La volan, aproape de comă alcoolică

La volan, aproape de comă alcoolică

1.663
19
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 3,67)

Un craiovean în vârstă de 42 de ani a fost prins la volanul unui Ford Fiesta cu o alcoolemie aproape de coma alcoolică. Viorel Priceputu a fost tras pe dreapta de polițiștii de la Secția 5 după ce un pieton a sunat la 112 când a văzut mașina care mergea “în valuri”. Bărbatul a fost pus imediat să sufle în fiolă, iar rezultatul a fost unul șocant: 1.25 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus imediat la spital pentru recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcolemiei.

 

Nu a fost însa singurul șofer băut prins de polițiștii doljeni. Liviu Negreț, în vârstă de 41 de ani, din Unirea, a fost prins de polițiștii de la Plenița la volanului unui Iveco cu 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat recoltarea de sânge la spital.

 

Și Gheorghe Bucicoiu a fost prins șofând după ce a consumat mai multe pahare de alcool. Bărbatul, în vărstă de 43 de ani, se afla la volanul unui Matiz când a fost oprit de polițiștii de la Rutieră pe Strada George Enescu. Imediat ce șoferul a deschis geamul, mirosul de alcool i-a ”lovit” pe oamenii legii care l-au pus să sufle în fiolă. Bărbatul, care avea o concentrație de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

 

Cei trei șoferi au rămas fără permis pentru 90 de zile și s-au ales cu dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducere conducere a unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care se află sub influența băuturilor alcoolice.

Fotografie arhivă



19 COMENTARII

  1. #1

    Ar trebui permisul retinut pe viata pentru asa ceva. Legile lui cacat..ca asa omoara oameni nevinovati.

  2. #2

    Silviu Popa milogii de la rutiera amendeaza doar oamenii normali …aseara lumea „buna” facea cerculete in giratorii si nimeni nu le zicea nimic!

  3. #3
  4. #4
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-04-2010
    Mesaje
    418

    ce permis frate,puskarie min.5 ani pe lok,si dupa cu permisul luat

    Edited by MOD
  5. #5
    0-day Member
    Data de inscriere
     18-05-2015
    Mesaje
    6

    Legi prea blânde cu astfel de specimene….Ai consumat alcool poți merge cu taxi…sau poți sta acasă…. Dar unii se cred….Batman.

  6. #6

    1. Invatati sa scrieti articole si sa dati titluri. Cand zici aproape de coma alcoolica? Ce inseamna? Cat trebuie sa ai alcoolemia ca sa intrii in coma alcoolica? Sa stim naiba si noi sa ne oprim cand e cazul. Nu vrem sa intram in coma acum de sarbatori
    2. Nu se mai foloseste de prin anii `90 fiola. Noroc cu tehnologia asta ca avem si noi acum Etilotest.

  7. #7

    Coma alcoolica se instaureaza la o valoare de 2,5 g/L alcool pur in sange. Prin urmare, valoarea de 1,25 g/l alcool in aer este destul de aproape de coma, avand in vedere ca la sange iti iese aproape dublul valorii din aparat…

  8. #8

    Coma alcoolica la debut, bolnavul prezinta semne de alcoolism acut: diplopie (vedere dubla), dizartrie (nu poate pronunta cuvintele), ataxie cerebeloasa(mers ebrios, limbaj sacadat), vertij (ameteli), agitatie cu halucinatii si delir.

    Coma se instaleaza la o alcoolemie de 3-4 g la mie, cu congestia fetei si a conjunctivelor oculare, cu puls rapid si plin, respiratie stertoroasa, tahicardie, halena etanolica (mirosul gurii).
    Sursa: http://www.bendo.ro/coma-alcoolica-simptome-tratament/

  9. #9

    Bogdan, totul este oarecum relativ. Depinde de greutatea pacientului, inaltime, masa musculara, si bineinteles, daca a mancat sau nu, si daca s-a hidratat. Totodata, din experienta ta de „om al legii”, se mai foloseste fiola?!?

  10. #10

    Nu. S-a abolit de mult practica cu fiola e interzis sa o mai folosesti.

  11. #11

    Bogdan, si cand suflai in fiola, iti soptea si alcoolemia? ) Eu n-am apucat-o.

  12. #12

    Daca fiola capata o anumita nuanta de verde, il duceai la sange

  13. #13
  14. #14

    La puscarie cu astfel de javre !!!!!!!!

  15. #15

    Milogii de la circulatie nu au curaju sa se ia de baietii destepti !

  16. #16
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4976

    Cea mai bună dispoziție e atunci când ești pe jumătate cheaun de zici că ești omul peșterii îmbrăcat în fustă de blană de smilodon .. Dacă treci de jumătate cheauneală atunci o dai în bengăneală și nu e vorba că ai probleme cu legea, e vorba că mori drac’ că intri în comă alcoolică de nici Dumnezeul Bețivilor nu te mai salvează..
    Alcoolul consumat cu moderație creează bună dispoziție.. Alcoolul consumat în loc de apă atacă în primul rând neuronii din creieri. Probabil studiind niște alcooliști notorii a ajuns Darwin la concluzia că oamenii se trag din maimuțe..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  17. #17
    Newcomer
    Data de inscriere
     06-03-2009
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    48

    Aiurea ar trebui sa schimbe legea , sa nu se ia permisul decat in caz de accident si in cazul unui contol de rutina amenda sa fie pe masura si sale retina masina 24h…. cum este si in alte tari….

    Cine nu risca, nu castiga!
  18. #18
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    3491

    Bine macar ca nu au lovit pe cineva…

  19. #19
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    3033

    Ar trebui permisul retinut pe viata si puscarie.

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.