(Update) Protecția Copilului Dolj vrea să arunce în stradă un student orfan

(Update) Protecția Copilului Dolj vrea să arunce în stradă un student orfan

2.107
29
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Viorel Pătrașcu (foto), un tânăr de 24 de ani, aflat într-un centru de tip familial aparținând Direcției pentru Protecția Copilului Dolj, ar putea ajunge în stradă, deși este student și conform legii, trebuie să-l țină în plasament.

 

Tânărul este student în anul IV la Facultatea de Automatică și Calculatoare din Craiova. Băiatul a povestit că a fost nevoit să muncească pentru a se întreține și a întrerupt anul școlar. Deși a plătit taxa de școlarizare, Direcția pentru Protecția Copilului a decis să-l arunce în stradă.

 

Nu este primul scandal iscat la Direcția pentru Protecția Copilului Dolj. În urmă cu o lună, doi tineri aflați în centrele de plasament s-au sinucis. Cristina, în vârstă de 14 ani, s-a spânzurat de o țeavă de gaz de dorul femeii care a avut-o în grijă, iar Nicu s-a aruncat de la etajul 10 al unui bloc aflat în construcție.

 

UPDATE: Tânărul de 24 de ani a fost la un pas să fie dat afară chiar astăzi. Imediat ce a fost anunțat că va fi dat afară, băiatul a contestat decizia în instanță, însă magistrații au considerat că se poate întreține singur. „Chiar astăzi voiau să mă evacueze, fără să le pese că este iarnă, negândindu-se la nimic. Sunt în situația asta pentru că prima instanță a apreciat că m-aș putea întreține“, a declarat Virgil Pătrașcu.

 

Băiatul a ajuns în această situație după ce anul trecut s-a angajat pentru a se putea întreține și nu a mai făcut față la școală. Pentru că are un deficit de vorbire i-a fost foarte greu să își găsească de muncă. „În anul IV a trebuit să muncesc, a trebuit să îmi cumpăr și medicamente pentru a-mi întreține corpul. Am o problemă medicală. Eu vreau să îmi continui studiile“, a mai spus Virgil.

 

De partea cealaltă, reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului spun că băiatul nu a adus la timp documentele prin care să facă dovada că este student. Ba, mai mult, ar fi vrut să plece în Cehia. „Dacă se vor constata abateri în acest caz vor fi şi sancţiuni în consecinţă. Tânărul a solicitat să plece la muncă în străinătate, iar echipa formată din managerul de caz, psihologul instituţiei, dar şi alte persoane care lucrau în casa de tip familial au luat decizia propunerii încetării măsurii de plasament“, a spus Florin Stancu director DAGSPC Dolj.

 

Profesorii tânărului aflat în grija statului spun că nu au fost informați că acesta ar vrea să părăsească țara. „Nu a depus nicio cerere prin care să ne solicite întreruperea anului pentru că ar vrea să plece din România. Nici măcar după ce a pierdut anul universitar precedent. A făcut o cerere prin care repetă acest an“, a declarat Dan Selișteanu, profesor la Facultatea de Automatică și Calculatoare Craiova.

 

Situatia lui Virgil Pătrașcu va fi rezolvată în instanță.



29 COMENTARII

  1. #21

    Catalin Feraru ,Viorel nu este nici drogat,nici scandalagiu,nici alcoolist,nici nesimtit ca tine

  2. #22

    Viorel si-a platit taxa la facultate deci e student,daca situatia lui s-a facut in litera legii,de ce aceasta lege nu s-a aplicat si cand a fost vorba de stabilirea paternitatii lui?Paternitatea se stabileste macar in baza unei banale probe de sange,a lui s-a stabilit in baza unei declaratii,cel care se presupune ca e tatal lui a declarat ca nu o cunoaste pe mama lui si a avut castig de cauza,nimeni nu a cercetat daca este adevarat sau nu.

  3. #23

    Stimată doamnă, numele d-voastră îmi e cunoscut, insa, acum nu îmi dau seama de unde. Eu am analizat, cum am spus si mai sus, punctual textul acestei stiri. Din care observ, dumneavoastra ne oferiți alte detalii care nu privesc aceasta stire si care reflecta direct povestea acestui tânăr. Se pare, din ceea ce afirmati, ca sunteți din interiorul DGASPC Dolj si sunteti mai preocupata sa incalcati grav principiul „confidentialitatii” si multe altele.. Doamna Mariana Voinea, nimeni nu contesta situația gravă a starii in care se afla Viorel, insa, legea e lege. Tot instanța va fi cea care ii va clarifica situația. Mai bine s-ar face memorii de modificare a legilor pentru evitarea, pe viitor, a situatiilor de genul acesta. Mai bine s-ar reorganiza acele cetre de pregatire pentru o viata independentă pentru tinerii ce părăsesc sistemul de protectie. Mai bine, am responsabiliza tinerii prin prezentarea adevărului decat prin minciuni si invrajbiri. Câți tineri fara familii ajung oameni cu adevarat? Va spun eu.. putini, dar asta nu inseamna ca nu ajunge nici unul.

  4. #24

    Eu nu polemizez si nu susțin pe nimeni. Insa e dureros, ca după ce li se ofera toata viața sprijin si îngrijire ajung sa se „razboiasca” cu cei care le-au fost alături. Sunt zeci, sute, mii de copii care trăiesc in condiții inumane, sărăcie, etc. alaturi de familiile lor si isi doresc in continuare sa rămână acasa. Iar cei care sunt „protejati” de aceste realități sunt vesnic nemulțumiți, in loc sa învețe sa aprecieze ceea ce primesc. Din cate stiu, la nivelul DGASPC Dolj s-au creat in ultimii ani condiții decente pentru acesti copii/tineri, deci vorbim si de un management responsabil. Vina e a noastra, a societatii. Ne părăsim tot mai des si mai usor copii si bătrânii. Ii lăsăm în grija altora. Daca faptul ca gândesc si prețuiesc valorile moralității va deranjează atunci puteti in continuare sa ma atacați. Seara buna!

  5. #25
    0-day Member
    Data de inscriere
     31-01-2013
    Mesaje
    8

    Offf mintiti toti cu nerusinare , eu il cunosc destul de bine si a creat doar probleme directiei , totul se poate dovedi prin referate si documente oficiale. in caz de nu stiti el a ramas repetent pe caz de absente , nu are niciun act doveditor ca a muncit. cu toate acestea a luat bani de iesire din sistem si a dat o mare teapa folosindu-se de propaganda cu mass-media, pe langa faptul pot sa va dovedesc ca este un mare betiv

  6. #26

    Mariana Voinea este fosta maternala a lui Cristea Nicolae ..A apărut cu cazul lui Nicu pe la tembelizor și acum cu Viorel

  7. #27

    Acum am inteles de ce îmi părea numele cunoscut, si totodata am confirmarea ca acea persoana în calitate de angajat nu stie care ii sunt obligatiile. Oare va fi sancționată pentru ca a oferit informatii care trebuiau sa rămână confidențiale, nimeni nu le-a cerut si nimeni nu vorbea de situația familială a tânărului (nici măcar el!!!!!) ? Daca da, cu siguranta se va consideră nedreptatita ( desi nu e cazul). Daca nu, greseala acesteia se poate repeta oricand.

  8. #28

    Cat despre tine Cristiana, observ ca aceasta doamnă te-a jignit destul de grav, pentru ca ai spus ce stii despre tânăr. Parerea care, culmea, coincide cu a altui comentator. Stiu ca doare, dar părinții ( fie ei si „sociali” ) refuză adesea sa vadă greselile copiilor. Probabil, exista un pic de adevăr in vorbele voastre..

  9. #29
    Member
    Data de inscriere
     14-01-2006
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    134

    Nu vad pe nimeni care sa zica ” HAI SA PUNEM CATE 10 LEI SA II PLATIM O CHIRIE OMULUI” Daca ne strangem 100 de oameni se fac deja 1000 de lei… Sunt sigur ca sunt oameni pentru care nu ar conta 10 lei pe luna dar e mai usor sa injuri pe altu.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.