Ford Craiova ar putea produce SUV-ul Ecosport versiunea facelift din 2017

Ford Craiova ar putea produce SUV-ul Ecosport versiunea facelift din 2017

1.816
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

În prezent, compania produce în uzina de la Craiova motoare Ecoboost de 1,0 litri, în versiunile de putere de 125 CP şi 140 CP, pe care le exportă către fabrica Ford din Chennai, India, unde este produs SUV-ul de clasă mică Ecosport. Despre acest model, Ovidiu Cioroianu, liderul sindical al fabricii din Craiova, spune că ar urma să fie construit și în România din 2017, când va fi lansat în versiunea facelift.

 

Ford-EcoSport-facelift-2016-versionReprezentanții Ford vor să dea lovitura cu Ecosport și își doresc ca acest model să concureze cu Renault Captur, Opel Mokka şi Dacia Duster, cele mai bine vândute modele din Europa, ceea ce ar presupune o producție de peste 150.000 de unităţi. Pntru fabrica din România, care de circa doi ai trece prin momente dificile, ar însemna relansarea ”motorului” producției de mașini.

 

Nu putem acum răspunde oficial dacă Ecosport va fi sau nu produs în România. Maşina pe care o vindem acum este produsă în India. Noi exportăm din România motoa­rele Ecoboost pentru aceste maşini în India, după care importăm maşinile“, a spus Valerio Brenciaglia, directorul general al Ford România, citat de zf.ro.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.