Ziua Dezrobirii a Romilor

Ziua Dezrobirii a Romilor

759
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 2,00)

Cu ocazia celebrarii a 156 de ani de la Dezrobirea Romilor, Alianta Civica Democrata a Romilor (ACDR) a organizat “Ziua Dezrobirii a Romilor”, evenimentul a fost sprijinit de Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti.

 

Evenimentul s-a bucurat de prezenta oficialitatilor americane la Bucuresti, printre care Ambasadorul Mark Gittenstein, oamenilor de cultura romani: Florin Rotaru, Julieta Rotaru, Maia Morgenstern, Adrian Constantin – membru in cadrul ACDR, si altii; lideri importanti ai comunitatilor de romi din tara si din strainatate: Marian Daragiu – presedinte ACDR, David Mark – Secretar General ACDR, Romeo Tiberiade – Vicepresedinte ACDR si altii.

 

Evenimentul s-a desfasurat la Hotel Howard Johnson din Bucuresti si a cuprins o expozitie de pictura, muzica de camera si un recital de poezii al poetei Izabelei Tiberiade de etnie roma, eleva a Colegiului National “Carol I” din Craiova, poezii recitate in limba romani de catre Izabela Tiberiade si in limba romana de catre Maia Morgenstern.

 

In cadrul intalnirii au fost dezbatute probleme legate de integrarea romilor in societate, probleme despre egalitatea de sanse in societatea romaneasca, ambasadorul afirmandu-si dorinta de a sprijinii comunitatile de romi pentru a fi educate si incluse in societate. O buna parte din timpul dezbaterilor a fost acordat si culturilor romilor, in care s-a discutat despre promovarea si aducerea in atentia publica a acestei culturi, precum si integrarea in manualele scolare de istorie.

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.