„Priveşte-mă aşa cum sunt !” – o campanie pentru cunoaştere, înţelegere...

„Priveşte-mă aşa cum sunt !” – o campanie pentru cunoaştere, înţelegere şi respect pe piaţa muncii

266
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 – „Investeşte în oameni!”

„Priveşte-mă aşa cum sunt !” –
o campanie pentru cunoaştere, înţelegere şi respect pe piaţa muncii
Agenţia de Dezvoltare Comunitară Împreună si SC Salubritate Craiova SRL a organizat joi, 16 februarie a.c. ora 14.00, în amfiteatrul din cadrul Grupului Şcolar „Charles Laugier”-Craiova un eveniment de informare cu privire la drepturile angajaţilor pe piaţa muncii. Evenimentul face parte din cadrul proiectului 52040 „Imputernicirea femeilor rome pe piaţa muncii” cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
La evenimente au luat parte peste 50 de participanţi femei rome şi nerome angajate la SC Salubritate Craiova SRL, iar invitaţi speciali au fost Bălteanu Ion- Preşedinte Organizaţia Romilor Cărămizari şi Florin Bonciog- Coordonator Centrul Local Antidiscriminare-Craiova, împreună cu o femeie de etnie romă care si-a prezentat povestea ei de viaţă. Moderatorul evenimentului a fost expertul local al Agenţiei Împreună, Mircea Cojocaru.
Proiectul care se derulează sub sloganul „Priveşte-mă aşa cum sunt !” doreşte să aducă în atenţia opiniei publice problemele salariaţilor reprezentând grupurile vulnerabile pe piaţa muncii. Aria grupurilor vulnerabile este extrem de largă, mai ales în contextul crizei economice. Mesajul „Priveşte-mă aşa cum sunt !” se îndreaptă către toate structurile societăţii, deoarece cu toţii ne dorim să fim respectaţi şi valorizaţi pentru ceea ce facem.
În cadrul întâlnirii s-a vizionat un filmulet despre experientele femeilor rome pe piata muncii si a modului în care sunt vazute in societate, fapt ce a dat startul unei dezbateri ample despre aspecte ce privesc discriminarea cu care ele se confrunta. Concluzia întâlnirii a fost necesitatea constientizării de către angajaţi a importanţei cunoaşterii drepturilor lor, a faptului că pot apela şi se pot inscrie în sindicate pentru a-şi putea rezolva problemele, în special atunci când există abuzuri sau măsuri neconstituţionale din partea angajatorului sau a autorităţilor.
Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună” a iniţiat şi dezvoltat proiecte în folosul romilor şi nu numai în peste 100 de comunităţi cu scopul de a le dezvolta din toate punctele de vedere. Din 2012 prin campania „Priveşte-mă aşa cum sunt!” peste 1200 de persoane aparţinând grupurile vulnerabile pe piaţa muncii vor fi informate cu privire la drepturile angajaţilor şi respectarea egalităţii de şanse printr-o abordare actuală, lipsită de prejudecăţi.
Agentia de Dezvoltare Comunitara „Impreuna” derulează proiectul 52040 „Imputernicirea femeilor rome pe piata muncii” in parteneriat cu Ministerul Muncii Familiei si Protectiei Sociale, Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere – FRATIA si Institutul National de Cercetare Stiintifica in domeniul Muncii si Protectiei Sociale. In cadrul proiectului sunt organizate 40 de evenimente în 40 de judeţe, de constientizare a salariatilor ce apartin grupurilor vulnerabile cu privire la drepturile lor pe piata muncii. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Pentru mai multe informaţii despre campanie accesaţi site-ul proiectului www.privestemaasacumsunt.ro, reţelele de socializare facebook, twitter (Agenţia Impreună, Priveştemăaşacumsunt) şi site-ul Agenţiei de Dezvoltare Comunitară Împreună – www.agentiaimpreuna.ro

Pentru detalii suplimentare:
Carmen Gheorghe Mircea Cojocaru
Tel. 021.210.05.39 Tel. 0721.896.800
E-mail: office@agentiaimpreuna.ro E-mail: dragos.cuta@gmail.com



1 COMENTARIU

  1. #1
    Racer
    Data de inscriere
     22-12-2007
    Locatie
     Niciodata Stabil
    Mesaje
    821

    care munca noi nu avem locuri de munca

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.