Craiova: Protest la supermarket-ul ”Lactag” din ”Mercur”. Foștii angajați, supărați că nu...

Craiova: Protest la supermarket-ul ”Lactag” din ”Mercur”. Foștii angajați, supărați că nu și-au primit lefurile

3.348
10
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(6 voturi, media: 3,67)

Mai mulți foști angajați ai lanțului de magazine Lactag – Pe gustate, punctul de lucru din Centrul Comercial ”Mercur” din Craiova, au revenit, luni, 7 decembrie 2015, la fostul loc de muncă pentru a-și cere drepturile salariale restante. Oamenii sunt supărați că nu și-au primit lichidarea pe luna octombrie și că cei din conducere refuză să le spună când își vor primi banii.

 

Doisprezece dintre foștii angajați și-au dat demisia și au încheiat zilele de preaviz pe 18 noiembrie a.c. Ei susțin că nu mai primit nici până acum restul de bani din salariu. ”Avem salariile neluate din octombrie. 18 noiembrie a fost ultima zi de preaviz, am făcut totul conform obligațiilor din contractul de muncă. Ne vrem banii, iar șefii nu ne dau niciun răspuns. Am făcut deja sesizări la ITM și așteptăm răspunsuri pentru că suntem disperați”, s-au plâns oamenii. Supărați sunt și angajații care încă lucrează aici, pentru că nici ei nu au fost plătiți.

 

Conducerea magazinului confirmă că există întârzieri la plata salariului, dar că oamenii urmează să-și primească banii. ”După cum știți, centrul comercial unde avem acest punct de lucru este în renovări majore. Totuși, în urma discuțiilor cu conducerea de la Mercur am fost lăsați să ne continuăm activitate. Recent, însă, am primit o adresă oficială prin care ni se solicită să ne suspendăm activitatea pentru ca lucrările să se desfășoare în bune condiții, fără a fi periclitată nici lucrarea și nici viața angajaților noștri. În consecință, am decis să sistăm activitatea pe perioada lucrărilor de renovare, iar angajații să fie relocați către alte puncte de lucru din oraș. Din aceste motive, există această mică întârziere de opt zile cu salariile, nu este vorba de rea-intenție. Lichidarea se achită lunar pe data de 25 a lunii. Banii vor fi plătiți. Magazinul acesta este deschis de trei ani, iar angajații și-au primit banii totdeauna”, a precizat Andreea Asan, director economic ”Lactag”.

 

Magazinul a fost închis azi, conducerea motivând că are loc un inventar.

 

Potrivit inspectorului-șef al ITM Dolj, Cătălin Mohora, Inspectoratul a primit mai multe sesizări scrise și telefonice legate de această situație apărută la nivelul mai multor puncte de lucru ale Lactag din Dolj. ”Sesizările au fost făcute pentru neplata la timp a drepturilor salariale. Unele dintre ele au putut fi soluționate la nivelul ITM Dolj, însă firma care deține magazinele are sediul în județul Argeș, ceea ce înseamnă că o să direcționăm declarațiile oamenilor către instituția competentă din județul respectiv. În momentul de față un inspector de la Dolj se află la punctul de lucru de la Mercur”, a precizat șeful ITM Dolj.



10 COMENTARII

  1. #1
  2. #2

    Patron turc …….asta este am vrut democrație.

  3. #3

    Daca aceptati sa lucrati pentru toti turcaletii si arabetii

  4. #4
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4863

    Primavara a dat faliment.. acum urmeaza si lactag… nimic nu merge acolo..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  5. #5

    Si mai arata lumea romanii cu degetul ca fura. Nu merita sa vina intr o zi si sa gaseasca magazinul vandalizat?

  6. #6
    Newcomer
    Data de inscriere
     28-02-2015
    Mesaje
    21

    Ma bucur ca s-a luat initiative de-a se face prostesc!Am lucrat la ei un 1 de zile, si niciodata nu mi-am primit bani intregi.In fiecare luna ei fac inventare si tot timpul scot lipsa pentru as acoperi pierderile pe care ar trebuie sa si le suporte.In toata firma se intarzie cu banii,inclusiv si in fabrica.Daca protestul era anuntat,participa mai multa lume.Felicitari pentru curajul de l-ati avut,si nu a-ti mai acceptat cum s-a intamplat pana acum, de ani de zile.

  7. #7

    Turc pe naiba..jigodie de roman plin de bani facuti pe spinarea altora

  8. #8
  9. #9
  10. #10

    Acolo era mai mereu PUSTIU deci …. lipsă vânzare

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.