Craiova: Deținuții au făcut revoltă în Penitenciarul de Maximă Siguranță

Craiova: Deținuții au făcut revoltă în Penitenciarul de Maximă Siguranță

1.841
31
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 2,75)

Trei deținuți încarcerați în Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova s-au revoltat, duminică, 20 decembrie, și au dat foc saltelelor, au spart geamurile și obiectele sanitare. Aceștia s-au arătat nemulțumiți de programul de difuzare a semnalului TV.

 

În urma protestului celor trei, alte patru persoane aflate în cadrul camerei de deținere li s-au alăturat. ”În data de 20 decembrie 2015, ora 00:05, trei deținuți au distrus bunurile aflate în camera de deținere, antrenând în aceasta formă de protest și alte patru persoane din cadrul secției de deținere în care sunt cazați. Aceștia au contestat programul de difuzare a semnalului TV, luni-vineri până la 23:00, sâmbăta până la ora 24:00, iar duminica până la ora 23:00”, a precizat Marian Gînjoveanu, purtător de cuvânt, subcomisar de penitenciare.

Revolta a fost oprită cu ajutorul mascaților, care au stins focul și au imobilizat deținuții.

 

Potrivit liderului Sindicatului ”Solidaritatea” Penitenciarul Craiova, Radu Şchiopu, ”deținuții au perturbat liniștea cu ţipete, înjurături și au dat foc unei saltele“. Ulterior, trei dintre deţinuţii revoltați au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost trimiși la infirmerie.

 

În urma incidentului, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. În acest caz se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere, ultraj și eventual abuz în serviciu. La nivelul penitenciarului a fost declanșată o cercetare administrativă, pentru a stabili circumstanțele producerii acestui eveniment.



31 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     19-10-2005
    Mesaje
    42

    Foarte tare! Astia pentru semnal TV si noi stam si scuturam gorunul cu ochii la cresterea pensiilor parlamentarilor ! Hai sarbatori fericite in urmatorii 10 ani !

  2. #2

    Foarte tare! Astia pentru semnal TV . Noi stam si scuturam gorunul cu ochii la cresterea pensiilor parlamentarilor ! Hai sarbatori fericite in urmatorii 10 ani !

  3. #3

    FAPT : Detinutii sunt in executarea unei pedepse privative de libertate si trebuie sa respecte regulamentul de ordine interioara !
    FAPT : Gardienii sunt in marea lor majoritate prosti si corupti ! Ex. Prosti pentru ca puteau sa prelungeasca de sarbatori programul de vizionare TV si detensionau situatia; Corupti pentru ca primesc mita de la o anumita categorie de detinuti pentru a fi tramvaie, prin marfa vanduta in magazinul penitenciarului se introduce in interior de la bautura alcoolica la stupefiante, la sectorul vizita exista HIPOPOTANUL Constantinescu de 125 de kg ce pentru pretul corect ofera consultanta famililor detinutilor cum sa ocolesca procedurile si sa poata inchide ochii la introducerea prin sectorul vizita a obiectelor si substantelor interzise !
    Daca DNA Craiova si-ar face treaba peste 3/4 din personalul penitenciarului ar sta cazat permanent in interior pentru o perioda de cativa ani !

  4. #4
    Newcomer
    Data de inscriere
     08-04-2011
    Mesaje
    27

    Detinuti sunt infractori condamnati ori in asteptarea unei condamnari ce sunt paziti de INFRACTORI in uniforme ce inca n-au fost prinsi.

  5. #5

    LA drumuri si la sapat in mine cu ei,nu la pensiunile din penitenciare

  6. #6

    sa doarma in saltelele arse si in frig cu geamurile sparte

  7. #7

    Esti o TUTA cu IQ de vierme intestinal !

  8. #8
  9. #9

    Fac revolta de plictiseala si prea mult bine,la construit sosele ,pe camp la sapa si cules,la munca silnica nu la stat cu burata in sus cu 3 mese pe zi,sunt oameni care muncesc din greu si nu isi permit acoperis desupra capului si 3 mese in fiecare zi,la munca tu-le muma’n cur de hoti si pungasi,la munca grea cu ei sa produca ce consum ca celor cinstiti nu le da nimeni degeaba absolut nimic.

  10. #10

    Dai în pu.a mea! Nu le mai dați mâncare pina nu se liniștesc! Ce pu.a mea de drepturi mai au? Niste kkti !!! Nu mai băgați bani în scursurile societății!

  11. #11
  12. #12

    florica ai fost cazata pe la pms?

  13. #13

    Doru daca avem nevoie de supozitoare… stim de unde se cumpara

  14. #14
  15. #15
  16. #16

    La drumuri si poduri cu ei.ca pe vremea lui Ceausescu.la cate zecii de mii de detinuti avem facem ziua si km de autostrada.CEDO sa isi vada de treaba ei.

  17. #17

    Tu faci parte din cei care au dat ceva în plus de știi asa de multe? De ce discuți pe Facebook mergi pe calea legală! Sau îți e frică că. O pățești și tu?

  18. #18
    0-day Member
    Data de inscriere
     25-11-2015
    Mesaje
    2

    Margareta Florica
    ai fost cumva in penitenciar de stii atatea lucruri? daca ai trecut pe acolo de ce nu zici si ca detinutii au mancare pe care bolnavii din spital nu pot nici sa viseze ca vor manca asa ceva si ar mai trebui spus ca de cate ori se considera nedreptatiti vin toate OnG-urile si avocatul poporului si ii ajuta?
    detinutii au atatea drepturi ca fac mereu plangeri peste tot, dar familiile care au de suferit de pe urma criminalilor si violatorilor nu conteaza in ochii celor de la drepturile omului care ajuta raufacatorii.

  19. #19
    Junior
    Data de inscriere
     05-04-2013
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    95

    R.E.S.P.E.C.T

  20. #20
    Member
    Data de inscriere
     03-04-2007
    Mesaje
    184

    Ne costa bani niste scursuri de oameni , au venit jegosii hotii de miliarde obisnuiti cu luxul au inceput sa se vaiete ca nu sunt conditii bune in inchisori ei vor sa fie ca la ei in palat si in inchisoare . Sa stea mai rau ca porcii merita in grajduri mici , fara tv , au si televizor aia mai cu bani cu relatii or fi adus si jacuzzi in celula .

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.