Mită trei pești și o sticlă de wisky la poliția de frontieră

Mită trei pești și o sticlă de wisky la poliția de frontieră

830
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Simion Costel, adjunctul Poliției de Frontieră Calafat, subalternul său Ovidiu Cotoi și Ionuț damian comisar șef de poliție, șef Serviciu Control Trafic Frontieră din Cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au fost reținuți de procurorii DNA.

Conform procurorilor în această toamnă comisarul șef Costel Simion, adjunct al șefului Sectorului Teritorial al Poliției de Frontieră Calafat, i-a cerut șefului său ierarhic, comisarul șef Ionuț Damian să efectueze o cercetare administrativă formală, asupra lui Ovidiu Cotoi. În urma controlui Cotoi s-a ales cu o sancțiune simbolică deși faptele de care se făcea vinovat acesta erau de o gravitate ridicată.

Ca să-și spele păcatele, pe 11 noiembrie, Costel Simion i-a cerut lui Cotoi  niște pește pentru a-l da mai departe superiorului lor Ionuț Damian. “Totodată, în același scop, acesta din urmă i-a remis inculpatului Simion Costel, odată cu cei trei pești și o sticlă de whisky 0,7 l. Pe de altă parte, inculpatul Simion Costel a promis și oferit inculpatului Damian Ionuț bunuri procurate personal pentru ca acesta din urmă să intervină la inspectorul șef în favoarea sa, în sensul de a rezolva avansarea unei rude de-a lui în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Calafat și posibil și alte aspecte privind propria carieră.”, se arată în comunicatul DNA.

Pe 12 noiembrie Simion Costel a fost prins de anchetatori “cu mâța-n sac”.   “Au fost găsite de procurorii anticorupţie bunuri alimentare și băuturi care urmau să fie predate, în cursul aceleiași zile, inculpatului Damian Ionuț, în zona Sectorului de Poliție de Frontieră Vedea, conform înțelegerii verbale dintre ei”, se arată în același comunicat.

Cei trei au fost reținuți și prezentați Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Simion Costel este acuzat de instigare la abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită, cumpărare de influenţă; Ionuţ Damian este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi trafic de influenţă, iar Ovidiu Cotoi este acuzat de dare de mită.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.