Primarul Gheorghiță de la Podari, trimis în judecată de procurorii DNA

Primarul Gheorghiță de la Podari, trimis în judecată de procurorii DNA

3.728
15
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Constantin Gheorghiță, primarul localității Podari, Petre Prodileanu, viceprimar, Cistinel Băbălău, șeful Serviciului Taxe și Impozite, secretara primăriei, Mioara Stan, arhitectul comunei, Mariana Vlăduți, dar și un alt arhitect și un inginer ai unei societăți comerciale, au fost trimiți în judecată, în stare de libertate, de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova pentru abuz în serviciu și fals intelectual, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Procurorii au pus sechestru pe bunurile mobile și imobile deținute de inculpații Gheorghiță Constantin, Prodileanu Petre, Băbălău Costinel și Stan Mioara, până la concurența sumei de 106.000 euro.

 

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA Craiova, inculpatul Gheorghiță Constantin, în calitate de primar al comunei Podari și președinte al Comisiei pentru analiza notificărilor conform Legii nr. 10/2001, a emis, la 26 mai 2008, în mod abuziv, o dispoziție prin care a aprobat restituirea suprafeței de 5.000 m.p. unei persoane, iar la data de 30 iunie 2008, a pus-o pe aceasta în posesie cu suprafața de 5.000 m.p. în intravilanul comunei Podari, întocmind și semnând un proces-verbal, alături de inculpatul Prodileanu Petre, viceprimar al aceleiași localități, cu toate că persoana respectivă nu a fost prezentă, iar comisia nu s-a deplasat efectiv în teren și nu a procedat la efectuarea de măsurători. Dispoziția susmenționată a fost emisă în două exemplare distincte ca și conținut, având însă aceeași dată și număr de înregistrare, una fiind prezentată instituției Prefectului, iar cealaltă beneficiarului restituirii suprafeței de teren.
Terenul în suprafață de 5.000 m.p., obținut în împrejurările descrise mai sus, a fost vândut, prin intermediul altei persoane, la data de 21 ianuarie 2010 inculpatului Băbălău Costinel. După ce a intrat în posesia terenului, inculpatul Băbălău Costinel a demarat procedurile de înscriere în cartea funciară a dreptului său de proprietate asupra imobilului respectiv. În acest context, în primăvara anului 2010, inculpatul Băbălău Costinel l-a determinat pe inculpatul Pisică Radu Cristian să îl ajute cu întocmirea documentației tehnice necesare pentru obținerea autorizației de construire cu privire la mai multe imobile aparținând S.C. ANIF S.A. Dolj care erau deja edificate pe terenul respectiv.

 
La rândul său, inculpatul Pisică Radu Cristian l-a determinat pe inculpatul Albu Iulian Alexandru să întocmească documentația tehnică nereală, în beneficiul inculpatului Băbălău Costinel, pe care acesta a folosit-o la obținerea autorizației de construire.

 
În perioada martie – aprilie 2010, inculpatul Băbălău Costinel, i-a determinat pe inculpații Gheorghiță Constantin, Stan Mioara și Vlăduți Mariana, să elibereze autorizația de construire/desființare și certificatul de urbanism, privind construirea unui depozit de materiale și a unei construcții anexă, în comuna Podari, județul Dolj, deși construcțiile pentru care a solicitat autorizarea erau deja edificate și se aflau în patrimoniul S.C. ANIF S.A. Dolj (instituție de stat), iar pe inculpatul Prodileanu Petre, să încheie procesul verbal de recepție al lucrărilor. 

 

La data de 06 iulie 2010, inculpatul Băbălău Costinel, pretinzând că este proprietarul clădirilor aparținând S.C. ANIF S.A. Dolj, situate în comuna Podari, a indus în eroare un cumpărător de bună credință cu prilejul încheierii contractului de vânzare cumpărare privind clădirile respective, obținând astfel, în mod injust, suma de 106.000 euro ca și preț al vânzării și cauzând totodată o pagubă în cuantum de 106.863,38 lei (valoare de inventar) în dauna S.C. ANIF S.A. Dolj. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Direcției Generale Anticorupție.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj, cu propunerea de a se menține măsurile asiguratorii dispuse în cauză.



15 COMENTARII

  1. #1
  2. #2
  3. #3
    0-day Member
    Data de inscriere
     30-08-2010
    Locatie
     1mai
    Mesaje
    2

    incet si sigur

  4. #4

    verificati`l de SIDA intai !!!!!

  5. #5
  6. #6

    Trimiteti-o si pe Olguta impreuna cu Klaus Iohannis si Ciolos, saraciile poporului roman!

  7. #7
  8. #8

    HOTII DUPA GRATII !!!!!!CONFISCAREA AVERILOR !!!!!!!!!

  9. #9
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     29-01-2006
    Mesaje
    948

    ce fata de spagar are hotu

    Lupii sunt mai slabi si mai mici decat elefantii sau leii,insa nu vei vedea niciodata un lup dansand la circ.
  10. #10
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4983

    Asta nu e primarul in care fisu are firma de cablu si nu poate nicio firma de cablu sa intre in Podari ca are fiso monopol???
    E fibra optica de internet in Podari??? Sau voi astia din Podari aveti toti abonamente la tv de la fiu primarului?? )

    http://podari.ro/televiziune.html )

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  11. #11
  12. #12
  13. #13

    Mai bine vați bucura de viața voastră ,decât să analizați niște știri nefondate

  14. #14
  15. #15
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    3503

    Scapă repede

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.