Legislație nouă pentru șoferii care conduc mașini cu volanul pe dreapta

Legislație nouă pentru șoferii care conduc mașini cu volanul pe dreapta

2.134
42
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Aleșii vor să oprească înmulțirea mașinilor cu volan pe partea dreaptă, care circulă în România. O inițiativă legislativă propune condiții mai stricte șoferilor care ar urma, printre altele, să facă ore suplimentare de condus şi să obţină permisul într-o ţară în care sensul de mers e reglementat pe partea stângă. Proiectul de lege urmează să fie discutat în sesiunea parlamentară din februarie.

 

Deputatul Alexandru Nazare propune ca, indiferent de experienţă, şoferii care vor să conducă maşini cu volanul pe dreapta să treacă mai întâi pe la instructorul auto pentru cel puţin 20 de ore, la volanul unui astfel de autoturism.

 

Proprietarii de maşini cu volanul pe partea dreaptă ar putea fi obligaţi şi să îşi doteze maşinile cu oglinzi periscopice, o investiţie ce poate ajunge la 300 de lei.

 

Inițiativa legislativă mai conţine şi o condiţie greu de îndeplinit de cei care au maşini cu volanul pe partea dreaptă – aceştia să aibă permisul de conducere obţinut într-o ţară în care se circulă pe partea stângă, de pildă Marea Britanie. Dacă nu sunt respectate aceste reguli, parlamentarii au prevăzut şi amenzi de până la 800 de lei, plus ridicarea certificatului de înmatriculare.

 

Deocamdată, cei care aduc în ţară un autoturism cu volanul pe partea dreaptă au de îndeplinit o singură condiţie suplimentară. „La omologarea unui autoturism dotat cu postul de conducere pe partea dreaptă obligă conducătorul să mute fasciculul luminos din partea stângă spre partea dreaptă. E singurul lucru pe care îl face Registrul Auto Român în acest moment”, a precizat George Adrian Dincă, directorul RAR.

 

Aproximativ 10 mii de astfel de maşini sunt înregistrate în România. Proiectul de lege este deocamdată în dezbatere publică.

 

Sursa: radiocraiova.ro



42 COMENTARII

  1. #1

    De la „alesii vor sa …” pana la „Legislatie noua”e cale lunga

  2. #2
    Senior Member
    Data de inscriere
     07-01-2006
    Locatie
     !
    Mesaje
    628

    N-am masina cu volan pe dreapta, dar astia sunt rau de tot dusi cu capul! Pai si atunci cand mergem cu masinile personale in Anglia, ar trebui sa facem ore suplimentare de conducere?! Cred ca initiatorii proiectului de lege s-au abtinut de la basini, in acest fel basina a urcat pe sira spinarii in sus, a penetrat cutia craniana si s-a instalat in creier ( pe care cu mare greutate l-a gasit ) . Altfel nu-mi explic ideile astora de rahat!

    Chestia haioasa la aceasta semnatura este ca, in momentul in care realizezi ca acest text este fara sens, este prea tarziu pentru a te opri din citit...
  3. #3
  4. #4

    Pai si daca vii acasa cu masina pe dreapta din anglia ce plm faci , iei amenda

  5. #5
  6. #6

    De ce boi? Aurele?! Esti proprietar cumva de vreun astfel de autoturism?! Pai hai sa iti zic o chestie.. Pe mine, RAR.ul, daca nu am garda la cauciucuri sau latimea cum scrie in certificat, nu ma trece! Sau imi retine certificatul pentru o chestie minora.. Iar tie ti-o inmatriculeaza fluierand cu volanul pe dreapta!(ceea ce e mult mai grav) ti se pare corect?

  7. #7

    Ce e asa grav?ai mers cu vreo masina cu volanul pe dreapta?e fix acelasi lucru!accidente se fac daca esti tampit oriunde ai avea volanul pus!

  8. #8
    Junior
    Data de inscriere
     12-01-2006
    Mesaje
    75

    Cand te duci in Anglia cu o masina inmatriculata in Romania este altceva, dar cand iti inmatriculezi in Anglia o masina cu volan pe stanga, e oarecum normal sa te astepti la asemenea chestii.

    Aici vorbim de oameni care au masini inmatriculate.

    O lege pentru oglinzile periscopice mi se pare suficienta …pentru toate masinile (inclusiv cele inmatriculate in alta tara), iar cu ore la instructorul auto, nu comentez. Este oarecum de inteles.

    Edited by MOD - pentru anunturi de mica publicitate exista sectinuea Mica Publicitate, pe orice alta sectiune / subsectiune / semnatura / blog a forumului aceste anunturi nu sunt permise!
  9. #9

    Dar de taxa aia nu vor sa scoata nimic?

  10. #10

    De mai multe ca locuiesc in uk

  11. #11

    Si recent an inscris una in ro

  12. #12

    Am una in uk si 1 in ro daia sunt parlamentari boii ca nu stiu ce sa mai fure

  13. #13
  14. #14
    0-day Member
    Data de inscriere
     13-03-2014
    Mesaje
    4

    Mai bine ar scoate taxa aia.

  15. #15
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     19-01-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    173

    De facut ceva cu ele sa faca….nu am idee ce ar trebuie dar as interzice in totalitate inmatricularea lor pe RO fara sa schimbe volanul, vad din ce in ce mai multe masini inmatriculate in RO care nu au volanu schimbat, stiu ca exista o lege in privinta farurilor pentru ca bat invers, nu stiu daca se specifica ceva si in legatura cu bordul.

  16. #16
  17. #17
    0-day Member
    Data de inscriere
     20-05-2007
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    3

    Nu am masina cu volan pe dreapta ,dar eu cred ca totul se rezuma la a ne lua banii

  18. #18

    In Anglia sunt masini inmatriculate cu volan pe stanga si pe ei nu i deranjeaza ………in Romania sunt numai ratati la putere si nu pot aplice o lege care trebuie dar aplica numai tampenii

  19. #19

    da eu sunt curios cum rahat au gandit-o pe asta cu permisul obtinut intr-o tara in care se circula invers. asta arata cat de limitati sunt. vor sa interzica dar nu cu argumente concrete, ci cu aiureli puerile

  20. #20

    Ce prostii , numai idei vai de mama lor

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.