Sentință de 22 ani de închisoare pentru tânărul care l-a ucis pe...

Sentință de 22 ani de închisoare pentru tânărul care l-a ucis pe bulibașa din Cârcea

4.901
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Tânărul de 18 ani, Marius Daniel Burican, care l-a ucis la comanda fiului victimei pe cel mai bogaţ ţigan din Cârcea, a primit o sentință de 22 de ani de închisoare cu executare. Ucigașul era elev și a fost de acord să comită crima pentru suma de 50.000 de euro. 

 

Victima, Nelu Buțu, avea 47 de ani şi a fost omorâtă în timp ce dormea, în noaptea de 15 spre 16 august 2014. Criminalul a fost plătit chiar de fiul bărbatului, pentru că voia să pună mâna pe averea familiei, dar și pe influența tatălui.

 

Autorul omorului a fost descoperit după ce anchetatorii au obținut acordul de a intercepta convorbirile suspecților. Astfel, oamenii legii au intrat în posesia unor discuții pe care elevul le-a avut cu o altă persoană, în care vorbea, indirect, de o problemă gravă: „Bă, tată, dacă ţi-aş explica, cred că m-ai scoate de la prieteni, eşti nebun la cap! Sau dacă ţi-aş arăta. Dar, n-ai crede, eşti nebun la cap, aşa ceva! Deci, jur că n-ai crede! Şi, oricum, n-aş putea să-ţi spun că e chestia de viaţă şi de moarte, eşti nebun la cap!“, îi spunea Marius Burican unui interlocutor. „E greu, că cine ştie cum se scapă gura la chestia aia, mânca-ţi-aş… şi dacă s-a scăpat e…e beleaua cât casa. Ce beleaua cât casa, bă! Ce casă! Ce bloc, bă! Ce Burj al-Arab ăla mă, sau cum îl cheamă, mă…! Nu ştiu cât e beleaua de mare, e mare, tată! Cât Turnu’ Eiffel, cât… Mai mare! Cât Palatul Buckingham!“. Între timp, anchetatorii au descoperit pe tricoul suspectului sângele propriu, dar și sânge aparținând victimei.

 

A urmat, apoi, procesul. Pe 29 mai, magistraţii Tribunalului Dolj l-au condamnat la 20 de ani de închisoare cu executare, însă sentinţa nu a fost definitivă, iar procesul s-a mutat pe rol la Curtea de Apel Craiova.

 

Pe 30 octombrie, Marius Daniel Burican a fost condamnat defintiv la 22 de ani de închisoare cu executare. În plus, acesta trebuie să plătească în solidar și daune morale de 50.000 de lei, alături de inculpatul Iovan Ştefan Alexandru, şi 40.000 lei despăgubiri materiale către partea civilă.



2 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     23-01-2014
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    206

    Dar Alexandru Iovan stie cineva cati ani a luat?

  2. #2
    Junior
    Data de inscriere
     30-01-2008
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    79

    do you even grammar ?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.