AutoMotive SV Oltenia creează noi locuri de muncă!

AutoMotive SV Oltenia creează noi locuri de muncă!

2.201
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Astăzi în cadrul unei conferințe de presă, au fost prezentate concluziile proiectului ,Actiuni de crestere a vizibilitatii si promovare a activitatii Polului de Competitivitate Automotive Sud-Vest Oltenia,, realizat de AUTOMOTIVE SUD-VEST OLTENIA.

Redăm mai jos integral comunicatul de presă emis de AUTOMOTIVE Sud-Vest Oltenia

Aproximativ o suta noi locuri de munca, un vehicul actionat electric ce va fi produs de anul viitor la Craiova si exportat pe pietele internationale, schimburi de experienta cu clustere economice din tara si strainatate, prezente la expozitii si manfestari interne si internationale, sapte proiecte cu finantare europeana, cu o valoare ce depaseste 8,5 milioane euro, acesta sunt pe scurt rezultatele promovate in cadrul Proiectului ,,Actiuni de crestere a vizibilitatii si promovare a activitatii Polului de Competitivitate Automotive Sud-Vest Oltenia,,

Proiectul a fost dezvoltat, timp de doi ani, de catre Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia si companiile EVOBRAND si Mapamond, fiind unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare din Sectorul Automotive din Romania, derulat prin Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” – Cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala – “Investitii pentru viitorul dumneavoastra”.

Necesitatea proiectului a avut la baza constituirea, la 1 ianuarie 2012, a Clusterului Automotive Oltenia, prin semnarea unui Acord de parteneriat intre: – Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, Universitatea din Craiova, Compania Ford si Primaria municipiului Craiova.

Ulterior, respectiv 1 august 2012, in urma aderarii unui numar de 32 de companii si institutii, s-a format “Polul de Competitivitate Automotive Sud-Vest Oltenia”, care numara in prezent un numar de 37 de membri: producatori de autoturisme si piese auto, firme de proiectare, unitati de invatamant, institute de cercetare-dezvoltare, organizatii non-guvernamentale, autoritati publice. Ultima companie, care a aderat anul acesta, este ALRO Slatina – cea mai mare companie producătoare de aluminiu din Europa Centrală și de Est.

„Scopul principal al crearii unui Pol de Automotive a fost dezvoltarea strategica a acestui sector vital pentru economia locala si regionala, sprijinirea cooperarii intre membrii din pol si companii de automotive din tara si strainatate, dar mai ales atragerea de noi investitii in domeniu.

Sapte proiecte depuse de catre companii membre ale Polului Automotive Sud-Vest Oltenia au fost finantate în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, Operaţiunea 1.3.1 „Dezvoltarea structurilor de sprijin al afacerilor de interes naţional şi internaţional”, Domeniul Major de Intervenţie 1.3 – Dezvoltarea durabilă a antreprenoriatului, Axa Prioritară 1 – „Un sistem de producţie inovativ şi eco-eficient”.

Proiectele au o valoare totala de aproximativ 8,5 mil. EURO, valoarea ajutorului financiar nerambursabil fiind de aprox. 5,2 mil. EURO” – Georgiana Baiasu, Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia.

Printre acestea, unul dintre cele mai importante a fost Proiectul ,,Actiuni de crestere a vizibilitatii si promovare a activitatii Polului de Competitivitate Automotive Sud-Vest Oltenia,,

„Pentru ca Activitatea Polului Automotive avea nevoie de un concept unitar de promovare a actiunilor desfasurate de cei 37 de membri care il alcatuiesc, primul pas pe care Agentia EVOBRAND a trebuit sa-l efectueze in cadrul acestui proiect a fost sa elaboreze – Strategia de promovare si branding a Polului de Competitivitate Automotive Sud-Vest Oltenia. 

Astfel, odata cu crearea Strategiei de promovare a fost creat un Manual de identitate vizuala pentru brandul Automotive, a fost lansat si logo-ul Automotive Sud-Vest Oltenia, cu sloganul Oltenia in miscare, precum si site-ul de prezentare www.automotive-svoltenia.ro.

Ulterior, am participat la numeroase actiuni promovare, pe plan intern si international, fiind prezenti la nu mai putin de 8 expozitii sau targuri de profil – 4 nationale si 4 internationale: AutoExpoTehnica, la Romexpo Bucuresti; Targul International de la Zajecar – Serbia; Targul international Automotive Budapesta; Salonul Auto Brasov, desfasurat la Brasov Business Park; Targul national Transport-AR, de la Arad; International Motor Show, de la Beograd – Serbia sau Targul International Tehnic, de la Plovdiv – Bulgaria” – Florin Lobda, manager EVOBRAND.

Nu au fost insa singurele manifestari unde EVOBRAND, Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia si Mapamond au reprezentat serviciile si produsele companiilor de Automotive din Oltenia. Astfel, au fost organizate si co-organizate 4 workshop-uri: la Mecatrec – Institutul de Mecatronica Bucuresti; Agentia de Dezvoltare Regionala Vest Timisoara, cu membrii de clustere similare din Spania, Austria, Grecia, Serbia si Bulgaria; workshop international la Plovdiv – Bulgaria; Workshop international  la Linz, in Austria, la inceputul lunii noiembrie.

Au fost indeplinite astfel obiectivele propuse la debutul proiectului, respectiv:     

-Creşterea gradului de vizibilitate a Polului de Competitvitate Automotive Sud-Vest Oltenia, la nivel naţional şi international, prin stabilirea de relaţii de colaborare cu organizaţii similare din ţară şi din străinătate, în principal din state membre UE;
– Participarea la evenimente naţionale şi internaţionale la care au fost prezentate proiectele polului , activitatea si produsele realizate de cei 37 de membri;

 

 

 

 

 

DATE DE BACKGROUND

Polul de Competitivitate Automotive Sud-Vest Oltenia

 

Anul infiintarii: 2012

 

Scurta descriere:

 

Teritoriu: Regiunea S-V Oltenia – judetele: Dolj, Olt, Valcea, Gorj si Mehedinti;

Sector: Automotive;

 

Scurt istoric:

 

In data de 13 ianuarie 2012 s-a constituit Clusterul Cercetare – Dezvoltare – Inovare Automotive Sud-Vest Oltenia prin semnarea unui acord de parteneriat intre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, Universitatea din Craiova prin Facultatea de Mecanica, Compania Ford si Primaria Municipiului Craiova (membri fondatori).

In data de 01.08.2012, pe baza aderarii unui numar de 32 de entitati s-a constituit „Polul de Competitivitate Automotive Sud-Vest Oltenia”.

In prezent polul are un numar de 37 de membri: producatori de autoturisme si piese auto, firme de proiectare, unitati de invatamant, institute de cercetare-dezvoltare, organizatii non-guvernamentale, autoritati publice.

Obiectivul general:

Cresterea competitivitatii in regiunea sud-vest Oltenia, prin dezvoltarea unui pol Automotive cu un spectru larg de activitati atat in domeniul formarii profesionale, al competentelor inalt calificate necesare Companiei Ford si furnizorilor sai, cat si prin realizarea de noi investitii, transfer tehnologic si intensificarea colaborarii intre Universitatea din Craiova si firmele active in automotive pentru dezvoltarea de proiecte comune de cercetare aplicata in special in domeniul electro-mobilitatii, in scopul utilizarii experientei de Cercetare&Dezvoltare&Inovare regionale din sector.

Misiunea si obiectivele de ansamblu:

  • Cresterea competitivitatii, prin participarea comuna pe pietele de desfacere;
  • Reprezentarea intereselor companiilor din domeniul automotive si ale invatamantului superior de profil din regiune;
  • Colaborarea cu institutiile, organizatiile, polii de competitivitate din tara si strainatate specializate in industria de autovehicule;
  • Colaboarea cu alti poli de competitivitate din tara si strainatate, in vederea realizarii unor parteneriate strategice;
  • Participarea si/sau initierea de proiecte de cercetare, dezvoltare , inovare;
  • Participare comuna la la proiecte nationale si internationale , la foruri nationale si internationale (conferinte, targuri si expozitii, evenimente economice);
  • Identificarea si promovarea, in colaborare cu partenerii,de structuri similare din tari ale UE, in vederea desfasurarii unor proiecte pentru transfer de cunostinte, bune practici si schimburi de experienta;
  • Semnalarea oportunitatilor despre sursele de finantare nou aparute pentru proiecte de interes comun;
  • Identificarea unor mecanisme de finantare pentru buna functionare a polului de competitivitate;
  • Sustinerea aderarii de catre noi membri in cadrul Polului automotive sud-vest Oltenia;
  • Colaborarea cu autoritatile publice locale, regionale si centrale in vederea asigurarii unei dezvoltari durabile a sectorului de automotive.

 

 

MEMBRI

 

Producatori de autoturisme :
S.C. Ford Romania S.A. – producator de autoturisme

S.C. International Automotive Components Group S.R.L. – producator de interioare pentru autoturisme;
S.C. Kichhoff Automotive Romania – producator de subansamble pentru industria auto;
S.C. Altur Slatina S.A. – producator de piese turnate din aluminiu;
S.C. Novel Industrie SRL- producator de piese turnate din aluminiu.

 

Producatori care intentioneaza sa se dezvolte in industria auto:
S.C. Popeci Utilaj Greu S.A.– producator de utiaje;
S.C. Indaeltrac S.R.L.– producator de sisteme electronice si electrotehnice de tractiune;
S.C. Nextrom Industrie S.R.L. – producator de masini si utilaje de utilizare generala;
S.C. SPIACT Craiova S.A. – productie industriala de aparataj centralizare si telecomanda pentru cai ferate.

S.C. ALRO Slatina – cea mai mare companie producătoare de aluminiu din Europa Centrală și de Est

Alte societati comerciale:
S.C. Parc Industrial Craiova SA – parc industrial;
RO Software House S.R.L. – editare de produse software;
S.C. Avitech Co S.R.L. – comert cu echipamente electronice si de comunicatii;
S.C. Polystart Impex S.R.L. – constructor de cladiri civile si industriale;
S.C. RM Motors Company S.R.L. – service auto;
S.C.Entrerriors Servicios Generales S.R.L.- producator constructii metalice;
S.C. Blue Neon S.R.L. – servicii web;
S.C. Aptus Software S.R.L. – solutii si servicii web;
S.C. Sondrio Impex S.R.L. – lucrari de constructie a drumurilor;
S.C. Tour Impex Mapamond MD S.R.L. – activitati promovare, organizare evenimente;
S.C. Cesi Automation S.R.L. – editare de produse software;
S.C. Romsir Impex S.R.L. – lucrari de instalatii sanitare si de incalzire.

Autoritati publice
1. Primaria Craiova – autoritate locala;
2.Consiliul Judetean Dolj – autoritate locala.

 

Catalizatori
Organizatii neguvernamentale:
1.Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia – entitate de management;
2.Camera de Comert si Industrie Olt – asociatie neguvernamentala;
3.Camera de Comert si Industrie Dolj – asociatie neguvernamentala;
4.Primaria Craiova – autoritate locala;
5.Consiliul Judetean Dolj – autoritate locala.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.