Dolj: Polițiștii verifică viabilitatea drumurilor și firmele care le repară

Dolj: Polițiștii verifică viabilitatea drumurilor și firmele care le repară

1.429
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 1,00)

Polițiștii rutieri dojeni desfășoară, în prezent, o acțiune pe principalele drumuri din județul nostru pentru verificarea viabilității drumurilor și a semnalizării rutiere verticale și orizontale. Sub lupa agenților de la Rutieră sunt mai ales sectoarele de drum aflate în lucru, sau în proces de reabilitare, în această categorie înscriindu-se DN 55, care face legătura între Craiova și Bechet, și DN 56, care face legătura dintre Craiova și Calafat.

 

Ultimul, DN 56, este în proces de reabilitare, și în ultima perioadă, a înregistrat valori foarte mari de trafic, odată cu inaugurarea podului peste Dunăre, de la Calafat, motiv pentru care, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, trebuie atent supravegheat, după cum explică reprezentanții IPJ Dolj. Dumul național 56 sau drumul european 79, este deosebit de important, întrucât este încadrat și în categoria dumurilor europene, fiind folosit pentru traseele rutiere comerciale și turistice.

 

În prezent, lucările de reabilitare a drumului national 56 Craiova – Calafat (E79), km. 0+000 – km. 80+700 se desfașoară pe doua loturi, respectiv: lotul I Craiova-Galicea Mare, km. 0+000 – km. 47+000; lotul II Galicea Mare-Calafat, km. 47+000 – km. 80+700.

 

Firmele care execută lucrările, amendate de 14 ori până acum

 

Numai pe acest dum național, în urma verificărilor efectuate de polițiștii rutieri impreuna cu reprezentantii S.D.N. Craiova, din data de 15 martie a.c., de când s-au reluat lucrările de reabilitare și până in prezent, au fost constate și aplicate de catre ofițerii Serviciului Rutier Dolj, 14 sancțiuni contravenționale in valoare de 30.452 lei, cele mai multe fiind constatate pe lotul I Craiova-Galicea Mare, motiv pentru care s-au aplicat 12 sanctiuni contravenționale executantului de lucrări, iar pentru lotul II Galicea-Mare-Calafat, au fost aplicate alte 2 sancțiuni contravenționale antreprenorului”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Dolj.

 

Cele mai multe deficiențe constatate au fost referitoare la neaplicarea marcajului rutier pe partea carosabilă, nesemnalizarea corespunzătoare a lucrarilor și obstacolelor aflate pe drumul public, neasigurarea starii de viabilitate a părții carosabile sau neîntreținerea semnalizării rutiere permanente instituită pe acest drum.

 

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, acțiunile vor continua și în perioada următoare.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4604

    Chiar ma gandeam zilele astea.. La noi pe drumuri.. Daca cineva ar avea masina autonoma gen tesla cu soft de self drive ar face accident.. la ce marcaje avem pe drumuri… si ce drumuri de lumea a III-a avem.

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.