Dolj: Primărița din Melinești, săltată de poliție pentru luare de mită

Dolj: Primărița din Melinești, săltată de poliție pentru luare de mită

5.984
42
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 2,67)

Ana Ceană, primarul localității Melinești, a fost dusă la audieri, astăzi, fiind anchetată într-un dosar de corupție și abuz în serviciu de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Edilul este suspectat, alături de alți nouă primari din județul vecin, că a luat mită pentru a atribui preferențial contracte cu primăria unei firme care aparține fostului primar din Turceni, Ion Iordache. 

 

Procurorii au descins și la locuința primarului din Melinești. Surse din rândul anchetatorilor spun că mita era dată atât din bani proveniți de la administratorul firmei Ydail Construct, dar și cu lucrări pe care aceasta le făcea pentru interesul propriu al acestor primari.

 

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie – decembrie 2015, cei în cauză, folosindu-se de funcţiile pe care le ocupă, ar fi pretins şi primit diferite sume de bani pentru atribuirea şi derularea unor contracte de prestări servicii, precum şi pentru efectuarea de plăţi pentru lucrările efectuate de administratorii unor societăţi comerciale”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.

 

Sumele de bani folosite drept mită sunt de aproximativ 400.000 de lei.

 

Poliţiştii au pus în aplicare 12 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru audieri. Printre ele se numără și Ana Ceană, primarul din melinești, Dolj.

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.

 

 



42 COMENTARII

  1. #41

    Luatile bani ba nu doar ii bagati acolo doar 24 de ore si dupe liberi sa ne scoateti noo ochii.

  2. #42

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.