare de bani

Descinderi la persoane bănuite de evaziune și spălare de bani

890
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Percheziţiile, 52 la număr, au loc, în această dimineață, în Dolj, Mehedinţi, Timiş, Alba, Arad, Ilfov, Dâmboviţa, Caraş-Severin, Gorj, Olt, Hunedoara, Sălaj şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

 

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2008 – 2014, 45 de persoane, în calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori, împuterniciţi) ai 46 de societăţi comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale pentru societăţile comerciale controlate de către ei în mod direct sau prin persoane interpuse. Aceştia ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive (reprezentând cheltuieli cu achiziţia de  materiale reciclabile, piese auto şi accesorii, precum şi servicii transport-manipulare), în valoare totală de peste 15 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

 

Prejudiciu de șase milioane de euro

 

Inculpaţii, prin intermediul societăţilor controlate, ar fi efectuat mai multe operaţiuni sau tranzacţii financiare, urmărind spălarea sumelor de bani. Sunt acuzaţi că ar fi făcut depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau ar fi rulat aceste valori prin conturile bancare ale societăţilor, metodă prin care ar fi  fost disimulată provenienţa banilor.



4 COMENTARII

  1. #1
    Oldtimer
    Data de inscriere
     20-07-2010
    Locatie
     Slatina
    Mesaje
    1210

    Și paguba când o recuperează?!

  2. #2
    0-day Member
    Data de inscriere
     15-01-2015
    Mesaje
    4

    presupusa paguba

  3. #3
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    3285

    Haita mare…

  4. #4
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4313

    si atat?confiscari de sume?case?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.