Craiova contestă rezultatul selecției pentru Capitală Culturală

Craiova contestă rezultatul selecției pentru Capitală Culturală

1.729
26
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 3,67)

Craiova și alte patru orașe au semnat, prin asociațiile care le reprezintă, o scrisoare de contestare a rezultatului procedurii preliminare de selecţie pentru desemnarea oraşelor care au intrat pe lista scurtă, au transmis reprezentanții Asociaţiei „Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021”.

 

hyperion 2 Craiova 2021

Craiova, Brăila, Brașov, Iași și Târgu-Mureş sunt nemulțumite de rezultatul etapei de preselecție a orașelor care intră în cursa finală pentru titlu și susțin că a fost viciat de prezența în comisia de evaluare a două persoane implicate în promovarea uneia dintre candidate. ”În scrisoare, semnatarii explică în baza căror criterii din Regulamentul competiţiei europene consideră aceştia că faza de preselecţie a oraşelor din România pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii a fost profund viciată, rezultatele comunicate fiind puse, în mod grav, sub semnul îndoielii”, se arată în comunicatul de presă remis presei de Asociația Craiova Culturală.

craiova capitala culturala europeana

 

În contestaţia noastră ne bazăm pe neîndeplinirea criteriilor prevăzute chiar în documentele oficiale care normează organizarea acestei acţiuni, dar şi pe lipsa de experienţă dovedită a celor două aşa-zis experte desemnate de Ministerul Culturii pentru a juriza etapa de preselecţie din România a competiţiei pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii. În calitate de preşedinte al ACCEC 2021, le solicit public celor două experte din România ale juriului să ne comunice dacă au lucrat la dosarul Bucureşti 2021, care este expertiza lor în dezvoltarea culturală a unui oraş şi să nominalizeze oraşul Capitală Europeană a Culturii pentru care au lucrat, acestea fiind criterii pe care ar fi trebuit să le îndeplinească în calitate de expert şi membru al juriului pentru o asemenea competiţie. Totodată, le rugăm să ne comunice public dacă au depus declaraţie pentru un potenţial conflict de interese în ceea ce priveşte dosarul Bucureştiului, având în vedere că ambele membre ale juriului din România – Valentina Iancu şi Raluca Velisar – lucrează în instituţii des menţionate laudativ în dosarul de candidatură Bucureşti 2021, dar şi faptul că, în cazul în care Bucureştiul devine Capitală Europeană a Culturii în 2021, instituţiile cu care colaborează cele două experte vor fi principale beneficiare ale proiectelor incluse în dosarul de candidatură. În acest moment, avem dubii foarte mari inclusiv legate de verificarea dosarelor înscrise în competiţie, ţinând cont că în dosarul de candidatură al oraşului Baia Mare se menţionează că, la data depunerii acestuia – 10 octombrie 2015, strategia culturală a oraşului a fost deja adoptată, condiţie obligatorie solicitată candidatelor de către Uniunea Europeană. În realitate, strategia culturală a oraşului Baia Mare nu este nici la această oră adoptată în Consiliul Local, fiind în dezbatere publică până la data de 10 decembrie. În concluzie, noi solicităm, în mod legal şi în spiritul Regulamentului competiţiei Capitală Europeană a Culturii, reluarea procedurii de selecţie pentru faza a doua a competiţiei şi revocarea calităţii de membru al juriului celor două doamne – Raluca Velisar şi Valentina Iancu”, a cerut Lucian Dindirică, preşedintele Asociaţiei „Craiova 2021”.

 

Scrisoarea va fi transmisă concomitent Dlui. Jean-Claude Juncker – Preşedintele Comisiei Europene, Dlui. Donald Tusk – Preşedintele Consiliului European, Dlui. Martin Schulz – Preşedintele Parlamentului European, Dlui. Markku Markkula – Preşedintele Comitetului European al Regiunilor, Dlui. Tibor Navracsis – Comisar European pentru Cultură, Educaţie, Tineret şi Sport, Dlui. Karel Bartak – Head of Culture Unit, Comisia Europeană, Dlui. Klaus Iohannis, Preşedintele României, Dlui. Dacian Cioloş, Prim-Ministru al Guvernului României, Dlui. Vlad Alexandrescu, Ministrul Culturii, Dlui. Steve Green, Preşedintele Juriului de Selectare şi Monitorizare a titlului de Capitală Europeană a Culturii. 



26 COMENTARII

  1. #1

    Nu are, la calea bucuresti si-a batut joc cu micro pistele alea de biciclete, si acum sa fim seriosi suntem orasul unde tinerii citesc cel mai putin, majoritatea o carte cel mult 2 pe an. Vrem cultura dar majoritatea in afara de manele nu asculta altceva. Infrastructura nevoie Olguta a inceput N lucrari la care nu face fata.

  2. #2

    Eu sunt curios ce se va intampla cu Parcul Nicolae Romanescu, care in acest moment arata ca dupa razboi, oare il va mai termina sau va ramane in stadiul in care este acum? Ca lucrari se tot fac dar……fonduri or mai fi?

  3. #3

    Pana la urma încercarea moarte n-are … oricum nu avem nimic de pierdut … nu contest faptul ca orașele selectate poate stau mai bine decât noi la capitolul cultura … dar e aiurea sa iti bați joc de munca unora prin conflicte de interese sau prin faptul ca îi accepți și pe cei care nu respecta unele condiții impuse …

  4. #4

    E ok. Trece repede perioada de negare

  5. #5

    intra in bugetul din 2016 al primariei

  6. #6

    Nu au treaba proiectele începute … oricum mare parte din reabilitări se fac pe fonduri europene … bine toți speram sa fie gata cât mai repede și cu o calitate cât mai buna … adică opusul a ceea ce s-a făcut pe Calea București

  7. #7

    An 2021avem sanse acum nu poate se finalizeaza toate sparturile din orasul Craiova

  8. #8

    logic dar faceti ceva pt ROMANESCU

  9. #9

    POATE CA IN 2021 CRAIOVA VA ARATA BINE DAR ACUM ARE ZONE INCLUSIV PARCUL ROMANESCU CARE SUNT CA DUPA RAZBOI !

  10. #10

    Mare parte cu fonduri de la bugetul local, pt ca lucrarile sunt executate doar de firme agreate de psd si nu o sa fie finalizate la timp.

  11. #11
    Newcomer
    Data de inscriere
     06-12-2015
    Mesaje
    43

    A luato in mana ce sa mai. Ea credea ca, cu mizeria asta o sa ajunga capitala europeana. Doamne apara si pazeste, foarte bine ca nu ne-au ales mai departe, ca era o deziluzie pentru viitorii turisti. Eu sunt curios ce face cu desenele alea de pe tren sau de pe rablele alea de tramvaie pe care a pus folie cu Craiova capitala culturala 2021 . Asta doar in mintea ei idioata si a paranoicilor ca ea care traiesc in jeg si cred ca e lux.

  12. #12
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4944

    Bună gluma.. Șanse aproape de 0 de reușită.. Am auzit că vor cica să obțină și derogare de la Uniunea Europeană de câteva luni pentru a prelungi perioada de cheltuire a Fondurile Europene.. Și derogarea asta este iarăși o glumă răsuflată.. Poate în caz de forță majora s-ar fi aprobat.. dar în caz de incompență.. no way..
    Noi am mai avut o prelungire cu 1 an de la UE pentru fonduri.. acum să facem prelungire la prelungire.. cred că ne dau ăștia de la UE cu măciuca în cap rău de tot..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  13. #13
    Senior Member
    Data de inscriere
     29-06-2009
    Mesaje
    607

    si cand vom primi rasunsuri la scrisoarea transmisă concomitent Dlui. Jean-Claude Juncker – Preşedintele Comisiei Europene, Dlui. Donald Tusk – Preşedintele Consiliului European, Dlui. Martin Schulz – Preşedintele Parlamentului European, Dlui. Markku Markkula – Preşedintele Comitetului European al Regiunilor, Dlui. Tibor Navracsis – Comisar European pentru Cultură, Educaţie, Tineret şi Sport, Dlui. Karel Bartak – Head of Culture Unit, Comisia Europeană, Dlui. Klaus Iohannis, Preşedintele României, Dlui. Dacian Cioloş, Prim-Ministru al Guvernului României, Dlui. Vlad Alexandrescu, Ministrul Culturii, Dlui. Steve Green, Preşedintele Juriului de Selectare şi Monitorizare a titlului de Capitală Europeană a Culturii. ??????

  14. #14

    Daca ne facem de cacat , macar sa ne facem pana la capat)

  15. #15
    Newcomer
    Data de inscriere
     06-12-2015
    Mesaje
    44
    Citat Mesaj initiat de cristianb
    si cand vom primi rasunsuri la scrisoarea transmisă ??????

    Stai ma nu te agita. Vezi-ti linistit de treaba, nu mai sta tu stresat cu asta, ca mizeria asta de oras nu merita acest titlu. Daca ar fi desemnata prin absurd, viitorii, sau potentialii vizitatori, ar ramane socati, o experienta neplacuta. Lasa ca e mai bine, primim cea ce meritam, adica NIMIC. Doar paranoica de olga si cu acolitii sai visau la asa ceva. Ea se lauda ca e cea mai tare din parcare, si in 3 ani a reusit sa faca PRAFFF acest oras. Are dreptate cand spunea ca ce a facut ea nu au facut altii in 25 de ani, asta da performanta,

  16. #16
  17. #17
  18. #18

    Plus zecile de sparturi in asfaltul nou-nout, unele chiar in mijlocul intersectiilor, care au fost peticite si se simt ca naiba cand treci cu masina peste ele. Parca aveam si noi asfalt nou pe calea bucuresti….

  19. #19

    Craiova nu are fata de capitala culturala si punct.sa nu se mai cace pe ei atat ca pute !! iar marmota aia de olguta sasi faca frumos bagajele si sa plece de unde a venit

  20. #20

    Robert Anghel Pune mana și mai înalt o ca ai cursa prea mica la suspensie )

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.