Scrisoare Deschisă – Doamnei Primar Lia Olguța Vasilescu

Scrisoare Deschisă – Doamnei Primar Lia Olguța Vasilescu

2.268
19
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(7 voturi, media: 4,29)

Nemulțumit de rezultatul lucrărilor pentru reabilitarea Străzii ”Calea București”, un craiovean s-a hotărât să publice pe blogul personal o Scrisoare deschisă adresată primarului. La care, mărturisește, speră să primească și niște răspunsuri pertinente. Daniel Cristian Clenciu i se adresează edilului în speranța că, în cazul în care încă nu a sesizat ”valurile” pe care le are asfaltul turnat, să afle, măcar în ultimul ceas, pe ce fel de lucrări se duc banii. De menționat, însă, că, deocamdată, municipalitatea nu a făcut recepția lucrărilor de pe ”Calea București”.

 

Iată conținutul Scrisorii:

 

Revin cu această formă de corespondență, deoarece cred că e mai la îndemână. Chiar dacă poate fi deranjantă. Dar, măcar e respectuoasă.

Am evitat sa vă scriu în perioada sărbătorilor de iarnă fiindcă am considerat că trebuie să lăsăm loc bucuriilor, pentru supărări ne mai rămâne aproape un an.

Nu pot să nu remarc că s-au terminat de ceva vreme lucrările de asfaltare pe Calea București. Probabil că s-au și recepționat.

Și, în același timp, trebuie să mă întreb cine și cum a făcut recepția acestor lucrări? Lucrări… vorba vine.

Primăria are o mulțime de angajați, mai mult ca sigur și un compartiment specializat pe așa ceva (recepție construcții, modernizări etc.) și, mai mult,… are și un City Manager. Care, cu ce s-o ocupa, numai dumneavoastră știți, noi, cetățenii (încă) n-am aflat.

Pe tronsonul dintre Rotonda și Institut, dar mai ales pe cel dintre Institut și Viitorul, covorul asfaltic este vălurit. Probabil așa a fost turnat, vălurit. Este ușor de remarcat, deoarece pe aceste porțiuni mașinile trepidează mai ceva ca pe un drum de zgură.

Cred că nu există angajat al Primăriei Craiova care să nu fi trecut cu un autovehicul pe acea porțiune de drum. Chiar așa, nimeni nu a remarcat calitatea precară a lucrării, nimeni nu și-a pus întrebări? Chiar nimeni din această primărie nu are curajul să vă semnaleze lucrările defectuoase, problemele reale ale orașului?

Asta ca să nu mai întreb că, atunci când dumneavoastră plecați (măcar) spre București, nu ar trebui să fiți un fin observator a tot ceea ce se întâmplă (și) prin acest oraș?

Cum este posibil să recepționăm și să acceptăm la plată astfel de lucrări, să ne mulțumim și să închidem ochii pe principiul ”las’ că merge și așa„?!

Cum puteți permite ca niște lucrări, plătite cu foarte mulți nervi și cu bani grei de cetățenii acestui oraș, să fie executate de mântuială?!

Și mi-aș dori ca această întrebare să nu fie retorică”.

 

Sursa: danielcristianclenciu



19 COMENTARII

  1. #1

    o doare la basca pe Lia Olguta Vasilescu, lucrare receptionata, partea ei din lucrare partea ei. Cat despre domnul city manager Radu Preda – ala nici nu stie pe ce lume traieste daramite sa vada probleme reale ale orasului. Ca si multi altii pus si el acolo de forma ca doar e si el omul Primaritei nu ?

  2. #2
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5037

    Ar mai fi si pozitionarea statiilor de tramvai.. la teatrul de papusi este practic doar o banda de circulatie.. fiindca banda 1 este jumatate de banda datorita parcarii prost proiectate. Calea Bucuresti a fost proiectata cu statiile de tramvai inainte de intersectii. Daca tot le-au pus dupa intersectii le-au pus in scarba fiindca drumul dupa intersectii era mai ingust si oricat s-au chinuit ei sa-l largeasca tot nu l-au largit cum trebuie. Trebuie sa faci slalom pe benzi mai ceva ca raliu.. ca sa faci inainte.. la stanga sau la dreapta (avand in vedere ca pe banda1 mai parcheaza cate unii)…

    Plus de asta am vazut indicatoare de preselectie benzi.. pe partea dreapta a drumului care arata benzi de facut la stanga si la stanga este interzis (la institut)…

    Am observat si eu denivelarile. Din pacate asfaltul ala a fost turnat cand ploua afara.. Daca ei toarna asfalt cand ploua cu galeata.. si il fac valuri.. asta e.. batjocura totala.. Am observat ca deja au inceput sa apara gropite..in asfaltul nou nout si nici macar nu a fost o iarna rea…. De canale nici nu mai vorbesc.. deja au inceput sa sa darame..

    Cand o sa bage tramvaiele si o sa scoata giratoriile astea temporare o sa fie cel putin haos..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  3. #3

    Nu e omul ei , e „doar” o ruda (var)

  4. #4
  5. #5

    Scrisorile deshise: pe cat de dramatice, pe atat de inutile.

  6. #6
    Newcomer
    Data de inscriere
     19-01-2008
    Mesaje
    14

    Toate aceste pseudo-asfaltari sunt o adevarata bataie de joc la adresa craioveanului obisnuit. Cand pui toate mohaielele si incompetentii in functii pe care nici nu le-au visat … astea sunt rezultatele!!!! Sa speram ca DNA Craiova se va trezi din amorteala.

  7. #7

    Clenciule esti un adevarat detectiv

  8. #8

    Un edil mai penibil Craiova n-a mai avut. Isi asuma proiecte incepute de predecesori si apoi are tupeul sa afirme legat de canalizarea cartierului Bariera Valcii ca nu s-a terminat lucrarea din vina locuitorilor din cartier ??????

  9. #9

    Nu are cum sa fie terminata, la egipteanu nu e turnat trotuaru

  10. #10

    Olguto esti pentru mine ca o mama vitrega da sa mor eu de nu te-as intinde putin

  11. #11

    Toate ca toate, asfaltul este valuri pe porțiunea Institut pana la OMV (Zona Electroputere Parc), gurile de canal sunt prost turnate oriunde pe toată porțiunea proaspăt asfaltată (vezi zona Pan Group), intre sinele de tramvai avem o diferență între asfalt și în plus scuarurile sunt poziționate foarte prost după intersecții (știu ca în alte tari europene asa sunt puse dar in Craiova nu este ok pt ca drumul nu este lărgit ). Mai sunt foarte multe nereguli, nu știu de ce nimeni nu se sesizează.

  12. #12
    Senior Member
    Data de inscriere
     30-10-2008
    Mesaje
    565

    Din nefericire cred ca as va rămâne Calea București. Cu denivelări, cu guri de vizitare sub nivelul asfaltului, cu alei de bicicliști mortale (vezi zona Stație de betoane Sucpi unde un cablu brăzdează pista de biciclisti), cu semafoare scumpe care nu vor funcționa niciodată și nu în ultimul rand cu bizoni care staționează pe banda de mers chiar dacă sunt locuri libere de parcare chiar în dreapta lor

  13. #13

    Am impresia ca DNA nu vede nimic la Craiova

  14. #14

    Lasa ba ca o sa ne incarce cu taxe, ca sa isi acopere banii care trebuie dati inapoi la UE … Sa vezi ras ))

  15. #15

    Fratilor voi vorbiti de niste drumuri asfaltate(asfaltate prost)dar sunt asfaltate pai veniti sa vedeti cartierul Romanesti..gropi sunt putin de zis..nea distrus domnita.vreau sa vadă si DNA dar cred ca sunt toti pe mana..

  16. #16
    Member
    Data de inscriere
     13-08-2011
    Mesaje
    242

    lasa ca vin alegerile, sa vezi cum curg ,,alegatorii” la sectiile de votare sa o voteze! (fata luncii, popoveniul, bariera, etc…)
    doar are numai realizari duduia, se poate lauda cu: ,, capitala europeana”, ,,cartierul chinezesc”, ,,reabilitarea caii de rulare a tramvaiului”, ,,canalizarea din bariera valcii”, ,,1,5 litrii alcool pe zi”, etc…..

  17. #17
    Member
    Data de inscriere
     03-04-2007
    Mesaje
    195

    Asfalt turnat cu gropi gata facute si pe canal e asa si pe calea bucuresti sunt niste gropi mici si foarte adanci in care dai si te miri de ce sari in sus . Dute in pana mea de primarita de ce esti platita in mm nu te duci in plm sa vezi ce lucrari fac smecherii cu firma lor romaneasca de asfaltare , torn asfalt nou si fac si gropile ca sa numai fie nevoie sa treaca timpul pana sa apara sa fie direct la predare cum e normal in Romania sa fie gropi nu poti sa vii ca firma sa faci asfaltare ca la carte ca esti in Romania nu in Germania . Asemenea lucrari nu merita platite aceasta panarama ar trebuii sa se duca sa observe si sa nu plateasca nici un leu pe nici o lucrare pe motiv ca sunt insulte , si batjocuri nu lucrari .

  18. #18
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    3569
    Citat Mesaj initiat de store
    Toate aceste pseudo-asfaltari sunt o adevarata bataie de joc la adresa craioveanului obisnuit. Cand pui toate mohaielele si incompetentii in functii pe care nici nu le-au visat … astea sunt rezultatele!!!! Sa speram ca DNA Craiova se va trezi din amorteala.

    Sa speram.

  19. #19
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4516

    are dreptate protestatarul

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.