Craiova: Proiecție de film pentru nevăzători, la Centrul ”Sf. Maria” din Craiovița

Craiova: Proiecție de film pentru nevăzători, la Centrul ”Sf. Maria” din Craiovița

789
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

”Caravana cinematografică pentru nevăzători” aduce în atenția publicului filme apreciate, titluri premiate în festivaluri internaționale, dar și câteva dintre cele mai iubite pelicule românești apărute în ultimii ani. Sunt proiectate filme special accesibilizate pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

 

Joi, 12 noiembrie 2015, începând cu ora 11.00, spectatorii vor putea să revadă filmul „Aferim!”, lungmetrajul pentru care Radu Jude a primit Ursul de Argint pentru regie la Festivalul Internațional de Film de la Berlin 2015. La intrarea în sală, acestea vor primi câte un set de căști, iar în pauzele dintre replicile personajelor, un narator va oferi detalii suplimentare despre cum sunt îmbrăcate personajele, despre gesturi, mimică, atmosferă sau orice informații care pot facilita înțelegerea intrigii. Restul spectatorilor vor urmări filmul în condiții normale, dar oricine dorește poate experimenta vizionarea unui film cu cască audio.

 

Gazda evenimentului organizat de către Fundația Cartea Călătoare, în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România, Filialele Interjudețene Dolj – Mehedinți și Gorj, va fi Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj – Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie „Sfânta Maria”, situat în Craiova, cartier Craiovița Nouă, Aleea Ghețișoarei, nr. 5.

 

INTRAREA ESTE LIBERĂ! (AU PRIORITATE PERSOANELE CU DEFICIENȚE DE VEDERE)

 

Caravana cinematografică pentru nevăzători este un proiect organizat de Fundația Cartea Călătoare, în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul își propune să promoveze și să faciliteze accesul la cultura cinematografică românească, să promoveze filmele cu descriere audio în rândul comunității și a industriei cinematografice.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.