Termo Craiova, un butoi cu pulbere. CEO e cu mâna pe detonator

Termo Craiova, un butoi cu pulbere. CEO e cu mâna pe detonator

1.741
7
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

SC Termo Craiova e în impas, la fel și autoritățile care se gândesc cu îngrijorare că datoriile acumulate de populație la întreținere vor ”exploda” în curtea CEO, principalul furnizor de apă caldă al societății. O ”catastrofă” pentru Craiova, asta ar însemna decizia Complexului  Energetic Oltenia de a nu mai semna vreun contract cu orașul, este de părere primarul Olguța Vasilescu. Cum Termo e un butoi, iar cetățenii îl alimentează cu pulberea, ”detonarea” SC Termo de către CEO ar putea atrage după sine încheierea definitivă a socotelilor craiovenilor cu apa caldă și căldura.

 

SC Termo are o datorie totală de circa 80 milioane de euro, din care 60 de milioane de euro la CEO, Direcției Generale a Finanțelor Publice Craiova trebuie să-i achite aproximativ 13,5 milioane de euro, Companiei de Apă Oltenia aproape patru milioane de lei și Primăriei Craiova circa două milioane de euro. Pe lista creditorilor se mai găsesc CEZ, GdF Suez, Salubritate Craiova etc..

 

Craiovenii, sfătuiți să-și plătească facturile

 

Având de recuperat această sumă uriașă, CEO a cerut, la începutul acestui an, insolvența SC Termo Craiova, ulterior aceasta fiind declarată falimentară… și nu prea. Ca o soluție, autoritățile locale din Craiova s-au grăbit să înființeze SC ADI Termis, o nouă societate care să preia atribuțiile Termo, nu și datoriile. Numai că CEO nu a fost mulțumit de decizia privind Termo, și a cerut ca mai întâi să-i fie plătite sumele datorate. „Insist la craioveni să-și plătească facturile la agentul termic, exact așa cum fac și cu gazele, curentul electric și cu alte firme care nu sunt de stat. Cu certitudine, toți trebuie să-și plătească facturile la întreținere. Nu este cazul să irităm foarte tare Complexul Energetic pentru că dacă ei văd că nu se mai încasează facturile și nu mai pot să-și recupereze pagubele, s-ar putea să ceară chiar ei falimentul și să nu mai vrea să semneze un contract cu noua societate (SC Termis n.r.). Ceea ce ar fi catastrofal pentru Craiova”, a declarat Olguța Vasilescu.

 

Gigacaloria, la preț stabil

 

Municipalitatea nu este de acord nici cu mărirea prețului gigacaloriei, așa cum a cerut administratorul judiciar al Termo, Siomex SRL Târgu-Jiu. „Am fost informată că administratorul judiciar dorește să majoreze prețul gigacaloriei, dar vreau să vă aduc aminte, că poate ați uitat: Craiova este singurul oraș din România care a scăzut costul la gigacalorie în 2012 și de atunci nu a mai crescut. Nu avem nici un fel de motiv să ne dorim o creștere a costului la gigacalorie”, a spus Olguța Vasilescu.



7 COMENTARII

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     24-11-2009
    Mesaje
    3

    ghici de ce administratorul judiciar este de la Tg. Jiu

  2. #2
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4765

    )).. Pentru ca.. asta inseamna sa fii mafiot )

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  3. #3
    Junior
    Data de inscriere
     29-09-2009
    Mesaje
    55

    se fura in termo ca’n codru … numai autoritatile se fac ca nu stiu n imic.
    de datoriile FACUTE de asa zisii directori ai tuturor companiilor de stat din crv nu vb nimeni nimic ?? ultimii 10-15ani sa tras la foc automat pe perioda Solomon/PDL …. si acum sa ne platim noi facturile
    FMM de golani , sa dea Domnul sa nu ajunga unu k mine la putere caci o sa va fierb in cazanele de agent termic !!! fara mila si resentimente

  4. #4
    Junior
    Data de inscriere
     04-09-2008
    Mesaje
    65

    Furtul de la termo ,deja a ajuns istorie…părerea mea este ca nu cred ca se mai poate fura cam nimic ca s-a furat destul pe ERA SoloMen …gata ajunge…stop furturilor!

  5. #5
    Junior
    Data de inscriere
     22-11-2006
    Mesaje
    62

    Sistemul de termoficare in Romania este in disolutie.

  6. #6
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    2996

    sa il dea jos sa faca mol

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  7. #7
    Member
    Data de inscriere
     13-05-2015
    Mesaje
    213

    Si ce se intampla cu cei care au facturile platite la zi ?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.