Consiliul Județean, proiecte de zeci de milioane de euro împreună cu bulgarii

Consiliul Județean, proiecte de zeci de milioane de euro împreună cu bulgarii

1.518
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Autoritățile din Dolj și cele din Vratsa, Bulgaria, intenționează să depună împreună proiecte pentru dotarea spitalelor. “Și noi și prietenii noștri bulgari avem nevoie de investiții în acest domeniu. În ceea ce ne privește pe noi, județul Dolj se va înscrie în competiție pentru achiziționarea de aparatură performantă de ultimă generație, având în vedere că numai prin banii Consiliului Județean avem proiecte în valoare de 20 milioane de euro”, a declarat Ion Prioteasa, președinte CJ Dolj.

 

Decizia de a depune proiecte pentru îmbunătățirea condițiilor din spitale împreună cu bulgarii vine după ce numai Doljul a obținut o finanțare de aproximativ 20 de milioane de euro prin Programul Transfrontalier 2007-2013. “Am avut proiecte pentru creșterea capacității și gestionarea situațiilor de urgență, dar și îmbunătățirea structurii de infrastructură, promovarea potențialul economic, din domeniul agriculturii, dar și în domeniul educațional“, a mai spus Prioteasa.

 

Ultimul proiect, proaspăt încheiat, a vizat Centrul de coordonare și management pentru intervenții în caz de dezastre. Este vorba de o investiție de aproape cinci milioane de euro, din care partea română a construit centrul de coordonare și a achiziționat cinci pompe motorizate pentru pomparea apei, o ambarcațiune cu motor de salvare, iar bulgarii echipamente de protecție împotriva radiațiilor, dezastrelor chimice și biologice, echipamente tehnice specifice, echipamente de stingere a incendiilor, o autospecială de apă și spumă.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4456

    traiasca europa

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.