Craiova: Expoziția „Parcuri Naționale din Polonia”, la Universitate

Craiova: Expoziția „Parcuri Naționale din Polonia”, la Universitate

1.290
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Expoziția de fotografii „Parcuri Naționale din Polonia” este un proiect comun al Ministerului Mediului din Polonia şi al Parcurilor Naționale. Fiecare planşă reprezintă unul din cele 23 de parcuri şi arată cele mai frumoase şi cele mai prețioase locuri şi specii dintre parcurile naționale poloneze din punct de vedere al naturii.

Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză din cadrul Universității din Craiova şi Ambasada Republicii Polone la Bucureşti organizează, în data de 13 noiembrie 2015, ora 12:00, vernisajul expoziției „Parcuri Naționale din Polonia”, care va avea loc în Holul Central al Universității din Craiova. La eveniment va participa, pe lângă oficiali din Craiove, E.S. Marcin Wilczek, ambasadorul Poloniei în Români, și Andrzej Raj, directorul Parcului Naţional Karkonoski din Polonia.

Începând cu anul 2012 expoziția a fost prezentată, printre altele, în 18 Parcuri Naționale din Polonia, pe teritoriul Ambasadei Republicii Polone la Haga (Olanda), precum şi în grădinile OCDE (Organizația pentu Cooperare şi Dezvoltare Economică) de la Paris. S-a bucurat de un numărr de peste 100 000 devizitatori.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 13-26 noiembrie în Holul Central al Universității din Craiova.

***

La ora 13:00 va avea loc ceremonia de depunere de coroane de flori de către oficialități la mormintele polonezilor de la Cimitirul Catolic din Craiova.

La orele 13:45 oficialitățile vor vizita Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză din Lăpuş.

Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză va împlini în februarie 2 ani. Aici se organizează seri de film, muzică  şi poezie poloneză,  toate  acestea  având  ca  scop  promovarea  culturii,  limbii  şi  literaturiipoloneze.

Sursa foto: wikipedia.org



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.