Avocatul Poporului face anchetă în cazul sinuciderilor de la Craiova

Avocatul Poporului face anchetă în cazul sinuciderilor de la Craiova

1.481
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la sinuciderea celor doi tineri în vârstă de 13 ani, respectiv 19 ani din casele de tip familial din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj.

 

Reprezentanți ai instituției Avocatul Poporului au efectuat vizite la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj, căsuțe de tip familial și Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova. Au avut loc discuții cu directorul DGASPC Dolj, cu președintele Comisiei pentru Protecția Drepturilor Copilului, cu manageri de caz și psiholog, cu șeful Complexului de Servicii Specializate de tip rezidențial și cu asistenta maternală.

 

Reamintim că o fată de 13 ani, care locuia în Casa de tip familial ”Amicii” din Craiova a încercat să se sinucidă pe 2 decembrie, spânzurându-se de o țeavă de gaze din spatele blocului în care locuia. O zi mai târziu a murit. Al doilea eveniment tragic s-a petrecut în seara de 5 decembrie, când un tânăr de 19 ani, prieten al fetei de 13 ani, s-a aruncat în gol de la etajul 8 al unui bloc aflat în construcție, din zona Fortuna, în cartierul Craiovița Nouă. Tânărul își anunțase gestul pe o rețea de socializare, însă niciunul dintre cei care îl aveau în grijă nu a luat măsuri.

 

În privința aspectelor constatate urmează a fi întocmit un raport de vizită care va fi publicat pe site-ul oficial al Avocatului Poporului.



4 COMENTARII

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     13-03-2010
    Mesaje
    85

    dak face ochila ala ancheta e clar

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     13-05-2015
    Mesaje
    312

    O sa se duca si o sa gaseasca totul in regula ca asa e bine.

  3. #3
    @#I
    Addicted!
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1579

    Este omor în cazul fetei. Fata a fost luată abuziv de la mama adoptivă, cu acte medicale falsificate conform cărora mama ar fi fost bolnavă și incapabilă că aibă grijă de copilă. Mama a făcut proces și a dovedit că boala care i se punea în seamă NU EXISTĂ. A fost o afacere pentru cei care au vrut să facă bani pe seama copilului. Cei care au făcut asta sunt niște monștri. Au determinat moartea fetiței și au distrus-o și pe mama ei.
    Poate se interesează Av. Poporului de modul în care s-au falsificat actele mamei de la care a fost luată fata. Sinuciderea este rezultatul acestor mârșăvii inumane.

  4. #4

    Ca sa nu te dea afara incepi anchete pina acum nimic nu facei

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.