Elev din Craiova, suspectat că susține jihadismul, ridicat de DIICOT

Elev din Craiova, suspectat că susține jihadismul, ridicat de DIICOT

1.676
23
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 2,50)

Un elev de 17 ani, din Craiova, suspectat de propagandă jihadistă. El a fost ridicat, astăzi, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi dus la audieri. Conform Adevărul, anchetatorii susţin că acesta acesta ar fi transmis, prin intermediul internetului, mesaje de susţinere a grupării jihadiste şi filme în care erau prezentate decapitări. 

 

Anchetatorii au făcut percheziţii la locuinţa acestuia, marţi dimineaţă, în baza informaţiilor că acesta ar face propagandă jihadistă, prin mesaje transmise pe internet, arată Mediafax. Procurorii au ridicat documente, materiale de propagandă jihadistă şi sisteme informatice pentru a fi supuse expertizelor.

 

Potrivit Mediafax, anchetatorii au informaţii că tânărul promova în mod sistematic, pe internet, prin intermediul platformelor online, mesaje de susţinere a organizaţiilor teroriste, filme în care erau prezentate decapitări ale unor persoane capturate de membri ai grupării ISIS, dar şi materiale video cu mesaje de ameninţare şi folosire a unor mijloace de natură să pună în pericol viaţa şi integritatea persoanelor, au mai precizat sursele citate.

 

Acţiunea este desfăşurată de anchetatorii DIICOT, cu ajutorul Serviciului Român de Informaţii (SRI) şi cu suportul de specialitate al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din Poliţia Română.

 

Foto: arhivă



23 COMENTARII

  1. #21
  2. #22

    pustiu e roman, asta e nationalitatea. dar e declarat musulman, asta e religia. asta asa, ca o paranteza daca nu ai inca 4 clase primare. atentatorii din occident sunt si ei francezi, americani, africani etc. Punctul lor comun este religia – islamul! sigur, nu generalizam, nu-s toti criminali, dar ajunge cati sunt, nu?

  3. #23

    Pai la liceele tehnologice din Craiova, ca de altfel din toata tara, ajung cei mai prost pregatiti elevi unde media notei de admitere e in jur de 2 , nu ma mira ca islamistii fundamentalisti au recrutat un astfel de ratat. Ar trebui desfiintate liceele astea, si trimisi tinerii astia total netalentati la coada vacii, e nevoie de ei acolo

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.