Craiova: Mașinile, controlate la pneuri

Craiova: Mașinile, controlate la pneuri

1.462
56
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Mai mulți conducători auto au fost amendați, ieri, de polițiștii de la Serviciul Rutier-Biroul Drumuri Naţionale şi Europene și polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova. Agenții au mers pe teren pentru a verifica dacă șoferii conduc regulamentar pe timp de iarnă și au montate anvelopele potrivite sezonului.

 

 

Oamenii legii au constatat și aplicat 105 sancțiuni contravenționale de peste 20.000 lei. Dintre acestea, 16 amenzi au fost aplicate pentru neutilizarea anvelopelor de iarnă.

 

Astfel, 14 certificate de înmatriculare au fost retrase, iar nouă permise de conducere au fost reținute în vederea suspendării  – trei dintre acestea fiind reținute pentru depășiri neregulamentare.

 

Recomandările Poliției:

 

  • Având în vedere condiţiile meteo nefavorbile este important ca înainte de a porni la drum, fiecare conducător auto, să-şi echipeze corespunzător maşina pentru sezonul rece.
  • Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să utilizeze preponderent frâna de motor şi să evite efectuarea depăşirilor, care în asemenea condiţii meteo-rutiere se dovedesc extrem de periculoase.
  • Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege.
  • Totodată, poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic.
  • Pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
  • Este important ca în zonele urbane să nu se oprească ori să se staţioneze cu autovehiculele pe traseele de deplasare a mijloacelor de transport public, pentru a permite intervenţia mijloacelor de deszăpezire şi desfăşurarea traficului, în general.
  • Pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, atât în timpul deplasării, cât şi în momentul traversării arterelor rutiere care obligatoriu trebuie făcută doar prin locurile special amenajate şi după o temeinică asigurare.

 



56 COMENTARII

  1. #41

    Tu poti iesi iarna afara, incaltat cu un bocanc la un picior si cu un slap la celalalt?

  2. #42
    Newcomer
    Data de inscriere
     29-12-2012
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    25

    As dorii sa stiu si eu cati dintre coi aveti cauciucuri noi la masini ??? Doar comentati aiurea :-( strzile le.au dezapezit ca sa ceara acte si toate cele sa faca treaba ca numai amenzi dau cand trebuie sa dirijeze circulatia habar nu !!!! Dar sa scrie amenzi si sa retina permise stiu toti dai incolo ! Iar voi astia care vb aiurea toneti.va gura ca daca au vechime mai mare de 2000000 de ani nu mai sunt ok eu am cauciucuri 2006 si sunt uzate 15% sunt aproape noi !!! Pe unele nici nu scrie cand sunt fabricate pt ca sunt reesapate !!!

  3. #43
  4. #44
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4992

    Gumele conteaza maxim 20-30 la suta restul de 70 la suta conteaza calitatile soferului si calitatile masinii.
    Eu am mers vreo 3 ierni cu anvelope de vara fara absolut nicio problema si am prins nameti de zapada de o juma de metru.. Diferente inte anvelope de vara si de iarna odata cu evolutia tehnologica exista si se simt dar cum am mai spus mai sus principalul lucru care conteaza este soferul.. apoi masina.. si pe ultimul loc anvelopele.. Nu am bagat aici calitatea drumurilor ca oricum in Romania dar nu doar in Romania iarna drumurile sunt pe juamatate impracticabile.

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  5. #45

    Cand te gandesti ca nu exista asa ceva, iarna vara..erau decat pt greutate c uri..etc

  6. #46

    doamne, cati dobitoci au comentat aici si ei nu au nici carnet

  7. #47

    Madalin Tudor iauzi ce zic astia……

  8. #48

    Sambata vin conti winter contact noi…..

  9. #49
  10. #50
  11. #51

    Am o muie o cotrolati ? Drumulile din cartiere sunt bune?

  12. #52
  13. #53

    Daca pun astea merg pe burta….

  14. #54

    Ionuț Iordache 24 milioane și îți e drag ? Cu tot respectul ești prost de puți. )

  15. #55
    Newcomer
    Data de inscriere
     09-04-2014
    Mesaje
    32

    Stuparu Mihai Radu, prietene, du-te si culca-te… nu iti zic ca esti prost, se vede cu ochiul liber.

    M-am saturat de „jmekerii” care isi cumpara rable second-hand la mana a paişpea din Jermania si apoi cumpara anvelope cu 50 lei bucata ca sunt atat de rupti in fund incat alimenteaza cu cate 50 lei … dar le place sa se dea mari ca au bemveu sau mercedes desi dpdv al sigurantei masinile alea sunt atat de cazute incat ai prefera sa mergi cu un Logan nou decat cu harburile alea.

    Anvelopa trebuie folosita maximum 5-6 ani, cauciucul imbatraneste in timp si isi pierde proprietatile. Poti sa ai anvelope cu 8mm „carne” dar daca sunt vechi de 10 ani, sunt mai proaste ca unele cu 4 mm, de 1 an vechime .
    Daca ar fi dupa mine as interzice vanzarea anvelopelor second-hand cu vechime mai mare de 3 ani.

  16. #56
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    3519

    Viteza si gheata nu se prea înțeleg

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.