Craiova: Artiști din toată lumea expun la Salonul Internațional de Caricatură

Craiova: Artiști din toată lumea expun la Salonul Internațional de Caricatură

907
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Peste 130 de lucrări realizate de artiști din 15 țări din Europa, America și Asia, dar şi creațiile graficianului craiovean Gabriel Bratu, celebrului caricaturist timișorean Ștefan Popa Popa’s, și o selecție de pagini realizate de artiști care au pierit în urma atacului terorist din 7 ianuarie a.c., asupra redacției publicației franceze „Charlie Hebdo”, din Paris sunt expuse, astăzi, la Craiova.

 

Muzeul Olteniei Craiova găzduieşte, astăzi, 24 noiembrie, în Sala „Ștefan Ciuceanu”, din Str. Madona Dudu nr. 8, începând cu ora 11.00, vernisajul celei de-a VIII-a ediții a Salonului Internațional de Caricatură „Nicolae Petrescu-Găină”.

 

Juriul format din graficianul Gabriel Bratu (Craiova), Elvira Romaniuc  (directorul Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina), graficianul Ionel Gavrilescu (Timișoara), şi prezidat de Ștefan Popa Popa’s, a selectat 132 de lucrări, din peste 237 caricaturi depuse, urmând a acorda, cu prilejul vernisajului, şapte premii, toate purtând numele unor mari maeștri ai caricaturii românești.

 

  • Marele Premiu „Nicolae Petrescu-Găină” – Mihai Stănescu (București)
  • Premiul „Benedict Gănescu” – Aurelian Iulius Șuță (Târgu Jiu)
  • Premiul „Silvan Ionescu” – Radu Bercea (Gura Humorului)
  • Premiul „Eugen Taru” – Constantin Ciosu (Bacău)
  • Premiul „Francisc Şirato” – Marian Avramescu (Ploiești)
  • Premiul „Nicolae Drăgulescu-Drag” – Sergiu Grapă (Iași)
  • Premiul „Dumitru Negrea-Gan” – Viorel Corodescu (Suceava)

 

Salonul, înfiinţat în anul 2005, sub denumirea Salon Naţional de Grafică Satirică, a luat ulterior numele unuia dintre cei mai importanţi caricaturişti români din secolul al XX-lea, Nicolae Petrescu-Găină,  născut la 31 martie 1871, la Craiova, cu studii la actualul Colegiu Naţional „Carol I”.

 

Salonul Internațional de Caricatură „Nicolae Petrescu-Găină” va putea fi vizitat de public până la sfârșitul acestui an. 



2 COMENTARII

  1. #1

    Mesaje

    La Salonul Internațional de Caricatură pot fi văzute și creațiile celebrului caricaturist timișorean Ștefan Popa… https://t.co/9UZ5VJkL5f

  2. #2
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4420

    felicitari castigatorilor.
    oltenii nici un premiu?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.