Tânărul acuzat de propagandă jihadistă a fost reținut. Era decis să devină...

Tânărul acuzat de propagandă jihadistă a fost reținut. Era decis să devină kamikaze al Statului Islamic

1.358
32
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

L.C.B., în vârstă de 17 ani, a fost săltat ieri dimineață de mascați din casa bunicilor lui și dus la DIICOT București la audieri. După câteva ore de interogatoriu, procurorii l-au pus sub acuzare și l-au reținut. Băiatul este acuzat de săvârșirea infracțiunii de promovare a unui mesaj prin propagandă în baza legii privind prevenirea și combaterea terorismului.

Conform anchetatorilor, încă de la începutul anului, tânărul a început să promoveze în mediul on-line doctrina radical islamistă. „Pe fondul radicalizării sale profunde ajungând să convingă noi persoane prin propagandă și promovare a islamismului extremist să devină adepți ai statului islamic. Succesiv conturile acestuia au fost închise de către administratorii rețelelor din cauza conținutului acestuia“, spun anchetatorii.

Voia să devină kamikaze al Statului Islamic

În urma perchezițiilor domiciliare, procurorii au ridicat documente și materiale de propagandă islamistă. Băiatul a vizionat și postat pe internet sute de ore cu înregistrări audio/video reprezentând activități/acțiuni armate/violente și de propagandă ale grupării teroriste Statul Islamic (decapitări și incendieri de persoane; execuții prin împușcare; mesaje radical-jihadiste ale liderilor unor grupări teroriste; mesaje de propagandă a Statului Islamic; promovarea ”SHARIA”). Mai mult, era dispus să facă orice pentru guparea teroristă, chiar și să devină kamikaze. „L.C.B. și-a arătat disponibilitatea de a deveni martir pentru Statul Islamic atât prin deplasarea în zonele în care aceștia acționează pentru a lupta alături de ei, cât și prin sacrificiul suprem în state din Europa la ordinul Statului Islamic.“, mai spun procurorii. 



32 COMENTARII

  1. #21

    Corect las-o mai ușor ca poate te detonează vreun alt simpatizant .

  2. #22

    Nu imi este frica de nici un simpatizant…in viata conteaza doar prezentul…recunosc ca jigni la nervi si imi cer scuze dar hai sa nu le mai luam apararea atat…daca asta a ales el si este ilegal trebuie sa plateasca…sa nu asteptam sa se intample vreo tragedie ca sa vedem daca este sau nu terorist!!!

  3. #23

    Te-ai gandit vreodata ca nu are?

  4. #24

    o fi el simpatizant al isis, dar asta nu stie sa se stearga nici la cur !

  5. #25

    merita cel puţin 20 de ani nu merita iertat asta cine ştie in ce scoală se detona nu vati gândit la asta e un pericol in craiova la zdup cu el 20 de ani de puşcărie îţi urez prietenasi !!!

  6. #26
    De-al casei
    Data de inscriere
     23-05-2014
    Mesaje
    286

    Ce dracu ma…are 17 ani,s-a bagat SRI-ul sa il aresteze p-ala….sa il duca la un psiholog,ca el e indoctrinat virtual de lucrurile astea,pun pariu ca nu avea destul tupeu in el incat sa faca vreun act terorist,nenorocitii care ne distrug tara si ne fura nu ii arestati si nu le faceti asa,dar pa’ copilu’ asta cordit care habar n-are de el,ii distrugeti viata,mi-e scarba sa vad asa ceva!

  7. #27

    De acord cu tine,dar din pacate avem atatea probleme in tara asta, reale nu prostii gen.

  8. #28

    De acord si eu dar dintr-o prostie de genu asta se poate ajunge la un dezastru…daca e de vina asta va stabili politia daca nu ii va da drumul iar el poate isi va baga mintile in cap!!!

  9. #29

    ”propagandă jihadistă” – ce ironie. dacă întradevăr arfi fost adevărat, nu se ajungea la nivel național. eu zic să vă uitați la voi promovând o propagandă anti-islamism. pe voi de ce nu vă ia?

  10. #30
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    3370

    Avea nevoie de o bătaie buna de la tatăl lui

  11. #31
    @#I
    Addicted!
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1541
    Citat Mesaj initiat de reliviu
    Avea nevoie de o bătaie buna de la tatăl lui

    Păi tac’so era prin pușcării și cică el l-a dat în gât la poliție Probabil a cerut vreo reducere de pedeapsă, ceva.
    Dacă aveam un tată ca băiatul ăsta, îl cordeam serios , nu mă făceam musulman. Cred că dacă era invers, băiatul să-i fi tras lu’ tac-so două-trei bâte pe spinare, se rezolva. Se liniștea băiatul și vedea viața mai roz, nu se mai ducea la moscheea de kkt. Se ”răcorea”.
    Nu-i bine să ții în tine și dacă n-ai nici prieteni ca lumea…Mai bine-i troznea lu tac-so două-n meclă.
    Nu știu de ce am impresia că o cunosc pe mama lui de undeva…Mă rog…Probabil că e un anume tip de femeie, de treabă .
    Oricum, ce tare e faza cu KAMIKAZE! Chestia era la piloții japonezi și este o zeitate a lor.
    Mi-e foarte greu să accept denumirea asta pentru musulmanii sinucigași .

  12. #32

    Are tata..l-a si batut ..dupa cum a declarat tatal

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.