Firmele de construcții, marii angajatori din Craiova în 2015

Firmele de construcții, marii angajatori din Craiova în 2015

1.484
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Societăți precum Mitliv, Recon și Arabesque se numără printre agenții economici care au făcut angajări anul acesta la nivelul Craiovei. Explicația este simplă: șantierele deschise în oraș pentru executarea lucrărilor pe fonduri europene și nu numai au condus la creșterea numărului de salariați, cei mai mulți cu contracte de muncă pe perioadă determinată. Pe de altă parte, 2015 a fost și anul în care au avut loc disponibilizări colective în mai multe sectoare de activitate, potrivit unor date comunicate de AJOFM Dolj

 

Conform sursei menționate, la sfârșitul lunii octombrie 2015, în baza de date a Agenției erau înregistrați 25.356 de șomeri, dintre care 3.762 erau persoane peste 55 ani. Cele mai multe locuri de muncă vacante disponibile comunicate de agenţii economici sunt concentrate în Craiova, atât ca număr cât şi ca diversitate a meseriilor, în vreme ce în restul judeţului oferta de locuri de muncă vacante este scazută, atât ca număr de locuri de muncă dar și ca gamă de profesii şi meserii.

 

Disponibilizări vs. angajări

 

Potrivit reprezentanților AJOFM Dolj, în 2015 au avut loc disponibilizări de personal din mai multe sectoare de activitate. Astfel că, dintr-un  număr de 2.689 de persoane disponibilizate în cursul acestui an, 235 de persoane au fost disponibilizate colectiv.

 

Totodată, în cursul acestui an, au fost agenți economici care au mai și angajat persoane. În topul angajatorilor se regăsesc societățile SC CIVITAS – 206 persoane, Casa Noastră – 173 persoane,  Mitliv – 109 persoane, SC Novara T Impex – 99 persoane, SC Electroputere SA – 67 persoane,  SC Arabesque – 65 persoane și SC Recon – 52 persoane. 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     22-01-2011
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    693

    Ana, era binevenita si o informatie de genul numar de someri in 2015 fata de 2014, sunt curios daca exista o imbunatatire sau nu. ms

    (.)(.)

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.