Centrul ”Brâncuși” de la Muzeul de Artă nu va putea expune operele...

Centrul ”Brâncuși” de la Muzeul de Artă nu va putea expune operele artistului

1.294
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Centrul Internațional „Constantin Brâncuși”, care se construiește la Craiova în curtea Muzeului de Artă, ascunde un paradox. Deși construcția îi este dedicată marelui sculptor, aici nu vor putea fi expuse operele lui. Explicația este simplă: proiectul, care are o destinaţie turistică și nu una culturală, este realizat și cu fonduri europene, iar legislația arată clar că, timp de cinci ani, destinaţia clădirii nu poate fi schimbată.

proiect centrul brancusi craiova

Realizarea Centrului ”Brâncuși” costă 7,31 milioane de euro, iar jumătate de sumă este asigurată de Consiliul Judeţean Dolj. Lucrările au început cu întârziere față de ceea ce anunțau autoritățile județene, care ar fi dorit ca proiectul să fie gata la 1 Ianuarie 2016, la 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi.

 

Este posibil să nu avem niciodată operele lui Brâncuşi în acest centru pentru că este un centru turistic, iar alături există un muzeu. Specialiştii ne spun că cel mai bun loc al operelor lui Brâncuşi este exact acolo unde sunt în acest moment” a afirmat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, citat de DIGI24.

 

În schimb, directorul Muzeului de Artă crede că în câțiva ani, aici vor fi expuse opere brâncușiene: „Într-o fază ulterioară, care nu cred că o să dureze mai mult de un an, doi, vom avea piesele Brâncuşi în spaţiul respectiv„, este de părere Emilian Ștefârță, citat de DIGI24.

 

CJ Dolj anunța înainte de începerea lucrărilor că aici vor fi expuse șase opere ale lui Brâncuşi, exact câte sunt expuse în momentul de față la Muzeul de Artă din Craiova. Centrul va fi unul turistic și va găzdui întâlniri, simpozioane, expoziții și spectacole.



5 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     19-05-2009
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    141

    Ce penali.
    Pacat ca distrug curtea muzeului de arta sa construiasca asta tocmai acolo. O sa arate ca draq.

  2. #2
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4889

    Voi credeți că operele alea expuse la muzeul de artă sunt originale??? Hai mă ce naiba… Sunt fakeuri )

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  3. #3
  4. #4
    Dim
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-05-2008
    Mesaje
    1618

    Bună și pentru conferințe clădirea.
    Mai mulți arhitecți sugeraseră ca amplasamentul acesteia să fie mutat un pic ai încolo, lângă parcarea subterană de lângă Teatru Național, dar propunerea asta a sosit târziu.

    --Optim
  5. #5
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4895

    Că plătește consiliul județean bani din fonduri proprii că nu au fost în stare să absoarbă fondurile până pe 7 Decembrie.. asta nu mai spune nimeni..
    O să platim zeci de milioane de euro din Bugetul orașului pentru proiectele pe fonduri europene datorită incompentenței.. primăriei, consiliului județean, proiectanților și a firmelor care execută lucrări în Craiova. Toate lucrările pe absorbția de fonduri europene sunt întârziate iar fondurile care nu s-au atras la timp util vor fi decontate de Primărie și de Consiliul Județean… Frumos așa.. De parcă zecile de milioane de euro cresc ca frunzele în copaci în Craiova..

    Dacă nici asta nu e incompetența crasă…. Eu atrăgeam atenția de acum câteva luni în legătură cu acest aspect.. Cu 20 de milioane de euro se putea construi un spital nou nouț sau se puteau face o grămadă de alte lucruri utile pentru comunitate..

    P.S. S-a dus echipa de șoc a Craiovei la Concursul pentru Capitala Europeană.. Sper ca pe 11 Decembrie să primească o veste proastă și să fie eliminați din concurs.. Nu merită pur și simplu.

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.