Închiderea proiectului ”Promovarea unui model de dezvoltare sustenabilă a resursei umane din...

Închiderea proiectului ”Promovarea unui model de dezvoltare sustenabilă a resursei umane din mediul rural – DRUMS”

300
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

 

Fundația Centrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesională- CREFOP, împreună cu partenerii săi naționali: AJOFM Mureș, Asociația AGORA 2013, AJOFM Satu Mare, R4- Consultanță și formare profesională SRL și partenerul transnațional BEST Institut für berufsbezogene Weiterbildung und Personaltraining GmbH, implementează în perioada 14 aprilie 2014 – 13 decembrie 2015 proiectul ”Promovarea unui model de dezvoltare sustenabilă a resursei umane din mediul rural – DRUMS” POSDRU/135/5.2/S/132019, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 5- Promovarea măsurilor active de ocupare DMI 5.2 ”Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane și ocuparea forței de muncă”.

 

Obiectivul principal al proiectului: promovarea sustenabilității în zonele rurale prin mărirea gradului de ocupare în mediul rural în regiunile Centru, Sud-Vest Oltenia și Nord- Vest (județele Mureș, Dolj și Satu Mare).

Astfel, un număr de 1127 persoane din cele 3 județe au beneficiat de activități de informare, consiliere, orientare profesională. De asemenea, un număr de 605 persoane au beneficiat de măsuri integrate în vederea ocupării pe piața muncii.

 

Din grupul țintă al proiectului au făcut parte persoane inactive, persoane în căutarea unui loc de muncă, șomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistență și 30 de manageri cu domiciliul în rural.

Cei 30 de manageri au beneficiat de un program de formare profesională în domeniul managementului resurselor umane.

 

De asemenea, 98 de persoane au beneficiat de un curs de formare profesională în domeniul antreprenoriatului, iar 9 dintre absolvenți, au beneficiat de premii, în urma participării la un concurs de realizare de planuri de afaceri în vederea inițierii unei afaceri proprii.

 

În plus, o contribuție importantă a fost cea a partenerului transnațional BEST, cu experiență în furnizarea de servicii de ocupare și formare profesională pentru grupuri vulnerabile. Acesta a realizat un Ghid de bune practici privind ocuparea, formarea și antreprenoriatul în zonele rurale, pe baza experienței europene și mai ales a experienței din Austria.

 

Pentru informații suplimentare:

E-mail: office@crefop.ro, telefon: 0743.497.845

Persoană de contact: Raluca Petcuț

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.