(Update) Deszăpezirea Craiovei, un eșec. Poliția a amendat Salubritatea

(Update) Deszăpezirea Craiovei, un eșec. Poliția a amendat Salubritatea

3.850
75
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 5,00)

Deși s-au lăudat că au scos la rampă utilaje, materiale antiderapante și chiar ATV-uri pentru a scoate la lumină străzile acoperite de zăpadă din Craiova, reprezentanții Societății de Salubritate au fost amendați, în cursul nopții trecute, de Poliția Rutieră Craiova. Motivul: nu au curățat carosabilul și au pus în pericol traficul rutier. Reprezentanții Salubrității au precizat, pentru Craiova Forum, că Programul pentru deszăpezirea Craiovei a fost respectat și că nu au fost înștiințați, deocamdată, despre contravenția primită. 

 

 

Amenda, în valoare de 2.205 lei, nu a lovit atât de tare tare în bugetul societății aparținând municipalității, cât în orgoliul conducerii, care s-a lăudat cu modul în care au acționat pentru a curăța Craiova. Mare atenție s-a acordat centrului orașului, unde angajații salubrității au intervenit cu ATV-urile cu lamă pentru degajarea zăpezii, în detrimentul străzilor.

 

Mari bulevarde și străzi din Craiova au rămas acoperite cu zăpadă, spre disperarea șoferilor. Oamenii s-au plâns că se circulă greu și că nu prea au văzut la treabă angajați care să curețe străzile. Asta în condițiile în care se știa de câteva zile că urma să ningă.

 

SC Salubritate Craiova a fost amendată în cursul nopții de duminică spre luni pentru că nu a întreținut corespunzător străzile din oraș creând un pericol pentru siguranța participanților la trafic. Tot în cursul nopții a fost amendată și SCLDP Dolj pentru că nu a acționat pentru curățarea părții carosabile pe DJ 552 Craiova-Bucovăț. Ambele societăți au fost amendate cu suma de 2.205 lei”, a precizat, pentru Craiova Forum, Alin Apostol, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj.

Potrivit acestuia, societăților sancționate le-a fost pus în vedere să se conformeze dispozițiilor de a curăța carosabilul, în caz contrat fiind pasibile de noi amenzi.

 

Update, ora 16:10: Reprezentanții SC Salubritate Craiova SRL au transmis către Craiova Forum un punct de vedere referitor la sancțiunea primită de la IPJ Dolj, după ce ar fi aflat de amendă chiar din această știre. Potrivit acestora, deszăpezirea s-a făcut conform unui program prestabilit, ”care prevede timpi diferiți de intervenție pe cele 844 de străzi incluse în acest program, în funcție de importanța lor”.

 

Nu am fost informați și nu ni s-a comunicat până în prezent procesul verbal de contravenție. Așteptăm să vedem despre ce este vorba și apoi vom decide asupra căilor legale pe care le vom urma.

 

Din punctul nostru de vedere, a fost respectat Programul comun de acțiune pentru deszăpezirea, prevenirea și combaterea poleiului aprobat pentru iarna 2015-2016, care prevede timpi diferiți de intervenție pe cele 844 de străzi incluse în acest program, în funcție de importanța lor”, au transmis reprezentanții SC Salubritate Craiova SRL.

 



75 COMENTARII

  1. #61
  2. #62

    )) fa mi un desen daca esti talentat

  3. #63

    „Zero” la organizare si asumare a deszapezirii!

    Politia putea da o amenda adevarata, nu una simbolica , pe baza careia se mai face si caterinca in primarie!

  4. #64

    una e sa strangi zapada intr-un loc alta sa o arunci pe carosabilul curat ..plugul nu trece de 50 de ori intr-o zi pe o strada pentru ca „nesimtiti” arunca zapada di nou pe carosabil. In plus e obligatia ta ca catatean sa cureti zapada de pe trotuarul din fata blocului asa cum magazinele sunt obligate sa isi curete trotuarul si cei de la case la fel. Ca stand la bloc poate ai pretentia sa iti curete asociatia trotuarul e alta poveste ..dar nu e obligata primaria sa iti curete trotuarul

  5. #65

    Cred ca ăsta e singurul comentariu cu adevărat obiectiv și din păcate complet adevarat

  6. #66
    Member
    Data de inscriere
     19-09-2013
    Mesaje
    102

    Olguta vrea Craiova sa fie capitala europeana ! Cred`ca va bucurati voi astia de ati votat`o !

  7. #67
    De-al casei
    Data de inscriere
     19-08-2013
    Mesaje
    276

    Au primit amenda ca nu au facut centrul bine… va dati seama ca in cartiere e praf.. lopata e de baza

  8. #68
    De-al casei
    Data de inscriere
     13-05-2015
    Mesaje
    365

    Ca la olteni

  9. #69

    Mesaje

    […] articol complet […]

  10. #70
    Newcomer
    Data de inscriere
     21-04-2012
    Mesaje
    22

    In 1 Mai nu a trecut nici un utilaj pe aleile dintre blocuri.
    I-a luat iarna prin surprindere, a inceput sa ninga in ianuarie….

    GET RICH OR DIE TRYING !!!
  11. #71

    domnul Bogdan Craciunescu nu a nins asa mult..o puteti cara (zapada) si cu lopata peste strada… hai sa nu ne mai plangem ca niste printese virgine ca tre sa caram 5 lopeti de zapada ..si in plus, o poti face gramada undeva in apropiere unde sa nu incurce prea rau …nu stiu de unde ideea ca nu stiu cine plateste diverse servicii …stiu! si stiu si ce am in cap..crede-ti-ma… e ceva! faptul ca dumneavoastra ati ales sa ma tutuiti si mai mult, sa trageti concluzii cum ca n-as avea nimic in cap fara sa ma cunoasteti, mie personal imi spune multe despre dumneavoastra.. inclusiv ca va deranjaza ca trebuie sa va curatati locul de parcare si sa nu aruncati zapada in strada imi spune, de asemenea, destul de multe despre dumneavoastra ..in rest, multa sanatate! ca zapada se topeste

  12. #72
    Junior
    Data de inscriere
     14-01-2014
    Mesaje
    80

    cerneleee,doamna primar!!!!

  13. #73
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4991

    Oare cu cate mii de tone de sare au dat efectiv pe strazi.. Nu de alta dar niciodata nu au fost masinile atat de sarate cum au fost anul asta..
    Si este evident ca pe la periferii dar nu doar la periferii meltenii si retardatii arunca zapada in strada. Eu le doresc sa aiba parte de atata zapada pe lumea cealalta in noptile geroase atata cat arunca ei in strada sa inot eu cu masina prin ea..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  14. #74

    Mesaje

    […] greu, toată noaptea. Drept să spun, nici nu aveam vreo îndoială, mai ales că Poliția Rutieră a amendat societatea de salubritate a primăriei tocmai pentru că nu și-au făcut datoria din prima zi, așa […]

  15. #75
    Addicted!
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    1936

    Bataie de joc..eu in seara cand ningea am facut cca 70 km numai prin oras,adica am cam alergat toata zaiua,norocul meu pe seara a fost masina de teren,pt ca in rest nu am vazut decat un amarat de tractor pe str Raului in jurul orei 19,zapada atingea 10 cm batatorita pe strazi….

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.